Landenweb.nl

Makadi Bay
 

Naar Makadi Bay met Sunweb

To read about Makadi Bay in English - click here

advertentie
Naar Makadi Bay met Sunweb Hotels Makadi Bay

Algemeen

Makadi Bay met pier voor bootjesMakadi Bay met pier voor bootjesFoto: Giacomo1970 CC 3.0 Germany no changes made

Makadi Bay is een relatief nieuwe toeristencentrum in Egypte. Het plaatsje beschikt over een schitterende natuurlijke baai met geweldige duikhotspots. Het centrum van de stad is met talloze restaurants, barretjes en winkels erg gezellig. Rondom het centrum en aan de kust ligt ook het merendeel van de resorts in Makadi Bay.

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Egypte Egypte Tui Reizen

Ligging

Makadi BayMakadi BayFoto: Kallerna CC 3.0 Unported no changes made

Makadi Bay ligt direct aan de kust van de Rode Zee op zo’n 35 kilometer ten zuiden van het bekende Hurghada. In de nabije omgeving liggen de toeristische steden Sahl Hasheesh en Safaga. De luchthaven van Hurghada bevindt zich op iets meer dan dertig kilometer van de stad.

advertentie
VliegenNaar | Goedkope vliegtickets naar Egypte Djoser Rondreizen Egypte

Weer

Het weer is het hele jaar door heerlijk in Makadi Bay. Met name de maanden maart, april, mei, oktober, november en december zijn erg aantrekkelijk voor toeristen. De temperatuur schommelt tussen de 23-30 graden, terwijl het zeewater tussen de 21-26 graden is. In de traditionele vakantiemaanden juni, juli en augustus wordt het regelmatig tegen de veertig graden in Makadi Bay. Qua zonneschijn is dit een van de beste regio’s ter wereld. Het hele jaar door schijnt de zon gemiddeld tussen de 9 en 13 uur per dag.

Geschiedenis

De Sphinx met piramide van GizehDe Sphinx met piramide van GizehFoto: Kallerna CC 3.0 Unported no changes made

Makadi Bay is het product van hedendaags zontoerisme. Alles in de stad is ingericht op het vermaak van toeristen. Informatie over de geschiedenis van Egypte staat elders op Landenweb.

Bezienswaardigheden

Makadi Bay KoraalrifMakadi Bay KoraalrifFoto: Gottfried Hoffmann CC 3.0 Unported no changes made

Het strand is natuurlijk de belangrijkste trekpleisier van Makadi Bay. Het gaat hier om een mooi zandstrand dat langzaam afloopt in zee en dus ook zeer geschikt is voor kinderen. Je kunt hier prima snorkelen of duiken. De koraalriffen zijn fenomenaal en je ziet er veel soorten veelkleurige vissen. Duikers kunnen ook een aantal scheepswrakken verkennen, die vlak voor de kust liggen.

Makadi Bay St Anthony KloosterMakadi Bay St Anthony KloosterFoto: Berthold Werner CC 3.0 Unported no changes made

Tussen de gigantische bergketens liggen twee van de oudste kloosters van Egypte. Het St. Anthony en St. Paul klooster zijn beiden zeker een bezoekje waard. Hoewel het zeker drie uur rijden is, is een bezoek aan de historische stad Luxor zeker de moeite waard. De aanblik van de majestueuze piramides is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Tempel van Luxor Excursie vanuit HurghadaTempel van Luxor Excursie vanuit HurghadaFoto: Marc Ryckaert CC 3.0 Unported no changes made

Vanaf Makadi Bay naar Luxor is het een flink stuk rijden. Met een meerdaagse excursie kun je een relaxte strandvakantie combineren met de culturele bezienswaardigheden van het oude Egypte en zelfs met een korte Nijlcruise.

Zonsondergang Woestijn bij de Rode ZeeZonsondergang Woestijn bij de Rode ZeeFoto: Krückstock CC 3.0 Unported no changes made

Boek ook eens een dagje of nachtje een excursie het binnenland in. Per kameel, jeep of quad kun je de indrukwekkende zandduinen bekijken of verder de bergen in rijden. Daarnaast zie je tijdens een overnachting een adembenemende sterrenhemel. Hier geen wolken, geen lichtvervuiling en geen luchtvervuiling. Je ziet hier veel meer sterren dan in Nederland. Absoluut de moeite waard dus.

Tips

Strand Giftun EilandStrand Giftun EilandFoto: Caprice4540 CC 3.0 Unported no changes made

Giftun Island is een van de mooiste plekjes van Egypte. Het eiland ligt op enkele kilometers van de kust en is een fantastische plaats om te snorkelen. Er is een grote diversiteit aan koraal en er zwemmen talloze vissoorten. Ook is het mogelijk om met dolfijnen te zwemmen. Het merendeel van de hotels biedt deze excursie standaard aan.

Bezoek het Madinat Makadi Golf Resort. Hier sla je een balletje in een oase van rust. De baan is ontworpen door de bekende John Sanford en voldoet aan alle normen van de USGA. Vanaf de golfbaan is er een geweldig uitzicht over de Rode Zee.

Makadi Bay LINKS

Advertenties
• Makadi Bay Tui Reizen
• VliegenNaar | Goedkope vliegtickets naar Egypte
• Naar Makadi Bay met Sunweb
• Hotels Trivago
• Djoser Rondreizen Egypte
• Hotels Makadi Bay
• Autoverhuur Sunny Cars Egypte
• Boeken, ook tweedehands, over Makadi Bay bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems