Vietnam van dichtbij zien? Vraag een visum Vietnam aan


Wie de toeristische trekpleisters van Vietnam van dichtbij wil zien, heeft daarvoor een visum nodig. Tot voor kort kon het visum enkel worden aangevraagd bij de ambassade en duurde het even totdat de aanvraag werd goedgekeurd.
Eenmaal in Vietnam aangekomen werd er dan nog een stamping fee van 25 tot 50 dollar berekend. Bovendien moest men in de wachtrij staan bij visa on arrival. De Vietnamese overheid heeft de procedure om een visum aan te vragen veranderd. Daardoor is het nu mogelijk voor 39,95 euro per persoon online een visum Vietnam aan te vragen. Het visum is verplicht voor zowel Nederlandse als Belgische reizigers, maar enkel Nederlandse reizigers kunnen het e-visum Vietnam aanvragen.

Waarom een visum Vietnam nodig is


De Vietnamese overheid waarschuwt actief geen gebruik meer te maken van visum on arrival. Veel verstrekkers van visa werken nog met visa on arrival. Het was de meest gebruikte manier om naar Vietnam te reizen. Men kon dan voor vertrek een approval letter kopen. Een dergelijke brief kostte 20 euro. Vervolgens moest men op het vliegveld van Vietnam nog 25 tot 50 dollar stamping fee betalen.
Door deze manier van werken kon de overheid van Vietnam niet langer garanderen dat reizigers zonder problemen door de paspoortcontrole kwamen. Daarom heeft de overheid de aanvraagprocedure veranderd. De kosten van het aanvragen zijn een stuk lager, het is gemakkelijker een visum Vietnam online aan te vragen en bovendien hoeft men niet meer urenlang in de wachtrij te staan bij de paspoortcontrole. Sterker nog: de Vietnamese overheid raadt af om nog gebruik te maken van visa on arrival.
Daarom moeten alle Nederlandse reizigers online een visum Vietnam aanvragen. Het gaat hier om een zogenaamd e-visum. Dit betekent dat het een digitaal reisdocument is, waarin de Vietnamese overheid toestemming geeft om het land in te reizen. Het visum wordt al van tevoren goedgekeurd en toegekend. Reizigers met een e-visum hoeven niet meer in de rij te gaan staan bij visa on arrival. Bovendien zijn alle kosten bij de aanvraag inbegrepen; er geldt geen stamping fee meer. Daardoor is het aanvragen van het e-visum Vietnam een stuk voordeliger, eenvoudiger en voorkomt dit stress op het vliegveld.
Belgische reizigers kunnen nog geen e-visum Vietnam aanvragen. Zij zullen hun aanvraag in moeten dienen bij de ambassade van Vietnam.

Voorwaarden visum Vietnam


Om in aanmerking te komen voor het visum, moet men rekening houden met een aantal voorwaarden. Bij de aanvraag van het visum hoeft men de exacte aankomst- en vertrekdata nog niet op te geven. Het is ook niet nodig om al een vlucht geboekt te hebben op het moment dat de aanvraag van het visum Vietnam gedaan wordt.
Het is met het visum Vietnam toegestaan slechts eenmalig het lang in- en uit te reizen. Bovendien mag men op het visum maximaal 30 dagen verblijven. Het is belangrijk te weten dat alvorens men het visum Vietnam aanvraagt, men wel alvast een overnachtingsplaats moet hebben geboekt. Daarnaast gelden er nog andere voorwaarden.

  • De reiziger moet in het bezit zijn van het visum, voordat hij naar Vietnam reist

  • Het paspoort moet tenminste 30 dagen gelden zijn na aankomst in Vietnam

  • Reizigers met mentale of overdraagbare ziektes die een gevaar kunnen vormen voor de omgeving worden de toegang tot het land geweigerd.

  • De reiziger mag de afgelopen drie jaar niet uit Vietnam gezet zijn

  • Men mag enkel arriveren op de daarvoor geselecteerde luchthavens, zeehavens en grensposten.


Aanvragen visum Vietnam


Het online visum Vietnam aanvragen is alleen toegestaan voor Nederlandse reizigers. Belgische reizigers moeten voor het aanvragen nog steeds naar de ambassade van Vietnam. Nederlandse reizigers kunnen het visum Vietnam gemakkelijk online aanvragen. Dit kan 24 uur per dag, zeven dagen in de week.
Vul ten eerste het aanvraagformulier in. Daarna wordt er gevraagd om een betaling. Het visum kost 39,95 euro per persoon. Dit bedrag is te voldoen via iDEAL, Bancontact, creditcard en PayPal. Na betaling moet de reiziger een scan van het paspoort en de pasfoto uploaden. Daarna worden de gegevens gecontroleerd op veelgemaakte fouten. Pas daarna wordt de aanvraag verstuurd naar de Vietnamese overheid. De levertijd van het visum ligt op ongeveer een week. Vraag het visum daarom op tijd aan.
Belgische reizigers of reizigers die langer dan 30 dagen in het land willen verblijven, voldoen niet aan de visumvoorwaarden. In dat geval moet men een visum Vietnam aanvragen bij de ambassade van Vietnam.

Aanvragen met spoed visum Vietnam


Niet op tijd het visum Vietnam aangevraagd? Gebruik dan de spoedprocedure. Gebruik het normale aanvraagformulier en vink ‘spoed’ aan. Doorgaans wordt de aanvraag dan binnen 24 uur goedgekeurd. De toeslag hiervoor bedraagt 5 euro per persoon. Houd er rekening mee dat de aanvraag toch langer op zich kan laten wachten. Soms kan dit tot 3 dagen duren. Vraag het visum Vietnam daarom altijd op tijd aan!

Artikelen


   VIETNAM

Vietnam 2010 met openbaar vervoer
Rondreis van Saigon naar Hanoi
Hanoi en het schilderachtige Halong Beach
Overstroming en evacuatie door het leger
Danang en Hoi An
Ho Chi Ming City
Mekong Delta
Rondreis Vietnam 1
rondreis MH deel 1d
rondreis MH deel 2d
Vietnam rondreis
Halong Bay
Visum Vietnam aanvragen