Landenweb.nl

SPANJE
Bioparc Valencia

Bioparc Valencia

Ben jij een echte dierenvriend? Dan is het Bioparc in Valencia de perfecte dierentuin voor jou. Het mooie aan deze dierentuin is het feit dat ze de natuurlijke omgeving van de dieren heel goed hebben nagemaakt en alle dieren voldoende leefruimte hebben

Het Bioparc

Zoals hierboven al is vermeld hebben de dieren het in het Bioparc erg goed. Ze zitten niet in kleine kooien en hebben de voldoende ruimte om lekker te kunnen leven. De filosofie van het dierenpark is die van Zoo Immersion. Dit houdt in dat de afbakening van het terrein niet zichtbaar is, hierdoor voelen de dieren in het park zich veel meer op hun gemak. Ze maken ook geen gebruik hekken, de scheiding tussen de dieren en de bezoekers is gerealiseerd door middel van water, rotsen of glas.

Verschillende ecosystemen

Het dierenpark is georganiseerd per ecosysteem. Je vind hier vier verschillende ecosystemen: equatoriaal Afrika, savanne, Madagaskar en Humedales. In de verschillende ecosystemen vind je de volgende dieren.
-Equatoriaal Afrika: in dit ecosysteem vind je onder andere: dril apen, buffels, nijlpaarden, luipaarden, otters, meerkatten, gorilla’s, schildpadden, boa’s, chimpansees en gekko’s.
-Savanne: in dit ecosysteem vind je onder andere: stokstaartjes, giraffes, leeuwen, olifanten, afrikaanse maraboes, stekelvarkens, mangoestes, hyena’s, struisvogels, molratten, aardvarkens, pythons, zebra’s, impala’s, gazelles, en verschillende soorten vogels.
-Madagaskar: in dit ecosysteem vind je onder andere: Flamenco’s, Afrikaanse nimmerzatten ringstaartmaki’s en andere aapsoorten.
-Humedales: in dit ecosysteem vind je onder andere: Krokodillen, vissen, kikkers, schildpadden en verschillende soorten vogels.

locatie

Aan het einde van het Turia park vind je “Parque de Cabecera”. Aan dit park vind je de ingang van het dierenpark. Je kan het bioparc bereiken met de Auto, fiets, bus en de Metro. Als je met het openbaarvervoer wilt gaan raden wij je aan met de Metro te gaan. Vanaf metrostation “Nou d’Octubre” is het bioparc op loopafstand.

Openingstijden van het park

- Van november t/m maart is het park open van 10:00 t/m 18:00.
- Van April t/m Juni is het park open van 10:00 t/m 20:00.
- Van Juli t/m Augustus is het park van 10:00 t/m 21:00
- Vanaf september t/m oktober is het park open van 10:00 t/m 19:00

Meer info

Wil jij meer weten over deze fantastische dierentuin. Op deze website over Bioparc Valencia vind je meer informatie over het Bioparc en andere bezienswaardigheden in Valencia.