Landenweb.nl

Hurghada
 

Naar Hurghada met Sunweb

To read about Hurghada in English - click here

advertentie
Hotels Trivago Naar Hurghada met Sunweb

Algemeen

Hurghada in de avondHurghada in de avondFoto: Aligatorek CC 3.0 Unported no changes made

Een vakantie in Egypte bied je een overvloed aan schatten uit een ver verleden, maar tevens heerst er aan de Rode- en Middellandse Zee ook een ideaal klimaat voor een strandvakantie. Hurghada is in dat licht uitgegroeid tot de populairste vakantiebestemming van Egypte. De stad is in feite een lang lint langs de Rode Zee. Maar liefst 38 kilometer lang is de stad, die bestaat uit verschillende delen, zoals een oud gedeelte, een speciaal gedeelte waar vrijwel alleen maar hotels en resorts staan en een modern centrum.

advertentie
Vliegtickets Hurghada | VliegenNaar.nl Djoser Rondreizen Egypte

Ligging

Haven van HurghadaHaven van HurghadaFoto: Alexander Vasenin CC 3.0 Unported no changes made

Hurghada ligt centraal in Egypte aan de oostkust van het land. Het ligt daarmee zuidelijker dan vergelijkbare oorden in de Sinaï. De stad heeft een jacht- en een vissershaven. In de nabije omgeving zijn nauwelijks steden van vergelijkbare grootte te vinden. Het vliegveld van de Egyptische badplaats ligt net buiten de stad.

advertentie
Egypte Tui Reizen

Weer

In het grootste gedeelte van Egypte heerst er een woestijnklimaat. Dat wil zeggen: nauwelijks regen, hoge temperaturen en veel zonuren. In de zomermaanden kan de temperatuur er tot achter in de dertig oplopen, maar in de wintermaanden is het er beter toeven. Temperaturen tussen de 25 en de 30 graden zijn dan eerder regel dan uitzondering. Ook de temperatuur van het water is het hele jaar erg aangenaam. Ideale omstandigheden dus voor een heerlijke strandvakantie.

Geschiedenis

Het moderne Hurghada werd in het begin van de twintigste eeuw gesticht. Tot de jaren 70 en 80 was de Egyptische badplaats een klein vissersdorpje. Tegen het eind van de twintigste eeuw waren Europese, Arabische en Amerikaanse investeerders er als de kippen bij om in de toeristische industrie te investeren. Zij voorzagen al snel de goudmijn die Hurghada zou blijken te zijn. De geschiedenis van Egypte wordt uitgebreid beschreven op de Egyptepagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Hurghada Excursie naar de Sphinx en de piramidesHurghada Excursie naar de Sphinx en de piramidesFoto: Mstyslav Chernov CC 3.0 Unported no changes made

Het ontbreken van een lange geschiedenis en de afgelegen plek maken van Hurghada een weinig spectaculaire bestemming voor mensen die van culturele bezienswaardigheden houden. De rest van Egypte heeft daarentegen veel wereldberoemde culturele bezienswaardigheden, zoals de piramides en de Sphinx.

Tempel van Luxor Excursie vanuit HurghadaTempel van Luxor Excursie vanuit HurghadaFoto: Marc Ryckaert CC 3.0 Unported no changes made

Vanaf Hurghada naar Luxor is zo’n 300 kilometer rijden. Een dagje Luxor zit er dus niet echt in, maar wat veel toeristen wel doen, is het maken van een meerdaagse excursie. Zo kun je een relaxte strandvakantie moeiteloos combineren met de talloze schatten die het Noord-Afrikaanse land rijk is.

Strand HurghadaStrand HurghadaFoto: Kallerna CC 3.0 Unported no changes made

Het meest aantrekkelijk van Hurghda is natuurlijk haar kustlijn. Veel stranden in Hurghada zijn aangesloten bij hotels, maar er zijn ook enkele mooie openbare stranden, die een kleine vergoeding kunnen vragen voor de toegang. Old Vic Village is een groot zandstrand aan een baai in het zuiden en het is goed afgeschermd van de wind en de golven. De Chill Beach Bar is een kleine gezellige strandtent met tropische hutten en hangmatten en is een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale duikers en surfers. Papas Beach Club is een klein zandstrand dat populair is bij jongeren en ideaal is voor mensen die een luie dag inlassen na het uitgaan.

Aquarium HurghadaAquarium HurghadaFoto: Hatem Moushir CC 4.0 International no changes made

Het Aquarium in Hurghada zelf biedt een uitstekende kans om de grote verscheidenheid van het maritieme leven in de Rode Zee te zien. De informatie over de vissen is duidelijk gedocumenteerd in het Engels met diagrammen en teksten over elke soort. Kinderen en gezinnen kunnen leren hoe je de verschillende soorten kunt identificeren en waar je ze kunt spotten bij het duiken of snorkelen op het rif.

Markt in HurghadaMarkt in HurghadaFoto: Roitner CC 3.0 Unported no changes made

De levendige markt die elke dag in de oude binnenstad van Hurghada haar kramen opslaat heet El-Dahar. De markt heeft alle kenmerken van een traditionele Egyptische bazaar. Je vindt er van alles van gepolijst koperwerk tot houten theetafels. Bezoekers onderhandelen en handelaren prijzen luidkeels hun goederen aan. Pakezels bepalen het straatbeeld.

Tips

Giftun Eiland bij HurghadaGiftun Eiland bij HurghadaFoto: E v Schoonhoven CC 3.0 Unported no changes made

Vlak voor de kust van Hurghada liggen de Giftun eilanden. Deze kleine paradijsjes zijn te bezoeken per boot. Hier zie je hagelwitte stranden, een glasheldere oceaan en je kunt er exceptioneel mooi duiken. Bovendien staat een excursie naar deze eilanden voor een dagje rust, comfort en ontspanning.

Hurghada Onderwaterwerled Foto:DinovandoornHurghada OnderwaterwereldFoto: Dinovandoorn CC 3.0 Unported no changes made

Ook in Hurghada zelf worden veel duikexcursies aangeboden. De Rode Zee is een onderwaterparadijs met vele soorten vissen, schildpadden, kleurrijke koraalriffen zover het oog reikt en nog veel meer exotische onderwaterdieren. Je kunt zowel als beginnende als gevorderde duiker in de prachtige wateren vertoeven, want door de hele stad worden cursussen, materiaal en begeleiding aangeboden.

Woestijnexcursie HurghadaWoestijnexcursie HurghadaFoto: Hatem Moushir CC 4.0 International no changes made

Naast al het moois onderwater is er ook nog een hoop boven water te doen. Een absolute aanrader is om een kamelentocht door de woestijn te gaan maken. Wanneer je niet op een kameel wil rijden kun je de zandduinen ook prima per auto ontdekken. Met name ’s nachts kijk je je ogen uit. Een sterrenhemel in de woestijn is niet te vergelijken met een die we in Nederland zien. Hier geen wolken, geen lichtvervuiling en geen luchtvervuiling, hier kun je eenvoudig speuren naar alle hemellichamen die ons universum rijk is.

Hurghada LINKS

Advertenties
• Hurghada Tui Reizen
• Vliegtickets Hurghada | VliegenNaar.nl
• Naar Hurghada met Sunweb
• Hotels Hurghada
• Hotels Trivago
• Djoser Rondreizen Egypte
• Autoverhuur Sunny Cars Hurghada
• Boeken, ook tweedehands, over Hurghada bij Bol.com

Nuttige links

Hurghada Reisstart (N)

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems