Landenweb.nl

JEMEN
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Sanaa
  Oppervlakte  527.968 km²
  Inwoners  30,924,887
  (2021)
  Munteenheid  Jemenitische rial
  (YER)
  Tijdsverschil  +2
  Web  .ye
  Code.  YAR
  Tel.  +957

To read about YEMEN in English - click here

Hotels Jemen

Vakantie en Bezienswaardigheden

De toeristisch gezien belangrijkste steden in Jemen zijn Sanaa, de hoofdstad, Al Mukalla, Dhamar, Kawkaban, en Mokha. Mokha staat bekend staat als de geboorteplaats van mokka koffie. De prachtige stranden van Al Hudayda betoveren de toeristen door de pure schoonheid. Naast deze plaatsen zijn de meest exotische bestemmingen in Jemen: Shibam, Seiyun, en Tarim, de drie beroemde historische steden van Hadhramaut.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het plannen van een vakantie naar Jemen. Camera's zijn verboden in vele delen van het land. Het wordt beschouwd als zeer beledigend om foto's van een vrouw te maken, zelfs als de fotograaf zelf een vrouw is. Hoffelijkheid en conservatieve kleding worden gewaardeerd. De barre weersomstandigheden moeten in het oog worden gehouden bij het plannen van een reis.

In de afgelopen jaren is het land verscheurd door gewelddadige aanvallen, gewapende hinderlagen, burgeroorlogen, wetteloosheid, en regionale conflicten. De natuurlijke schoonheid van Jemen is een van de grootste attracties van het land. Maar het verontrustende politieke klimaat heeft het noodzakelijk gemaakt om reisadviezen te geven tegen reizen naar Jemen. Het is iets voor de zeer avontuurlijke reizigers.

advertentie

JEMEN LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Hotels Jemen
• Boeken, ook tweedehands, over JEMEN bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Jemen (N)
Reizendoejezo - Jemen (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems