Landenweb.nl

Orlando
 

Orlando Tui Reizen

To read about Orlando in English - click here

advertentie
Amerika PLUS Auto huren in Orlando

Algemeen

OrlandoOrlandoFoto: Michael Adams CC 3.0 Unported no changes made

Orlando is een stad in de staat Florida van de Verenigde Staten. Orlando werd een populair resort tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog en de Eerste Wereldoorlog. In 1970 begon de stad zich te ontwikkelen en werd het de hoofdstad van Orange County. Het is nu de grootste landinwaarts gelegen stad van Florida. De stad is vooral bekend vanwege drie enorme attracties: Disneyworld, Seaworld en de Universal Studio’s.

advertentie
Hotels Orlando Hotels Trivago

Ligging

Orlando ligt op 28° 32'1 Noorderbreedte en 81° 22'33 Westerlengte. De stad beslaat een totale oppervlakte van 101 vierkante mijl (261,5 km²) waarvan 93,5 vierkante mijl (242,2 km²) grondoppervlakte en 7,5 vierkante mijl (19,3 km²) wateroppervlakte. Orlando ligt op een hoogte van 106 meter boven de zeespiegel en er wonen rond de 200.000 mensen.

advertentie
Vliegennaar.nl | Vliegtickets Orlando Orlando Tui Reizen

Weer

Orlando heeft een heerlijk klimaat met warm en zonnig weer gedurende het hele jaar. Het weer is typerend voor het tropische klimaat van Zuid-Florida. De lente in Orlando is in april en mei, met veel droge en warme dagen, met veel zon en milde temperaturen.

Orlando Orkaan nadert FloridaOrlando Orkaan nadert FloridaFoto: Publiek Domein

De zomermaanden in Orlando, van juni tot september, kunnen erg heet en vochtig zijn en gaan vaak gepaard met onweer, vooral tijdens de middag, maar deze buien duren niet lang en bieden wat afkoeling. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar, met temperaturen oplopend tot 31° C. De zomer is ook de tijd van het orkaanseizoen. Orkanen kunnen voorkomen van juni tot november.

Geschiedenis

Orlando Reeves MemorialOrlando Reeves MemorialFoto: Visitor7 CC 3.0 Unported no changes made

Over het ontstaan van de naam Orlando gaan verschillende verhalen. In 1837 werd een boom gevonden door kolonisten met de naam Orlando Reeves daarin gekerfd. Zij noemden deze plek"Orlando's Grave", dat uiteindelijk afgekort werd tot Orlando. Een ander verhaal zegt dat Orlando is vernoemd naar een karakter in Shakespeare's"As You Like It".

Pioniers vestigden zich in de loop van de 19e eeuw in dit gedeelte van Centraal-Florida. Na de Burgeroorlog in 1885 werd Orlando een officiële stad. Het volgende decennium werd bekend als de gouden periode van Orlando. Gedurende deze tijd groeide de stad uit tot de citrushoofdstad van Florida. De “Grote Vorst“ van 1895 maakte een einde aan deze periode, veel boeren verplaatsten zich naar het zuiden, omdat hun citrusvruchten waren geruïneerd. Orlando kwam tot rust, maar in de jaren tussen de Spaans-Amerikaanse Oorlog en de Eerste Wereldoorlog was er misschien al een hint naar de toekomst, want Orlando raakte in zwang als resort.

Orllando 1941Orlando 1941Foto: Publiek Domein

In de jaren 1920 werden gigantisch veel huizen gebouwd omdat mensen werden aangetrokken door het warme klimaat en de grondprijzen. In de jaren vijftig kwamen er nieuwe inwoners, maar dit keer was de oorzaak dat Orlando dicht bij legerbases en bij het ruimtecentrum langs de oostkust van Florida lag. In 1971 opende Disney World Orlando en niets zou meer hetzelfde zijn. Orlando was nu een familiebestemming. Twee jaar na de opening van Disney World opende SeaWorld en nog twee decennia later werd Universal Studios geopend en toegevoegd aan het economische succes van de pretparken in Orlando. Orlando heeft een lange weg afgelegd sinds de naam van Orlando Reeves in de boom gekerfd werd. Met talloze musea, toeristische attracties, bedrijfsgebouwen is Orlando meer geworden dan een stad. Het is nu een grootstedelijk gebied en een belangrijke vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden

Cinderella Castle in de Magic Kingdom DisneylandCinderella Castle in de Magic Kingdom DisneylandFoto: SteamFan CC 3.0 Unported no changes

Orlando is een van de bekendste toeristische centra van Amerika vanwege de veelheid aan attracties. Orlando is de thuisbasis van Disney World. Orlando gaat er prat op dat het een heerlijk spannende mix biedt van tropische natuur en spannende door de mens gemaakte themaparkattracties die veel toeristen en bezoekers naar Florida trekken. Disney World Resort, de grootste attractie in de stad en misschien wel van de wereld, bevat het Magic Kingdom, Epcot Center, Disney Studios, Disney's Animal Kingdom, Typhoon Lagoon, Blizzard Beach en Downtown Disney. Dit is een trekpleister van de stad waar zowel kinderen als volwassenen naar toe komen om van deze spectaculaire magische wereld te genieten.

Universal Studio OrlandoUniversal Studio OrlandoFoto: NBC Universal CC 3.0 Unported no changes made

De Universal Studios is een combinatie van het originele themapark met het nieuwere park 'Islands of Adventure'. Het is weer eens iets anders voor degenen die hun buik vol hebben van Mickey en Disney World. Het oorspronkelijke park biedt een schat aan attracties en interactieve shows naar aanleiding van een aantal van Hollywood's favoriete films. Terwijl het zusterpark toeristen vijf unieke eilanden laat verkennen met elk een eigen thema. Zoals bij bijna alle themaparken is er een goede balans van attracties voor zowel volwassenen als kinderen.

Orlando Museum of ArtOrlando Museum of ArtFoto: Ebyabe CC 3.0 Unported no changes made

Het Orlando Museum of Art heeft mooie collecties, waaronder Amerikaanse kunst uit de 19e eeuw tot heden, Afrikaanse kunst en kunst uit het oude Amerika. Dit museum is het belangrijkste centrum in Orlando voor kunsttentoonstellingen. Beroemde internationale werken van het Orlando Museum of Art worden regelmatig uitgeleend voor tijdelijke tentoonstellingen elders en in ruil komen regelmatig werken terug, dat houdt het museum fris en up-to-date.

Tips

Kerouac House OrlandoKerouac House OrlandoFoto: Visitor7 CC3.0 Unported no changes made

Naast de hierboven beschreven bezienswaardigheden zijn er nog veel meer grote attracties in Orlando te bewonderen: SeaWorld Orlando, het Arboretum van de Universiteit van Central Florida, Blue Spring State Park, Church Street Station, Cypress Gardens Adventure Park (een pretpark), Discovery Cove (een pretpark), Gatorland, waar duizenden alligators en krokodillen huizen, het internationale trolley- en treinmuseum, het Kennedy Space Center en het Kerouac huis zijn op zijn minst een bezoek waard.

Orlando LINKS

Advertenties
• Vliegennaar.nl | Vliegtickets Orlando
• AmerikaPLUS
• Hotels Trivago
• Orlando Tui Reizen
• Hotels Orlando
• Auto huren in Orlando
• Droomvakanties naar Orlando vergelijken
• Boeken, ook tweedehands, over Orlando bij Bol.com

Nuttige links

Duiken in Jupiter met haaien en bezoek aan Orlando's Universal Studio's (N)

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems