Landenweb.nl

SPANJE
Torroella de Montgri en Massis del Montgri

Massis del Montgri is een bekend bergmassief in de Costa Brava van wel 300 meter hoog. Aan de rand van dit berg massief is het plaatsje Torroelle de Montgri te vinden. Torroella de Montgri en Massis del Montgri zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het totale oppervlakte van Massis del Montgri bedraagt ongeveer 40 vierkante kilometer. De hoge kliffen die er te vinden zijn, maken Massis del Montgri tot een indrukwekkende verschijning.

De perfecte bestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers

Voor iedereen die een liefhebber is van cultuur, is de Massis del Montgri zeker aan te raden. Er zijn namelijk diverse archeologische vondsten gedaan in deze regio. Er zijn talloze kapelletjes te vinden die een bezoek meer dan waard zijn. Natuurlijk mag ook niet vergeten worden dat Massis del Montgri verder een prima plek is voor iedereen die graag van de natuur geniet. Maar iedereen die Massis del Montgri bezoekt, moet ook een bezoek hebben gebracht aan Torroella de Montgri.

Een schitterend dorpje aan de Costa Brava

Torroella de Montgri is een geliefd vakantieoord in Catalonië in Spanje. Het is vooral bekend populair vanwege de mogelijkheid om te duiken en te zeilen. Er hangt daarnaast een heel fijne sfeer en de stranden zien er ook nog eens geweldig uit. Torroella de Montgri zelf is een prachtig klein dorpje. Bekend is het fort uit de 13e eeuw met de dikke vestigingsmuren. In dit pittoreske dorpje is voldoende te ondernemen.

Bezienswaardigheden in Torroella de Montgri

Er zijn verschillende attracties die bezocht kunnen worden tijdens een vakantie in Torroella de Montgri. Palau Solterra is een museum waar hedendaagse schilderkunst te vinden is. Vakantiegangers kunnen in de maanden juli en augustus ook uitstekend terecht op het internationale muziekfestival. Waterpark Aquadiver is een aanrader voor iedereen die met de kinderen op vakantie gaat. L' Estartit is ideaal voor elke watersportliefhebber. Kanoën, kajakken, zeilen en windsurfen kunnen hier allemaal beoefend worden.

Een bijzondere camping

Camping Castell Montgri is een prima plek om te verblijven tijdens een vakantie in Torroella de Montgri en Massis del Montgri. De camping is voorzien van alle faciliteiten om er een geslaagde vakantie van te maken. De camping is voorzien van 3 zwembaden en een klein peuterbed. Ook de allerkleinsten kunnen daarom mee op vakantie naar deze camping. Er is zelfs een openluchtbioscoop op deze camping te vinden.

De gezellige markt in Toroella de Montgri
Castell de Montgri