Landenweb.nl

CHINA
Een retourtje China alstublieft

Oké, je wilt naar China. Super. Als je eenmaal besloten hebt wáár in China je precies naartoe wilt, dan is het verder heel simpel; je boekt een vliegticket en voor je het weet ben je onderweg.

Maar voor sommigen is dit een probleem. Welke luchtvaartmaatschappij kies ik? Wil ik rechtstreeks vliegen, of ben ik gedwongen één of meerdere transfers te maken? En hoe zit het eigenlijk met de prijs? Is de goedkoopste luchtvaartmaatschappij automatisch de slechtste en is het risico groot dat je ergens halverwege neerstort?

Er vliegen heel wat luchtvaartmaatschappijen naar China. Lufthansa, Air France, British Airways, Finnair. Maar de grootste is toch wel onze eigen KLM, tenminste als je kijkt naar het aantal rechtstreekse vluchten naar Chinese steden.

Samenwerkingsverband

KLM domineert de China – Europa markt. Waar andere luchtvaartmaatschappijen zich voornamelijk op de drie grootste steden in China concentreren (Beijing, Shanghai en Hong Kong), heeft KLM ook een rechtstreekse lijndienst naar Hangzhou, Chengdu en tegenwoordig ook naar Xiamen. Daarbovenop komt nog dat KLM een samenwerkingsverband heeft met China Southern Arilines, met aanvullende vluchten naar 26 andere steden in China. En als je je bedenkt dat Schiphol verkozen is tot het beste vliegveld van Europa in 2010, waarom zou je dan niet met KLM willen vliegen, toch?

KLM heeft ook een samenwerkingsverband met Sichuan Airlines in Chengdu.”Hierdoor kunnen we de KL code zetten op vluchten van Sichuan Airlines naar zes Chinese bestemmingen vanuit Chengdu, aansluitend aan onze Amsterdam-Chengdu vluchten,” zegt Mini Jarvis, media representative bij KLM Media Relations.

Dus, of je nu naar China gaat voor zaken, om familie te bezoeken of gewoon op vakantie, KLM lijkt de beste keus te zijn als het gaat om rechtstreekse vluchten. Hoewel, als je naar frequentie kijkt, dan zou Lufthansa ook een goede optie zijn. Zij vliegen maar liefst 56 keer per week naar China! Al vliegen ze wel naar minder steden en bovendien zul je meer over moeten stappen.

Bekend en onbekend China

Vanaf 27 maart jl. heeft KLM ook een rechtstreekse lijndienst naar Xiamen in de provincie Fujian. “Voor Xiamen is gekozen omdat het een Chinese stad is die de potentie heeft uit te groeien tot iets groots,” zegt Mini Jarvis, “Daarnaast zijn de huidige vervoersstromen van en naar Xiamen dusdanig dat het een rechtstreekse dienst rechtvaardigt. Xiamen is een bestemming waar nog geen andere Europese luchtvaartmaatschappij op vliegt.”

Ook al zijn de grotere steden als Beijing, Shanghai en Hong Kong het meest populair onder reizigers, bemerkt KLM een steeds grotere belangstelling voor de kleinere, minder bekende plaatsen in China. “Veel georganiseerde vakantiereizen doen op de heenweg de nu nog minder bekende plaatsen aan en eindigen de reis in Beijing, Shanghai of HongKong. Andersom gebeurt ook vaak, waardoor er dus een combinatie ontstaat van oud en nieuw, bekend en onbekend China.

KLM's toekomst met betrekking tot reizen naar China is nog niet helemaal duidelijk. Uiteraard kijkt KLM voortdurend naar nieuwe mogelijkheden in vorm van extra bestemmingen of het verhogen van de frequentie van de bestaande bestemmingen, maar “de Chinese markt is dusdanig dynamisch dat het heel moeilijk te voorspellen valt wat de volgende stap zal zijn,” aldus Mini Jarvis.

Goede vlucht!

Copyright Radio86 - www.radio86.nl

Met de KLM kun je makkelijk naar China!
KLM lijkt de beste keus te zijn.
Beijing, Shanghai en Hong Kong zijn populair.