Landenweb.nl

El Gouna
 

Naar El Gouna met Sunweb

To read about El Gouna in English - click here

advertentie
Vliegtickets Egypte | Vliegennaar Djoser Rondreizen Egypte

Algemeen

El GounaEl GounaFoto: Ilonamay CC 3.0 Unported,no changes

El Gouna wordt ook wel ‘het Venetië van Egypte’ genoemd. De badplaats is gebouwd op verschillende eilandjes die stuk voor stuk met elkaar verbonden worden door bruggetjes. Overal waar je komt stroomt het hemelsblauwe water en dat geeft echt een vakantiegevoel. El Gouna draait dan ook om vakantie vieren. De plaats is in 1989 aangelegd en herbergt tegenwoordig honderden hotels, resorts en appartementen.

advertentie
El Gouna Tui Reizen Hotels El Gouna

Ligging

De Egyptische badplaats ligt aan de oostkust van Egypte aan de Rode Zee, op zo’n 30 kilometer ten noorden van Hurghada. Het achterland van El Gouna bestaat uit woestijn, bergen en is zeer onherbergzaam. Je kunt vanuit El Gouna wel diverse excursies maken om dit prachtige landschap te ontdekken. Langs de kust van Egypte kom je enkele grotere en kleinere plaatsjes tegen, die een bezoekje waard zijn.

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Egypte Naar El Gouna met Sunweb

Weer

In principe heerst er in El Gouna een woestijnklimaat, maar doordat de plaats aan de Rode Zee ligt, is de temperatuur vaak iets aangenamer dan in het binnenland.

Woestijn in de buurt van de Rode ZeeWoestijn in de buurt van de Rode ZeeFoto: P.R. Binter in het publieke domein

In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot ver in de dertig graden, terwijl het in de winter niet veel kouder wordt dan vijftien graden. Het regent vrijwel nooit in El Gouna, dus het hele jaar kun je hier heerlijk zonnen. Te meer omdat de temperatuur van de Rode Zee het gehele jaar boven de twintig graden blijft. Hier heerst dus het ideale klimaat voor een vakantie vol zon, zee en strand.

Geschiedenis

Temper bij Luxor iTemper bij LuxorFoto: Omar Shawk CC 3.0 Unported no changes made

De geschiedenis van El Gouna is snel verteld. Het is een geheel nieuwe stad en is in 1989 gesticht. De geschiedenis van het land Egypte is bijzonder boeiend en staat hier beschreven.

Bezienswaardigheden

Vallei der Koningen is een populaire excursie vanuit El GounaVallei der Koningen is een populaire excursie vanuit El GounaFoto:Peter J. Bubenik CC 2.0 Generic no changes made

El Gouna is een uit de grond gestampte stad, dus culturele bezienswaardigheden zijn er hier niet in overvloed. Vanuit El Gouna kun je echter wel een tocht op de Nijl maken. Hier moet je dan wel enkele dagen voor uittrekken, maar dan heb je ook wat. Neem een kijkje in de keuken van het oude Egypte en bezoek steden als Luxor en Aswan. In de Vallei der Koningen in Luxor zul je versteld staan van de grootsheid van de oude Egyptische beschaving.

El Gouna PromenadeEl Gouna PromenadeFoto: Marc Ryckaert CC 2.5 Generic no changes made

In El Gouna zelf zijn ook enkele bezienswaardigheden. Zo is er een museum over de oude Egyptische beschaving. Hier vind je diverse stukken uit de oudheid, dus je krijgt een mooi overzicht van alle hoogte- en dieptepunten uit de lange geschiedenis van het land. Daarnaast kun je in El Gouna een aquarium bezoeken, waar je zonder te duiken een kijkje kunt nemen in de exotische onderwaterwereld van de Rode Zee.

Tips

De onderwaterwereld van de Rode Zee is zeer indrukwekkend. Je kunt overal duikuitrustingen huren, cursussen boeken of lessen nemen bij gecertificeerde duikinstellingen. Ook veel hotels en resorts bieden deze dienst aan. De onderwaterwereld van de Rode Zee is wereldberoemd door haar kleurrijke koraal, haar exotische vissoorten en haar enorme hoeveelheid aan soorten andere waterdieren.

Zonsondergang woestijn bij de Rode ZeeZonsondergang woestijn bij de Rode ZeeFoto: Krückstock CC 3.0 Unported no changes made

Boek ook eens een dagje of nachtje een excursie naar het binnenland. Per kameel, jeep of quad kun je de indrukwekkende zandduinen bekijken of verder de bergen in rijden. Daarnaast zie je tijdens een overnachting een adembenemende sterrenhemel. Door het ontbreken van wolken, licht- en luchtvervuiling zie je hier veel meer sterren dan in Nederland. Absoluut de moeite waard dus.

El Gouna LINKS

Advertenties
• El Gouna Tui Reizen
• Vliegtickets Egypte | Vliegennaar
• Naar El Gouna met Sunweb
• Hotels Trivago
• Djoser Rondreizen Egypte
• Hotels Egypte
• Autoverhuur Sunny Cars Egypte
• Boeken, ook tweedehands, over El Gouna bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems