Landenweb.nl

CHINA
Rondreis China

De Chinese muur

Je eet er Pekingeend met stokjes, drinkt thee en verbaast je over mensen die gewoon op straat hun Tai Chi oefeningen staan te doen, of misschien doen ze Qigong? Een rondreis China is een fantastische belevenis en een mooie kans om dit bijzondere land te leren kennen. China is een van de oudste centra van beschaving en heeft op dit moment een van de snelst groeiende economieën ter wereld.

De afmetingen van het land zijn gigantisch, waardoor er niet alleen veel verschillende landschappen te bewonderen zijn, maar je ook veel verschillen in taal zult opmerken. De hoofdstad van China is Peking, ook wel Beijing genaamd, wat de 'Noordelijke hoofdstad' betekent. Het is een bruisende metropool met een uitgaansleven dat volop in ontwikkeling is.

Een boer op de akkers bij Yangshuo

Wie ooit een Chinees Nieuwjaar heeft meegemaakt, weet dat draken in de Chinese cultuur een belangrijke rol spelen. De Chinese draak wordt beschouwd als een teken van geluk en China wordt ook wel het land van de draak genoemd. Afbeeldingen van draken zul je dan ook veel tegenkomen.

Volgens de Chinese kalender leven we inmiddels al in het jaar 4707 en dat is niet het enige waar niet-Chinezen zich over kunnen verbazen. Want hoe zit het bijvoorbeeld met de lotusvoetjes, die het gevolg zijn van een oude (inmiddels door de Chinese overheid verboden) gewoonte om de voeten van jonge meisjes zo in te binden dat deze klein blijven? En wat te denken van de taal, die is opgebouwd uit eeuwenoude, gekalligrafeerde karakters die voor een westerling bijzonder moeilijk te leren zijn?

Rondreizen in China

Toegang naar de Verboden Stad

Een rondreis in China is een unieke ervaring en de kans is groot dat je reis zal beginnen in Peking. Hier mag een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede, in het Chinees het Tiananmenplein genaamd, natuurlijk niet ontbreken. Dit gigantische plein heeft grote bekendheid gekregen door het studentenprotest in 1989. Aangrenzend vind je de Verboden Stad, waar je urenlang rond kunt dwalen door honderden zalen en de tuinen van het Keizerlijk Paleis. In het berglandschap net buiten Peking vind je de Chinese Muur, een gigantisch bouwwerk dat misschien wel het meest bekende overblijfsel van het oude China is. Eet in Peking de geroosterde Pekingeend of bestel een ‘hot-pot’, een fondue op zijn Chinees.

Tijdens de rondreizen in China mag een bezoek aan Pingyao niet ontbreken, dit is een traditionele Han-stad die erg goed bewaard is gebleven en hij staat tegenwoordig op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Laat je in Pingyao rondrijden in een rinkelende riksja en vergaap je intussen aan de talloze nostalgische, monumentale huizen.

Terracotta leger bij Xian

Op de Qingping-markt in Guangzhou vind je naast allerhande groenten en kruiden ook ander voedsel, zoals katten, wasberen, schildpadden en honden. Niet voor zwakke magen dus, maar wees gerust, je zult geen hond krijgen opgediend als je om kip hebt gevraagd. Hond wordt in China als een specialiteit beschouwd en is daarom relatief duur. In Xi’an vind je het bekende terracotta leger van keizer Qin Shihuang en breng als het kan ook nog een bezoek aan Lijiang, volgens velen het charmantste stadje van China.

De Mount Everest

Zelf reizen door het schitterende China? Je kunt natuurlijk zelf op de bonnefooi gaan, maar ook gebruik maken van de expertise van een reisorganisatie. Je kunt dan zowel een individuele rondreis of een groepsrondreis door China maken. Reizen met een groep is voordelig voor de prijs en kan natuurlijk heel erg gezellig zijn!
Voor meer China informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids China van ReisMee.nl.

Voor het boeken van je China rondreis kun je bijvoorbeeld eens kijken bij FOX reizen. Deze reisorganisatie heeft veel voordelige rondreizen naar China.