Landenweb.nl

Chersonissos
 

Chersonissos Tui Reizen

To read about Chersonissos in English - click here

advertentie
Hotels Trivago Naar Chersonissos met Sunweb

Algemeen

Er zullen niet veel Nederlanders zijn die nog nooit van Chersonissos gehoord hebben. De laatste jaren is het een van de favoriete bestemmingen van vele Nederlanders geworden, met name van het jongere deel van de samenleving. Vooral door het programma 'Oh oh Cherso' heeft het stadje op Kreta een roemruchte reputatie opgebouwd. Chersonissos heeft daarom het imago dat toeristen hier vooral komen voor zon, zee en zuipen. Dat imago is niet geheel onterecht, maar Chersonissos heeft meer te bieden.

advertentie
Chersonissos Tui Reizen West Kreta Rossholidays

Ligging

Chersonissos HavenChersonissos HavenFoto: Jose Mario Pires CC 3.0 Unported no changes made

Chersonissos ligt in het noorden van het eiland Kreta, het op vier na grootste eiland van de Middellandse Zee. 25 kilometer westwaarts ligt Iraklion, met veel historische bezienswaardigheden en 40 kilometer naar het oosten vind je de plaats Agios Nikolaos met haar idyllische haventje. Oorspronkelijk betekent Chersonissos schiereiland in het Grieks, wat een vreemde naam is aangezien het niet op een schiereiland ligt.

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Chersonissos

Weer

Chersonissos kent een heerlijk mediterraan klimaat. Dat betekent hete, droge zomers (met zo'n 12 uur zon per dag!) en milde winters. Hoewel het wintertoerisme hier nog niet zo'n hoge vlucht heeft genomen, is het hier ook in de wintermaanden heerlijk vertoeven. De temperatuur en het aantal zonuren per dag dalen dan wel, maar van een koude winter is geen sprake. Zelfs in december is het zeewater gewoon nog 17 graden en in maart zijn er nog steeds zo'n 7 zonuren per dag.

Geschiedenis

Chersonissos Romeinse FonteinChersonissos Romeinse FonteinFoto: Jose Mario Pires CC 3.0 Unported no changes made

In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten, heeft Chersonissos wel degelijk een rijke geschiedenis. Toen Kreta vanaf het jaar 67 voor Christus tot het Romeinse Rijk ging behoren was Chersonissos een strategisch belangrijk punt en met haar haven nam het economisch een belangrijke positie in. Toen het Romeinse Rijk in het jaar 337 werd verdeeld in een oostelijk en westelijk rijk daalde de importantie van Chersonissos snel. Tot het stadje in de jaren '60 in trek raakte bij de toeristen was het een slaperig vissersdorpje met weinig inwoners. Toch kunnen archeologische vondsten uit de gloriedagen van de stad nog steeds bewonderd worden.

Bezienswaardigheden

Chersonissos UitgaanChersonissos UitgaanFoto: Matthias Alde CC 2.0 Unported no changes made

Wat niet veel mensen weten is dat Chersonissos ook een oud centrum heeft, Pano Chersonissos geheten. Hier is de sfeer meer ontspannen dan aan de boulevard en is nog iets van het authentieke Griekse dorpje te zien dat het ooit was. De belangrijkste activiteiten hier bestaan echter vooral uit zonnen op het strand en feesten in de vele clubs. Ook bungeejumpen behoort hier tot de mogelijkheden.

Chersonissos StrandChersonissos StrandFoto: Publiek Domein

Als je iets verder uit de stad gaat zijn er ook talloze stranden waar je meer van je rust kan genieten. In dat geval is het verstandig een hotel te boeken dat net iets buiten het centrum ligt. Het chillen aan het strand wordt doorgaans vervolgd door een wandeling over de boulevard. Je kunt hier prima shoppen, maar vooral het uitgaanspubliek kan helemaal aan haar trekken komen. Disco's, clubs, kroegen, snackbars en restaurants, je vindt ze hier allemaal.

Tips

Knossos KretaKnossos KretaFoto: Bernard Gagnon CC 3.0 Unported no changes made

Een vakantie naar Chersonissos hoeft niet te betekenen dat je je slechts laaft aan drank en zon. Zoals gezegd kun je een bezoekje brengen aan het oude Chersonissos, maar ook de rest van Kreta heeft heel veel te bieden. Zowel natuur, oude bezienswaardigheden en die heerlijke Griekse cultuur zijn hier te vinden. Een must is natuurlijk een bezoek aan het oude Knossos. Je zou na een weekje Cherso natuurlijk ook prima kunnen kiezen voor een verblijf in een ander deel van Kreta of Griekenland.

Chersonissos LINKS

Advertenties
• Chersonissos Tui Reizen
• Naar Chersonissos met Sunweb
• Hotels Trivago
• Hotels Chersonissos
• West Kreta Rossholidays
• Autoverhuur Sunny Cars Chersonissos
• Boeken, ook tweedehands, over Chersonissos bij Bol.com

Nuttige links

Chersonissos Reisstart

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems