Landenweb.nl

SEYCHELLEN
Thuiskomen

Al sinds 1998 kom ik op de Seychellen, de eerste keer was het thuiskomen voor me, zeker op La Dique het in formaat derde bewoonde eiland, toen was er nog geen bestrating op de hoofdweg, een zandweg was het, en het rook er zoals vroeger op het platteland, zand en mest. De stilte, dat was ook geweldig…en de lieve mensen.

Nu kom ik er ieder jaar een paar maanden, meestal in de winterperiode, en heb ik inmiddels veel vrienden daar. Mahè is het hoofdeiland, bergachtig met een kleine hoofdstad, Victoria waar het gezellig winkelen is, oude koloniale winkels, met, als je langs loopt, de geur van mottenballen. Autobanden worden er naast ondergoed verkocht, en meestal hebben ze ook kleine zelfgemaakte pasteitjes, of..en gekookt ei te koop.

Dan ga ik met de vrachtboot naar La Dique, drie uur varen, op zich al een belevenis, voor meer comfort neem je de snelle Cat Cocos ,een catamaran, of een binnenlandse vlucht. Op La Dique is het heerlijk rustig, mooie stranden waar je vaak de enige bezoeker bent, leuk beach restaurantje bij Grand Anse of lunch bij
Zerof, ook is er een pizzaria.

Coco de Mer

In de weekenden kan je bij de haven dansen, vrijdag en zaterdag avond, en vaak op zondagmiddag ook! Verder is er een casino, waar je ook aan de bar iets drinken kan. Verder kan je snorkelen, maar ook zonder snorkel zie je vaak al d mooiste vissen voorbij komen, vooral tussen het koraal van Source’d argent. Er zijn diverse excursies te gaan naar andere eilandjes en ook een tocht door de bergen naar anse Cocos is erg mooi, je bent wel de hele dag onderweg, wandelschoenen aan en drinken mee!! Ook de plantage is leuk om te zien, wel entree betalen in euro’s (6)


Praslin is het tussenliggende eiland ook erg mooi, er is een natuurpark wat op de wereld erfgoedlijst staat. Met reusachtige kokosnoten, die alleen op dit eiland groeien. Een rondrit per huurauto of de bus is aan te bevelen.Verder is daar een vliegveldje voor de twin otters van de binnenlandse vluchten, met restaurant en winkels. Kleding tip, zoveel mogelijk luchtig, zonnebril-en crême, vest of zo is niet nodig, een pareo voor op het strand, want een handdoek is onhandig vanwege het fijne zand.. je komt terug met een andere, eenvoudiger kijk op het leven en heerlijk uitgerust.