Landenweb.nl

Paphos
 

Paphos Tui Reizen

To read about Paphos in English - click here

advertentie
Paphos Tui Reizen Prijs vluchten naar Paphos vergelijken? Vliegennaar.nl

Algemeen

Paphos op Cyprus is werkelijk een bestemming voor iedereen; het is onmogelijk niet van deze stad en het gehele eiland te gaan houden. Geheel omringt door de Middellandse Zee geeft Cyprus dat typische eilandgevoel, waar de tijd langzamer lijkt te gaan en daarom dus de ideale vakantie bestemming is. Een vakantie op Cyprus is zo veelzijdig dat ieder type reiziger hier terecht kan; cultuurliefhebbers, sportievelingen en ook als je gewoon een ontspannende zonvakantie wil beleven zit je hier goed. Voor die laatste categorie zijn er op het eiland bovendien vele prachtige resorts te boeken om te genieten van een all inclusive vakantie op Cyprus.

Paphos StrandPaphos StrandFoto: Vladimer CC3.0 Unported no changes made

advertentie
Hotels Paphos Djoser Wandelreis Cyprus

Ligging

Paphos is een havenstad aan de westkust van het eiland. De stad heeft een eigen luchthaven, dus na het landen ben je praktisch al op je bestemming. Als je van plan bent tijdens je vakantie het bijzondere eiland te verkennen, vormt Paphos ook daarvoor een perfecte uitvalsbasis. Enkele kilometers buiten de stad vindt je bijvoorbeeld al de kloof van Avakas. Een indrukwekkende wandeling is gegarandeerd dankzij alle kleurrijke – en soms zeldzame – flora en fauna. Vergeet ook niet het zoutmeer van Larnaca tijdens je verkenningstocht over het eiland, en als je dan toch in de buurt bent mag je ook zeker het national park Kavo Gkreko niet overslaan.

advertentie
Naar Cyprus met Sunweb

Weer

Paphos kenmerkt zich door een subtropisch/mediterraan klimaat en kent de meest milde temperaturen van het hele eiland. Het zomerseizoen duurt dan ook onvoorstelbaar lang; van april tot november, dus bijna acht maanden! Ook in maart en december kunnen de temperaturen nog vrij aangenaam zijn, maar in de periode december tot en met maart valt wel een aanzienlijk grotere hoeveelheid neerslag (al valt deze hoeveelheid nog in het niet in vergelijking tot wat in Nederland naar beneden komt).

Geschiedenis

Bij een verblijf in de stad, wordt al snel duidelijk dat Paphos eigenlijk uit twee delen bestaat; Palea Paphos (oude stadsdeel) en Nea Paphos (nieuwe stadsdeel). Oud Paphos is reeds door Myceneërs of Feniciërs gesticht en is absoluut het bezichtigen waard, want hier zijn vele ruïnes uit de oudheid goed bewaard gebleven. Ten tijde van het oude Paphos bestond Nieuw Paphos ook al. Rond het havengebied met haar talloze restaurantjes en bars in dit levendige stadsdeel speelt is altijd wel iets te beleven.

Paphos AmfitheaterPaphos AmfitheaterFoto: Jpatokal CC3.0 Unported no changes made

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Paphos zijn er genoeg; een eerste wandeling door de stad levert waarschijnlijk al legio nieuwe indrukken en vele foto’s op. Niet voor niets is namelijk de stad in haar geheel opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bovendien is zij voor het jaar 2017 tot Europese culturele hoofdstad uitgeroepen.

Verwonder je tijdens je vakantie dus over de oude Romeinse mozaïeken, de ondergrondse kerk Ayia Solomoni, het kasteel en de ruïnes van het oude stadscentrum. Palea Paphos bestaat uit een groot aantal indrukwekkende ruïnes van onder andere een amfitheater (het Odeon), een Romeinse agora, een tempel en de restanten van de stadsmuren.

Kasteel PaphosKasteel PaphosFoto:Nikodem Nijaki CC3.0 Unported no changes made

Het kasteel van Paphos werd gebouwd door de Byzantijnen om de haven van Paphos te verdedigen. In 1222 werd het kasteel echter grotendeels vernield door een grote aardbeving. In 1570 werd het door de Venetianen afgebroken waarna de Ottomaanse heersers het kasteel opnieuw opbouwden. In die tijd werd het gebruikt als fort en gevangenis. De Britten gebruikten het later voor de opslag van zout.

Het kasteel van Paphos is een populaire bezienswaardigheid voor toeristen.

De Ayia Solomoni is een bijzonder mooi voorbeeld van een ondergrondse kerk. In het Romeinse Rijk werden de Christenen vervolg en daarom moest men ondergronds. Boven de ingang van de"kerk" staat een imposante boom. In de boom hangen verschillende linten of zakdoeken. Volgens de legende heeft de boom de kracht om mensen die te maken hebben met een bepaalde ziekte te genezen.

Paphos Ayia SolomoniPaphos Ayia SolomoniFoto:Bukvoed CC4.0 International no changes made

Tips

Legenden vertellen dat vlakbij Paphos ooit de Griekse godin van de liefde en schoonheid – Aphrodite – geboren zou zijn. De precieze plek waar deze godin uit het schuim van de zee ontsprong is nu bekend als de Rots van de Romeinen (Petra tou Romiou) en het is toch leuk te kunnen zeggen dat je deze plek – langs een prachtig stukje strand – gezien hebt.

Troodos in de WinterTroodos in de WinterFoto: Chneophytou CC 3.0 Unported no changes made

Ga je in de winter naar het eiland? Een echt bijzondere ervaring is skiën op de hellingen van het Troodosgebergte! De hoogste berg is de Olympus en hier zijn vier pistes aangelegd. Terwijl je op de latten staat kun je uitkijken over de zee, wie wil dat nu niet?

Paphos LINKS

Advertenties
• Paphos Tui Reizen
• Prijs vluchten naar Paphos vergelijken? Vliegennaar.nl
• Naar Cyprus met Sunweb
• Djoser Wandelreis Cyprus
• Autoverhuur Sunny Cars Paphos
• Hotels Paphos
• Boeken, ook tweedehands, over Paphos bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems