Landenweb.nl

KROATIE
Zagreb Kroatië

Zagreb is de hoofdstad van Kroatie. Veel mensen verbinden Zagreb nog met de oorlog. Hier is echter al jaren weinig of niets meer van te merken, zeker niet voor de gemiddelde toerist.

Zagreb is een levendige stad, met vele gezellige, volle terrasjes en cafe's, veel bezienswaardigheden, en winkels waar menig nederlandse vrouw haar ogen zal uitkijken. Alle bekende merknamen hebben hun eigen zaak in de altijd drukke winkelstraten in het centrum van de stad.

Zagreb centrum is opgesplitst in een boven- en een benedenstad.
In de benedenstad zijn de meeste winkels en is het erg levendig. De bovenstad wordt gekenmerkt door rust. Het parlement is gehuisvest in de bovenstad. Ook vind je hier veel galeries met de meest uiteenlopende kunst.

Wil je de drukte van de stad ontlopen, dan heb je daarnaast de keuze uit diverse parken en tuinen die zowel in het centrum als rondom de binnenstad gelegen zijn. Ook de wandeling van het centrum naar het treinstation leid je langs diverse parkjes en tuinen vaak behorend bij mooie gebouwen waarin onder andere musea en galeries gevestigd zijn. Vlak bij het treinstation is overigens ook nog een heel groot ondergronds winkelcentrum.

Vergeet ook de markt (Dolac) tussen Trg Ban Jelacic en Kaptol, bij de kathedraal, niet. De vismarkt is binnen en heeft werkelijk een gigantische keuze! Bezoek voor de vismarkt dan wel eerst even de kathedraal!

Trek dus tijdens je bezoek aan Kroatie minimaal een dag uit om deze prachtige stad beter te leren kennen!

Kathedraal
Bovenstad
Dolac
Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie