Landenweb.nl

Corralejo
 

advertentie
Corralejo Tui Reizen Hotels Corralejo

Algemeen

Met haar unieke lange zandstranden is Corralejo de belangrijkste badplaats van Fuerteventura. Het is een bruisend plaatsje waar toeristen van verschillend allooi samenkomen. Zowel zonaanbidders, natuurliefhebbers en surfers brengen hier graag hun vakantie door. Deze mix zorgt voor een gezellige, dynamische sfeer, die ook in het uitgaansleven terug te vinden is. Corralejo biedt alles wat je van een vakantie op de Canarische Eilanden kunt verwachten.

Corralejo

CorralejoFoto: Andy Mitchell CC 2.0 Generic no changes made

advertentie
Naar Corralejo met Sunweb Autoverhuur Sunny Cars Corralejo

Ligging

Corralejo ligt aan de noordkant van Fuertaventura en ligt daarmee niet ver van het eveneens schitterende Lanzarote. Nog verder noordwaarts ligt het vulkanische eilandje Isla de Lobos. Hier wonen bijna geen mensen en is een vulkaan van zo'n 120 meter hoogte te vinden. Corralejo ligt in de gemeente Oliva en het vliegveld van Fuertaventura ligt op zo'n 35 kilometer afstand. Hoofdstad Puerto del Rosario komt u na 30 kilometer rijden tegen.

advertentie
Corralejo Vliegtickets.nl Fuerteventura Vliegtickets Tix.nl

Weer

Het woestijnachtige uiterlijk van Corralejo doet vermoeden dat ook het klimaat hier net zo is als in de Sahara. Dat is echter niet het geval. Net als in de woestijn is het wel warm en droog, maar niet zo hard en onaangenaam als het in de Sahara kan zijn. Te warm wordt het zelden en te koud al helemaal niet. Onder de 15 graden komt de maximumtemperatuur bijna nooit, wat Corralejo tot een prima winterzonbestemming maakt. Bovendien zorgt de noordelijke passaatwind die hier uit het noorden komt ervoor dat de omstandigheden voor zowel surfers als kitesurfers ideaal zijn. Tijdens je vakantie op Fuertaventura is heerlijk weer in ieder geval een garantie.

Corralejo Vissers

Corralejo VissersFoto: Andy Mitchell CC 2.0 Generic no changes made

Geschiedenis

Corralejo is altijd een klein, idyllisch vissersdorpje geweest. Veel historische feiten zijn dan ook niet te melden, maar het dorp kent wel de charmante verhalen en geschiedenis die traditionele vissersdorpjes vaak kenmerkt. Met de opkomst van het toerisme op de Canarische Eilanden in de jaren tachtig werd echter al snel duidelijk dat de fantastische potentie van het dorpje niet onbenut kon blijven, waardoor het zich heeft ontwikkeld tot de bruisende moderne badplaats die het nu is.

Bezienswaardigheden

Haven van Corralejo

Haven van CorralejoFoto: Jensibua CC 3.0 Unported no changes made

Toch heeft Corralejo ook iets van haar oude charme behouden. Zo is het oude haventje nog steeds het middelpunt. Dit haventje wordt door de traditionele vissers bovendien nog steeds gebruikt als hun ligplaats. Als deze vissers een dag niet uit varen gaan ziet u ze wel vissen vanaf de kade. Een idyllisch gezicht. Als je even doorloopt kom je op het beschutte stadsstrandje terecht, waar je heerlijk uit de wind kunt genieten van de zee. Historische gebouwen kent het dorpje niet, maar de omliggende natuur is des te meer de moeite waard.

Corralejo Strand

Corralejo StrandFoto: Norbert Nagel CC 3.0 Unported no changes made

De directe omgeving van Corralejo bestaat uit uitgestrekte zandduinen en eindeloze stranden. Samen zijn deze beschermd natuurgebied, wat het unieke karakter ervan wel aangeeft. Niet alleen de stranden zijn prachtig, maar ook het pittoreske Isla de Lobos is zeker een bezoekje waard. Daarnaast is sinds kort het Baku Waterpark geopend, waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.

Tips

Betancuria Fuerteventura

Betancuria FuerteventuraFoto: Bilal11 CC 3.0 Unported no chamges made

Het is zeer de moeite waard om ook de omgeving van Corralejo te bekijken. Naast de natuur zijn er namelijk wel degelijk culturele schatten te vinden op het eiland. In Betancuria vind je prachtige historische bouwwerken en diverse musea. In het rustieke El Cottilo of in de duinen van de Costa Calma kun je totale rust ervaren en vanaf de Pico de la Zarza heb je een schitterend uitzicht.

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

Corralejo LINKS

Advertenties
• Corralejo Vliegtickets.nl
• Corralejo Tui Reizen
• Naar Corralejo met Sunweb
• Fuerteventura Vliegtickets Tix.nl
• Hotels Corralejo
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Autoverhuur Sunny Cars Corralejo

Nuttige links

Telefoongids

laatst bijgewerkt augustus 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems