Landenweb.nl

BALI
Pura Luhur Ulu Watu

Op zaterdag 3 april 2010 gaan we naar de tempel (Pura) luhur Ulu Watur om, als het even kan, te genieten van de zonsondergang

Pura Luhur Ulu Watu
Het zwerk beschouwend denken we dat op deze zaterdag er een mooie zonsondergang zal zijn. We hebben vanuit het hotel al een keer de rode lucht gezien.

Pura Luhur Ulu Watu
Taxi besteld en met de zeer vriendelijke chauffeur Urin naar de Pura Luhur Ulu Watu. De tempel ligt in het zuidwesten van het zuidelijk schiereiland van Bali. De Indische Oceaan klettert met witte schuimkoppen tegen de rotsen.

Pura Luhur Ulu Watu
Sarong en een gele band om. Vervolgens heten de apen ons welkom. Gelukkig zijn ze niet te opdringerig. Wel veel. Het is overweldigend. Een lang voetpad over de hoge klippen verbindt de verschillende delen van de tempel. Prachtig die vergezichten en de bruisende oceaan.

Pura Luhur Ulu Watu
Helaas het wolkendek neemt toe. We zien alleen de helderrode zonsondergang op het scherm van het fototoestel van Urin. Toch is het met de wolken ook prachtig. Net of de zon de zee doet opbollen in het licht. Duidelijk is te zien dat het op de oceaan behoorlijk regent. Volgens onze chauffeur valt die regen op Java.

De tempel is gewijd aan Dewi Danu, de godin van zeeën en rivieren.

Pura Luhur Ulu Watu
Het schiereiland waarover we naar de tempel zijn gereden heeft weer een heel andere uitstraling dan het hoofdeiland. Een schrale bodem geeft het een steppe achtige uitstraling. Het is ook het educatieve centrum van Bali. Hoge scholen en de universiteit is hier gevestigd. Voor de meeste Balinezen niet betaalbaar. Dus hier komen studenten van alle eilanden van Indonesië.