Landenweb.nl

SPANJE
Bijzondere Spaanse dorpen

Spanje is een van de favoriete vakantielanden van Nederlanders. Het land is niet alleen in trek door de vele levendige badplaatsen, het aantrekkelijke klimaat en de toeristische trekpleisters, maar ook door de fraaie steden die het land heeft. Zowel voor een langere vakantie, een rondtrip of een stedentrip is Spanje erg in trek. Maar dat is nog lang niet alles wat Spanje te bieden heeft. Het land heeft ook heerlijke tapas, mooie natuur, vele sportieve mogelijkheden en hele leuke en bijzondere dorpjes. Karakteristieke plekjes die je misschien overslaat als je alleen naar de badplaatsen en grote steden gaat. Veel van deze dorpen zijn echt een bezoek waard en soms zelfs zeer fotogeniek. Prachtige plekken om instagramwaardige foto’s te maken.

De kleuren van Villajoyosa, Cudillero en Júzcar

Neem bijvoorbeeld het dorp Villajoyosa, dat net onder het bekende Benidorm ligt. Het is van oorsprong een vissersdorp, maar inmiddels ook een trekpleister door de kleurige huizen langs de zee. Ook het kleine dorp Cudillero in Asturië is erg kleurrijk. Dit dorp ligt aan de Atlantische Oceaan en is ook een vissersdorp. De huizen zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog. Ook Júzcar staat er gekleurd op, maar dan wel in één kleur, namelijk de kleur blauw. Tot 2011 was het gewoon een van de witte bergdorpjes in Andalusië, maar sinds de opnames van ‘The Smurfs 3D’ film is het dorp helemaal blauw. Het ‘smurfendorp’ trok hierdoor zoveel bezoekers dat de inwoners besloten dat het dorp blauw moest blijven.

Albarracín en Setenil de las Bodegas

Het dorp Albarracín in Aragon is ooit uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. Ook hier speelt kleur een rol. Door de bouwmaterialen waar alles mee gebouwd is, wordt het dorp namelijk ook wel het roze dorp genoemd. Het gaat om lokale bouwmaterialen die een bepaald mineraal bevatten waardoor de stenen roze kleuren. Nu we het toch over stenen hebben, mogen we zeker ook het dorp Setenil de las Bodegas in Andalusië niet overslaan. Het dorp is beroemd door de indrukwekkende rotsen die boven de huizen en soms zelfs in de straten hangen. Door de overhangende rotsen hebben een aantal huizen een veilige schuilplaats onder de stenen gevonden. De ontvangst van internet is hier soms wat lastiger. Maar de bewoners van dit dorp kunnen door middel van de aanbieders van internet vergelijken en de juiste ontvangstmiddelen toch gewoon van het internet gebruik maken.

Karakteristieke dorpen La Alberca en Pedraza

Bij een bezoek aan La Alberca voelt het alsof je in een Spaanse western bent beland. De bijzondere uitstraling die het oude dorp heeft zou zomaar het decor voor een western film kunnen zijn. Het dorp ligt op 1.048 meter hoogte in het fraaie natuurpark Las Batuecas-Sierra de Francia. Circa 40 kilometer ten noorden van Segovia ligt nog zo’n mooi oud dorp, namelijk Pedraza. De goed onderhouden architectuur, inclusief een kasteel en een gevangenis is echt schitterend om te zien.