Landenweb.nl

CHINA
Nooit meer Lost in translation met xs2china

Mobiele telefoon wordt Chinees sprekende cityguide

Amsterdam, In het nieuwe Chinese jaar - dat vorige maand begonnen is - kan iedereen communiceren in het Chinees. XS2theWorld introduceert de eerste Chinees sprekende cityguide voor op de mobiele telefoon: XS2China. Met deze mobiele applicatie hebben reizigers altijd een Chinese tolk en reisgids bij de hand. XS2China omvat honderden zinnen die de mobiele telefoon in het Chinees kan uitspreken, in combinatie met actuele toeristische informatie. 'Let your mobile do the talking'.

Mobiele Telefoon Spreekt chinees

XS2China is de allereerste sprekende mobiele cityguide. Met XS2China heb je ruim 300 Engelse standaardzinnen bij de hand, verdeeld over 11 categorieën als 'transport', 'dokter' en 'hotel'. Bijvoorbeeld: "Where is the train station?" en "Excuse me do you have rooms available?". Via je mobiele telefoon kun je deze zinnen in het Chinees laten horen. Tegelijkertijd is op het telefoonscherm de vertaling in Chinese karakters te zien. De tekst is bovendien fonetisch weergegeven, zodat je zelf ook weet hoe de Chinese zin moet worden uitgesproken. Naast dit educatieve element omvat XS2China actuele toeristische informatie over bezienswaardigheden, restaurants, bars, musea en winkels, afkomstig van locals. De adressen van deze attracties zijn eveneens in het Chinees te laten zien en horen. Zo kun je bijvoorbeeld een taxichauffeur moeiteloos duidelijk maken waar je heen wilt.

Nooit meer spraakverwarring

XS2China is ontwikkeld door XS2theWorld. "Ik heb zelf toen ik in China was geregeld last gehad van communicatieproblemen", aldus Sander Munsterman, een van de oprichters. "Ik ben zelfs een keer voor het verkeerde hotel afgezet door een taxichauffeur, omdat hij het hotelkaartje met het adres niet kon lezen, maar dat niet wilde toegeven. China kent nog steeds veel analfabeten. En ook met Engels red je het vaak niet in China. Met XS2China kun je toch met alle Chinezen communiceren. Uit pilots blijkt dat Chinezen deze mobiele oplossing erg kunnen waarderen. In een land waar de ontwikkelingen razendsnel gaan, kijken ze niet raar op van dit soort toepassingen. XS2China is ook een simpele manier om het ijs te breken, zonder dat je als toerist zware reisgidsen hoeft mee te sjouwen. Je mobiel heb je toch altijd wel bij je."

Introductiefase

De internationale lancering van XS2China vindt binnenkort plaats met enkele event voor expats in Shanghai. Dat is een van de doelgroepen waarop XS2theWorld zich richt. "We willen graag applicaties op maat maken, onder meer voor expats", vertelt Munsterman.

De mobiele applicatie is te downloaden via de website www.xs2china.com.

Daar kun je ook je opmerkingen posten, bijvoorbeeld over welke zin jij in de applicatie terug wil zien. Regelmatig zal deze feedback worden verwerkt in updates. De komende tijd is XS2China gratis beschikbaar om zo veel mogelijk feedback te krijgen en XS2China nog gebruikersvriendelijker te maken. Na deze introductieperiode is de applicatie voor €7,50 te downloaden, deze versie gaat 6 weken mee.

ter verduidelijking van hoe de software werkt bekijk het onderstaande filmpje:

www.youtube.com

De applicatie is op dit moment beschikbaar voor Beijing, Shanghai en vanaf 6 april is ook de stad Hong Kong te downloaden