Landenweb.nl

SPANJE
Het heerlijke Torremolinos

Torremolinos is een bijzondere stad in de Spaanse provincie Andalusië. Het gehucht ligt op 7 kilometer van de luchthaven van Malaga en staat bekend om haar schone stranden. Bijzonder aan het toeristische plaatsje is de connectie met het traditionele verleden. Sinds de aanwas van het toerisme begin jaren ’60 is de stad haar identiteit als vissersdorp niet verloren. Langs de zandstranden wordt ’s avonds nog volop gevist om de viszaakjes in de stad te voorzien. Hoewel het vissersverleden van de stad nog goed herkenbaar is, draait het dagelijks leven in het hoogseizoen vooral om het toerisme. Ieder jaar kiezen duizenden toeristen voor een heerlijke vakantie naar het zonnige Torremolinos.

Over de stad
Door de jaren heen is Torremolinos een aantrekkelijke toeristische bestemming geworden. Het plaatsje beschikt over fantastische, brede zandstranden. Hierop zijn volop barretjes en restaurants gevestigd. Over het strand wandelt u zonder moeite naar het gezellige stadshart. Een bruisend leven overdag wordt hier gecombineerd met een – in positieve zin – hectisch nachtleven. Overdag kunt u zich vermaken in de overvloed aan winkeltjes. Vooral de Calle San Miguel – gelegen in het stadshart - is een aanrader. Bovendien kunt u volop excursies ondernemen. Een hapje en/of drankje in een van de bars of restaurants aan de Cuesta del Tajo (aan het einde van de Calle San Miguel) is ook zeker een aanrader.

Hotels
Het merendeel van de hotels ligt net even buiten het stadscentrum. Hier is iets meer ruimte en kan iedere accommodatie een eigen stukje strand claimen. Deze ruimte uit zich in een breed aanbod aan faciliteiten en in veel gevallen een aangename tuin. Hotels in het absolute centrum hebben in vergelijking met die er net iets buiten een stuk minder faciliteiten. Aanraders:

RIU Nautilus als onderdeel van de bekende RIU-keten is kwaliteit hier een garantie. Het centrum ligt op twee kilometer van het verblijf. Voor het strand hoeft u slechts de weg over te steken. De verzorging in het 4 sterren hotel is halfpension.

Puente Real Torremolinos is een iets eenvoudiger hotel met drie sterren. Desondanks is het verblijf hier uiterst aangenaam. Het eten is goed geregeld, het zwembad is aangenaam, er zijn voldoende ligbedden en een drankje is nooit ver weg. Bovendien ligt het strand op een letterlijke steenworp afstand. Verzorging is hier op basis van all inclusive.