Landenweb.nl

Içmeler
 

Naar Icmeler met Sunweb

To read about Içmeler in English - click here

advertentie
Turkije verre reizen van ANWB Hotels Trivago

Algemeen

IcmelerIcmelerFoto: Publiek Domein

Het Turkse Içmeler is een idyllisch kuststadje met een kleine 5000 inwoners. Het is de afgelopen jaren steeds meer in trek geraakt als rustiger alternatief voor het zeer toeristische Marmaris en ook als vakantiebestemming op zich. Vanwege de toenemende populariteit van Içmeler zijn hier inmiddels allerlei faciliteiten voor vakantiegangers te vinden; zo kunnen aan het strand de meest uiteenlopende watersporten beoefend worden en is er een ruime keuze aan gloednieuwe verblijfsaccommodaties.

advertentie
Naar Icmeler met Sunweb Icmeler Tui Reizen

Ligging

Icmeler BaaiIcmeler BaaiFoto: Publiek Domein

Içmeler is gelegen aan dezelfde prachtige baai als het bekende Marmaris. De prachtige stranden en het helderblauwe water zijn de aspecten waar deze vakantiebestemming haar populariteit aan te danken heeft. Içmeler bevindt zich op slechts negen kilometer van Marmaris en mag dus nog nét tot de Turkse Rivièra worden gerekend. Met de dolmus kost het je slechts een kwartiertje om de afstand tussen de twee steden af te leggen en zo is Içmeler praktisch als een buitenwijk van het grotere Marmaris te beschouwen. Vanaf de luchthaven Dalaman is Içmeler binnen anderhalf uur te bereiken en dus goed bereisbaar.

advertentie
Djoser Wandel - wandelreis Turkije Goedkoop vliegticket? Vliegennaar.nl

Weer

Uiterst noordelijk gelegen aan de Turkse Rivièra is Içmeler met haar droge, warme zomers de ideale plaats voor zonaanbidders. Een gezegde over deze plaats luidt dat de zon hier nooit haar glimlach verliest. Wat betreft temperaturen barst het zomerseizoen los vanaf mei en dan is het hier heerlijk toeven tot half oktober. Ook de zee warmt aardig op in deze periode, met in het hoogseizoen een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Gedurende de winter kent het gebied hevige regenval en dat zorgt ervoor dat de omgeving van Içmeler ’s zomers prachtig groen is. Een winterzonbestemming is het kustplaatsje duidelijk niet, maar vanaf het voorjaar tot in de herfst kun je hier prima terecht voor dagelijks vele uren zon.

Geschiedenis

Içmeler heeft door de jaren heen vele verschillende volkeren gehuisvest: Syriërs, Egyptenaren en Perzen onder meer. De geschiedenis van het plaatsje gaat dan ook terug tot 3400 voor Christus en deze bevolkingsgroepen hebben hun sporen nagelaten. Inmiddels wordt Içmeler gedomineerd door fijne vakantieadresjes, maar in de omgeving van het stadje zijn de resten uit de oudheid wel degelijk terug te vinden. Voor een compleet overzicht van de geschiedenis van Turkije zie de geschiedenispagina van Landenweb.

Icmeler StrandIcmeler StrandFoto:M. Canbalaban CC 3.0 Unported no changes made

Bezienswaardigheden

Içmeler op haar best beleven doe je eenvoudigweg door te ontspannen aan de stranden van het plaatsje. Een adembenemend gezicht: het blauwe water steekt af tegen het stralend witte zand en daarachter begint een eindeloze vlakte vol pijnbomen en oleanders. De stranden hier zijn stukken mooier dan in Marmaris, vandaar dat velen liever in Içmeler van de zon genieten. Zeker omdat de zeebodem op de meeste plekken langzaam afloopt. Het is ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen. Verder is de wekelijkse markt van Içmeler de moeite waard en kun je avondenlang gezellig dineren in de restaurantjes en op de terrassen in het stadscentrum.

Iztuzu Strand bij DalyanIztuzu Strand bij DalyanFoto: Maria Jonker CC 3.0 Unported no changes made

Içmeler is behalve een fijne vakantiebestemming ook nog eens een goede uitvalsbasis; hiervandaan zijn er velerlei tripjes te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Marmaris dat prachtige uitzichten biedt of ga naar het stadje Dalyan waar van alles te beleven is. Je kunt een kijkje nemen op het Iztuzu-strand dat een nestplaats voor schildpadden is en ook de thermale bronnen en modderbaden zijn aan te raden. Genoeg te doen dus tijdens een zonvakantie in Içmeler!

Tips

Içmeler is uitermate geschikt voor een sportieve vakantie. Het berggebied achter het stadje vormt het ideale decor om in de vrije natuur een intensieve hikingtocht te maken. Je kunt ook raften, bergbeklimmen of een heerlijke wandeling maken. Daarnaast zijn aan het strand activiteiten mogelijk variërend van bananariding achter een speedboot en parasailing tot een ontspannen boottochtje of duiken.

Tijdens een gezinsvakantie mag een middag in het Atlantis Waterpark niet ontbreken; kinderen beleven de grootste lol in de zwembaden en op de waterglijbanen, terwijl de ouders zich kunnen terugtrekken op het zonneterras met een goed boek of een drankje van de bar. Met de dolmus is het slechts 10 minuten rijden vanuit het centrum van Içmeler.

Içmeler LINKS

Advertenties
• Goedkoop vliegticket? Vliegennaar.nl
• Naar Icmeler met Sunweb
• Icmeler Tui Reizen
• Turkije verre reizen van ANWB
• Djoser Wandel - wandelreis Turkije
• Hotels Trivago
• Autoverhuur Sunny Cars Vliegveld Dalaman
• Boeken, ook tweedehands, over Içmeler bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems