Landenweb.nl

ETHIOPIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Amhaars
  Hoofdstad  Addis Abeba
  Oppervlakte  1.104.300 km²
  Inwoners  119,711,028
  (2021)
  Munteenheid  birr
  (ETB)
  Tijdsverschil  +2
  Web  .et
  Code.  ETH
  Tel.  +251

To read about ETHIOPIA in English - click here

Hotels Ethiopie

Vakantie en Bezienswaardigheden

De hoofdstad van Ethiopië Addis Abeba ligt vlak bij de 3200 meter hoge Entoto. Je kunt wandeltochten maken over de beboste heuvels met snelstromende beekjes. Vanaf de Entoto berg in het noordelijke deel van de stad krijg je een mooi panorama over Addis Ababa. Het Nationaal Museum heeft een groot assortiment archeologische en culturele artefacten over Ethiopië. Hier kun je Lucy (Dinknesh) het 3,2 miljoen jaar oude beroemdste skelet bekijken. Door deze ontdekking is de theorie ontstaan dat Ethiopië de bakermat van de mensheid is. De Trinity kathedraal is een prachtige kerk met een barokke Europese architectuur, die uniek is voor zowel Ethiopië als Afrika. De kerk is gewijd aan de Heilige Drie-eenheid. Er zijn mooie glas-in-lood ramen met afbeeldingen uit het Oude en Nieuwe Testament. Je kunt er ook de doodskist van keizer Haile Selassie zien. De Merkato is de grootste openluchtmarkt in Afrika. Hier kun je alles wat je maar wenst kopen.

Lalibela ligt 642 kilometer van Addis Abeba en is internationaal bekend om zijn rotskerken die soms het"Achtste Wereldwonder" worden genoemd. Deze monolithische kerken dateren in het algemeen uit de 12e eeuw en zijn gebouwd tijdens het bewind van koning Lalibela. Maar sommige stammen al uit de 10e eeuw. Er zijn in totaal elf kerken. Bete Medhane Alem met het Lalibela Kruis is de grootste monolithische kerk in de wereld.

De gracieuze stad Gondar werd gesticht door keizer Fasilidas in 1635. De stad was hoofdstad van Ethiopië tot aan het koninkrijk van Keizer Tewodros II, ook wel bekend als Theodore. Het was een belangrijk centrum van handel met de rijke landen ten zuiden van de Blauwe Nijl, evenals met Soedan in het westen, en de Rode Zee haven van Massawa in het noordoosten. Gondar is beroemd om de vele middeleeuwse kastelen. De oudste van de kastelen is gebouwd door Fasilidas zelf en is nog steeds in zo'n uitstekende staat van onderhoud dat het mogelijk is om helemaal naar het dak te klimmen, je krijgt een adembenemend uitzicht over een groot deel van de stad.

De Ethiopische Rift Vallei maakt deel uit van de beroemde Oost-Afrikaanse Rift Vallei en heeft talrijke warmwaterbronnen, prachtige meren en een verscheidenheid aan wild. Er zijn zeven meren met elk een eigen karakter en een uitbundige verscheidenheid aan flora en fauna die de regio een prachtige en exotische bestemming voor toeristen te maken. De meeste meren zijn geschikt om te zwemmen en andere watersporten te beoefenen. De meren Abiata en Shalla zijn ideale plekken voor vogelaars. De Rift Vallei is een plek waar veel hardlopers trainen vanwege de goede omstandigheden en de grote hoogte. Ook Nederlandse marathonlopers trainen hier veelvuldig.

advertentie

ETHIOPIE LINKS

Advertenties
• Goedkope vliegtickets naar Ethiopie | Vliegennaar.nl
• Rondreis Ethiopie Djoser
• Hotels Ethiopië
• Rondreizen Ethiopie
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over ETHIOPIE bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Ethiopië (N)
Rondreis Ethiopië (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems