Landenweb.nl

SPANJE
De beste onbekende steden om te bezoeken

Spanje is een bezield en divers land. Dat is precies de reden waarom het een topbestemming is voor veel reizigers in Europa. De meeste steden in Spanje, zoals Barcelona, Madrid en Sevilla, hebben het hele jaar door aangenaam zonnig weer, afgezien van het huisvesten van een showcase van culturele bezienswaardigheden, geweldige tapasrestaurants en Instagrambare plekken. De Spanje all inclusive deals gaan dan ook regelmatig naar deze wereldberoemde steden. Er zijn echter ook genoeg onbekendere plekken in dit Europese land die een bezoekje waard zijn! 

 

Salamanca 

Salamanca is een van de beste steden van Spanje. Populair dankzij de nabijheid van Madrid en vanwege het prachtige Spaanse buitenleven, deze bestemming verbaast iedereen die het bezoekt, maar vooral degenen die van goedkoop bier en een leuk nachtleven houden. Dit is toevallig ook een van de veiligste steden van Spanje, wat nog een reden is waarom het zulke jonge reizigers trekt. Must-do's in Salamanca zijn onder meer een bezoek aan Casa Lis, Salamanca's Art Nouveau & Art Deco Museum dat je meeneemt op een reis door de tijd van de laatste decennia van de 19e eeuw tot de Tweede Wereldoorlog.

 

Córdoba

Verscholen in Andalusië, op slechts ongeveer 30 minuten met de trein van de zuidelijke hoofdstad van Spanje, is Córdoba een prachtige stad die bekend staat om zijn mix van Romeinse en islamitische architectuur die dateert uit het begin van de 1e eeuw voor Christus. Córdoba was ooit een van de grootste steden ter wereld met een bevolking die drie keer zo groot was als de huidige. Het was de hoofdstad van het kalifaat van Córdoba, dat honderden jaren lang het grootste deel van het Iberisch schiereiland beheerste. De stad is onder meer hierdoor vandaag de dag echt een schatkamer voor architectuurliefhebbers.

 

Toledo

Toledo is echt een buiten de gebaande paden gelegen stad die je moet bezoeken tijdens je reis naar Spanje. Deze sfeervolle stad vol charme en natuur, gelegen op slechts een korte bus- of treinrit ten zuiden van Madrid, is het perfecte toevluchtsoord voor diegenen die de drukte van de stad willen ontvluchten. Toledo, glorieus gelegen in Midden-Spanje op een heuvel boven de vlakten van Castilla-la Mancha, staat vooral bekend om zijn oude gebouwen die je meenemen op een reis terug in de tijd. Toledo staat vanwege zijn historische betekenis bovendien al sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

 

Cádiz

Cádiz, de zuidelijkste stad van Spanje, is een waar paradijs voor strandliefhebbers en liefhebbers van zeevruchten. Hierdoor voelt het net alsof je vakantie in Portugal viert, terwijl je toch echt in Spanje bent. Dankzij de glinsterende kustlijn vol idyllische stranden, is deze luchtige Spaanse stad een van Europa's top vakantiebestemmingen voor de zomer, en trekt elk jaar massa's reizigers. Naast het genieten van de stranden van Cádiz, kunnen reizigers ook van de gelegenheid gebruik maken om de kostbare historische bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Voorbeelden hiervan zijn de barokke kathedraal van Cádiz en Castillo de Santa Catalina. Bezoek bovendien de overblijfselen van een gedeeltelijk opgegraven Romeins amfitheater uit de 1e eeuw!