Steden TURKIJE

Kumkoy   
To read about Kumkoy in English - click here

Strandvakantie Kumkoy

Kumkoy Avondmarkt Foto:Ad Meskens Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Kumkoy aan de Turkse kust is een ultieme ontspanningsbestemming. Wat accommodaties betreft loopt de badplaats voorop en zo heb je veel keus uit prachtige hotels met watersportmogelijkheden. De gerieflijke vakantieadresjes in combinatie met de vele voorzieningen en mogelijkheden van Kumkoy maken het tot een allround badplaats. Ga het zelf ontdekken in dit idyllische plaatsje aan de Middellandse Zee!

Ligging Kumkoy

Kumkoy is één van de kleinere badplaatsen die gelegen zijn aan de Turkse Rivièra. Het bevindt zich tussen het grotere Antalya en Side en is door haar kleinschaligheid een heerlijke oase van rust ten opzichte van deze twee toeristische steden. Het daadwerkelijke stadscentrum van Kumkoy ligt iets landinwaarts, maar verreweg de meeste van de vakantieaccommodaties hebben direct zicht op het strand en de zee. De stranden van Kumkoy behoren tot de mooiste van de gehele Turkse Rivièra! Is Kumkoy jouw vakantiebestemming? Dan vlieg je het best naar de luchthaven van Antalya, die nog geen 25 kilometer van de badplaats vandaan ligt.

Kumkoy Baai Foto:Pilettes Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Weer Kumkoy

Door haar ligging aan de Turkse Rivièra heeft Kumkoy natuurlijk het voordeel van het aangename klimaat van deze streek. Dat wil zeggen dat je kunt rekenen op veel zon, fijne temperaturen en heerlijk opgewarmd zeewater. De badplaatsen aan de Turkse Rivièra hebben namelijk gemiddeld liefst 300 dagen zon per jaar en zeker ’s zomersvalt er nauwelijks neerslag. De kustlijn van Kumkoy wordt in het hoogseizoen wel aangemerkt als één van de warmste plekken van Europa. Maar geen zorgen, met een verkoelend zeewindje is het prima vertoeven in de badplaats! Dankzij het warme zeeklimaat doet het vakantieseizoen dan ook in april al haar intrede en tot zeker half oktober kun je hier genieten van een zonvakantie.

Geschiedenis Kumkoy

Side Foto:Ingo Mehling Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

De omgeving van Kumkoy kende al vroeg beschaving. Dit is vooral terug te zien in het nabijgelegen Side. Deze oude stad is namelijk als enige aan de zuidelijke kustlijn van Turkije systematisch opgegraven en vormt zo een indrukwekkend kijkje op het verleden. Veel monumenten uit de tijd van de Romeinen zijn bewaard gebleven, zoals de aquaducten, de agora (marktplaats) en de thermen. Het is aan te raden Side aan het eind van de middag te bezoeken, dan is het namelijk mooi te combineren met een zonsondergang vanaf de Apollo-tempel, een schilderachtig tafereel! Voor een compleet overzicht van de geschiedenis van Turkije zie de geschiedenispagina van Landenweb.

Kumkoy bezienswaardigheden

Düden Watervallen nabij Kumkoy Foto:Arno Prüllage Creative Commons Attribution-Share Alike 1.0 Generic no changes made

Het gebied rond Kumkoy is qua natuur één van de mooiste van de hele kustlijn. Vlakbij het plaatsje storten de imposante Düden watervallen zich in zee en het strand van Kumkoy is fenomenaal. Of eigenlijk is strand niet het juiste woord; het laat zich beter beschrijven als ‘beachpark’. De eindeloze wandelpaden afgewisseld met restaurants en beachbars bieden de mogelijkheid heerlijk langs het strand te lopen en te dineren. Ook de historische stad Perge is niet ver van Kumkoy gelegen. Tijdens je vakantie is er genoeg te zien en te doen dus!

Tips Kumkoy

De streek rondom de badplaats telt legio golfbanen. Alle even prachtig aangelegd en ze beschikken over ten minste 18 holes, maar er zijn er ook met meer en de Gloria Golf Club heeft er zelfs 45! Maar ook andere sportievelingen dan golffanaten zullen zich vermaken in Kumkoy. Het gebied van Antalya tot Alanya is vlak en ligt besloten tussen de Middellandse Zee en het Taurusgebergte, ideaal om kilometers te fietsen of te wandelen bijvoorbeeld!


Artikelen en Reisverhalen over TURKIJE
  Op vakantie naar Turkije   Eerst bij een tentje een broodje Dön..
  Zo decadent kan het leven zijn   Van Atalya naar Istanbul en terug
  Hoe decadent kan het leven zijn

Schrijf uw artikel over Kumkoy

To read about Kumkoy in English - click here

Kumkoy LINKS

Advertenties
• Kumkoy Vliegtickets.nl
• Turkije Tui Reizen
• Djoser Wandelvakantie Kumkoy
• Autoverhuur Sunny Cars Vliegveld Antalya
• Antalya Vliegtickets Tix.nl
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals


Nuttige links
Telefoongids

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems