Landenweb.nl

Nashville
 

Vluchten naar Nashville | Vliegennaar.nl

To read about Nashville in English - click here

advertentie
Hotels Trivago Verenigde Staten verre reizen van ANWB

Algemeen

Nashville PanoramaNashville PanoramaFoto: Bill Penn CC 2.5 Generic no changes made

Nashville is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee en de zetel van Davidson County. Nashville ligt in het noorden van het centrale deel van de staat aan de rivier de Cumberland. De stad is een bekend onderwijscentrum met een aantal hogescholen en universiteiten. Nashville is ook bekend vanwege de transportindustrie en de uitgeverijen. Maar Bij Nashville Tennessee denk je vooral aan de muziekindustrie. Nashville is de op één na grootste stad in Tennessee, na Memphis. In 2011 telde het grootstedelijk gebied van Nashville 1.589.934 inwoners.

advertentie
Vluchten naar Nashville | Vliegennaar.nl AmerikaPLUS

Ligging

Nashville aan de rivier de CumberlandNashville aan de rivier de CumberlandFoto: Daniel Lobo CC 2.0 Generic no changes made

De coördinaten van Nashville zijn 36°10'00' noorderbreedte en 86°47'00' westerlengte. Nashville ligt aan de rivier Cumberland in het noordwestelijke deel van het Nashville Basin. De stad heeft een totale oppervlakte van 1367 km ². De stad ligt op een gemiddelde hoogte van 117 meter boven de zeespiegel, het hoogste punt van Nashville is een heuvel boven de rivier op 350 meter boven de zeespiegel.

advertentie
Tui Reizen USA Hotels Nashville

Weer

Nashville heeft een vochtig subtropisch klimaat met gematigd koude winters en hete, vochtige zomers. Tijdens de wintermaanden valt de meeste sneeuw in januari en februari, soms ook in december of maart. De sneeuwlaag is zelden hoger dan 15 cm. De herfst is meestal het droogste seizoen, de winter en het voorjaar ontvangen de meeste regen, vaak als gevolg van onweer en tornado's. De laagste temperatuur ooit gemeten in Nashville was -27° C in januari 1985 en de hoogste was 43° C in juni 2012. De gemiddeld hoogste temperatuur bedraagt 21,2° C. De gemiddeld laagste temperatuur is 9,7° C. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag bedraagt ongeveer 1.200 mm.

Geschiedenis

De stad Nashville werd opgericht in 1779, in de buurt van het oorspronkelijke Fort Nash aan de Cumberland. Nashville is genoemd naar Francis Nash, de beroemde Amerikaanse revolutieleider. In de daarop volgende jaren ontwikkelde Nashville zich snel tot een grotere stad omdat het een goede strategische positie had, een gemakkelijk toegankelijke rivierhaven en goede spoorwegverbindingen. In 1806 werd Nashville erkend als stad en werd het de provinciehoofdstad van Davidson County, Tennessee. In 1843 werd de stad de hoofdstad van de staat Tennessee.

Nashville kort na de BurgeroorlogNashville kort na de BurgeroorlogFoto: Calvert Brothers in het publieke domein

Nashville herstelde zich snel na het einde van de Burgeroorlog en ontwikkelde zich tot een sterke industriële stad. De late 19e eeuw bracht nieuwe welvaart naar Nashville door de sterke economische ontwikkeling. Weelderige gebouwen in klassieke stijl verrezen in de binnenstad en zijn nog steeds te bewonderen. In de tweede helft van de 20e eeuw groeide de stad enorm, vooral tijdens het laatste decennium. Vandaag de dag is de stad langs de rivier de Cumberland een kruispunt van de Amerikaanse cultuur en een van de snelst groeiende gebieden in de regio.

Bezienswaardigheden

Fort NegleyFort Negley NashvilleFoto: Casey Fleser (CC BY 2.0) no changes made

Populaire historische attracties in Nashville zijn Fort Nash, een reconstructie van de oorspronkelijke nederzetting en Fort Negley, een semi-gerestaureerd fort uit de Burgeroorlog.

Parthenon in NashvilleParthenon in NashvilleFoto: Mayur Phadtare CC 3.0 Unported no changes made

Het Parthenon is een must see in Nashville, het is een replica van het oorspronkelijke Parthenon in Athene op ware grootte. Het staat in Centennial Park, een groot openbaar park ten westen van het centrum van Nashville. In het Parthenon is een groot kunstmuseum. Daar staat het standbeeld van Athena Parthenos, een reconstructie van het origineel met een helm op haar hoofd en een schild aan haar linker arm en een klein beeldje van de godin Nike (Overwinning) op haar rechter handpalm. Het standbeeld is 13 meter hoog en bedekt met meer dan acht kilo gouden bladeren. Het hele gebouw heeft prachtige kleurrijke decoraties op basis van de oorspronkelijke Griekse tempel in Athene. Het is een opmerkelijk monument opgericht uit louter respect en bewondering voor dit meesterwerk van de klassieke architectuur. Een permanente collectie van 63 schilderijen van 19e en 20e eeuwse Amerikaanse kunstenaars is te zien in het Parthenon.

Tennesse State Museum NashvilleTennesse State Museum NashvilleFoto: Thomas R Machnitzki CC 3.0 Unported no changes made

Het Tennessee State Museum is een andere toeristische attractie en is een van de oudste gebouwen die nog in gebruik zijn. Bezoekers aan het museum zien hier de geschiedenis van Tennessee vanaf de tijd dat het land werd bewoond door prehistorische Indianen. Er zijn tentoonstellingen over gebeurtenissen uit de Burgeroorlog tot en met de jaren 1900, met afbeeldingen op quilts, zilverwerk, wapens, schilderijen en aardewerk. Er is ook een afdeling militaire geschiedenis, over allerlei aspecten van oorlogvoering.

Tennessee State Capitol NashvilleTennessee State Capitol NashvilleFoto: Kaldari in het publieke domein

Het Tennessee State Capitol werd ontworpen door William Strickland in de Griekse stijl en voltooid in 1859. Het gebouw werd gebouwd door gevangenen en slaven. Het is een van de meest prominente historische bezienswaardigheden van Nashville. Het graf van president James K. Polk ligt op dit terrein waar je ook kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Tips

Ryman Auditorium in NashvilleRyman Auditorium in NashvilleFoto: Ryan Kaldari in het publieke domein

Nashville heeft een levendige muziek- en entertainment scene verspreid over diverse genres. Het Tennessee Performing Arts Center is het belangrijkste centrum van podiumkunsten in de stad. Het is de thuisbasis van het Tennessee Repertory Theatre, de Nashville Opera, het Music City Drum and Bugle Corps en het Nashville Ballet. Nashville is een synoniem geworden voor de muziekindustrie in de Verenigde Staten. De meeste bezoekers komen naar deze stad om te genieten van de verschillende aspecten van de country muziek. Ze bezoeken de populaire toeristische locaties die verbonden zijn met de country muziek, zoals de Country Music Hall of Fame, het Belcourt Theater, en het Ryman Auditorium. Hier kun je live optredens van bekende country and western muzikanten bijwonen.

Nashville LINKS

Advertenties
• AmerikaPLUS
• Vluchten naar Nashville | Vliegennaar.nl
• Hotels Nashville
• Verenigde Staten verre reizen van ANWB
• Droomvakanties naar Amerika vergelijken
• Tui Reizen USA
• Hotels Trivago
• Auto huren in Nashville
• Boeken, ook tweedehands, over Nashville bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems