Landenweb.nl

SPANJE
Met de Kerst naar Malaga

Het is zonder meer de mooite om met Kerst een bezoek te brengen aan Malaga. De stad is schitterend verlicht. Door de goede temperaturr kun je zelfs nog een terrasje pakken . En ook is er een groot cultureel aanbod!De Spaanse havenstad Malaga ligt in de mooie streek Andalusie, omgeven door bergen en 2 rivieren: Guadalmedina en Guadalhorce die uitmonden in de stad aan de Middellandse Zee. In Malaga vind je een vakantie waarin je natuur, cultuur en strand prima kunt combineren.

In de stad zelf zie je veel gebouwen die herinneren aan de geschiedenis van de stad. Bovendien is Malaga de geboortestad van Pablo Picasso. Een bezoek aan het Picasso museum mag dan ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Malaga! Door de ligging van de stad aan zee en het natuurgebied Park Natural de los Montes de Malaga, dat net even buiten de stad ligt, kun je alle kanten op.

Malaga bezienswaardigheden tip: Als je zeker wilt weten dat je niets mist, is deze Malaga City Sightseeing tour een tip. De rode dubbeldekker bus stopt bij twaalf verschillende attracties in de stad. Met 1 ticket, verkrijgbaar v.a. 16,- kun je op- en afstappen waar en wanneer je maar wilt.

Bezienswaardigheden Malaga ontdekken per fiets
Hoe verken je een stad beter dan op een zonnige middag per fiets! Bij Baja Bikes boek je heel eenvoudig de leukste tours door Malaga. Een 3 uur durende highlight fietstour door Malaga onder begeleiding van een Nederlandstalige gids boek je al v.a 24,95 p.p. Je fietst o.a langs de stierenvechtarena’s en het geboortehuis van Picasso aan het Plaza Merced. Wie na deze fietstocht nog zin heeft in tapas? Baja Bikes biedt ook de Malaga Tapas Bike Tour aan. Je kunt dan ter afsluiting genieten van heerlijke tapas. Het is ook mogelijk om een wandeltocht te boeken.

Bezienswaardigheden in Malaga: top 3
1. La Alcazaba – Een echte aanrader is een bezoek aan het La Alcazaba. Het is even een klimmetje maar dat wordt beloond met een geweldig uitzicht over de stad en de zee. Oorspronkelijk is het gebouwd als militair gebouw door de Moren. Vandaag de dag wordt dit gebouw ook wel gezien als het best bewaarde citadel van Spanje.

2. De Kathedraal – De Kathedraal van Malaga verenigd veel verschillende bouwstijlen: Gotisch, Renaissance en Barok. Dit komt doordat de bouw duurde van 1528 tot 1782 en werd uitgevoerd door verschillende bevolkingsgroepen.

3. Winkelen in Malaga – Malaga is perfect voor een heerlijk dagje winkelen. De mooie smalle straatjes herbergen kleine boetiekjes. Ook voor merken als Zara, Mango en Desigual ben je hier op de goed plek. Een van de belangrijkste winkelstraten is Marques de Larios.

Leuk om te weten: Wil je na een dagje cultuur of tussendoor genieten van heerlijk tapas? Ga dan naar Antigua Casa de la Guardia aan de Alameda Principal. Deze tapasbar staat bekend als de oudste van Malaga.

Vanuit Finca Serrato in een half uur in Malaga.

malaga met kerst