ESTA AANVRAGEN BIJ EVISA APPLICATION SERVICES
Sinds oktober 2014 is Evisa applications services met haar website www.esta-aanvragen.nl actief als bemiddelaar bij het aanvragen van ESTA reistoestemmingen voor de VS. In de vorm van een online aanvraagservice is het aanvragen van een ESTA toegankelijker gemaakt voor Nederlanders en Belgen. De behoefte naar een dergelijke service bleek enorm te zijn.
Hoewel het niet heel ingewikkeld zou moeten zijn om een ESTA rechtstreeks bij het Amerikaanse CBP aan te vragen, bleven veel mensen toch met vragen zitten waarmee zij nergens terecht konden. Dit omdat het Amerikaanse infocenter niet of nauwelijks bereikbaar is.
Ook bleek dat reizigers regelmatig hun vlucht hebben gemist, omdat de ESTA verklaring niet juist werd ingevuld. Door een klein foutje in de paspoortgegevens kan het al gebeuren dat de afgegeven ESTA niet geverifieerd wordt met de gegevens op het paspoort. Op de chip van het paspoort wordt dan geen geldige ESTA herkend omdat dit machinaal wordt afgelezen van het paspoort. Bij de douane wordt de toegang dan geweigerd nog voordat men het vliegtuig instapt. Men kan dus met een goedgekeurde ESTA op het vliegveld staan en alsnog geen toegang krijgen en een nieuwe moeten aanvragen. Als dit dan te lang duurt wordt vaak de vlucht ook nog eens gemist.
Daarbij gebeurt het zelfs dat ESTA aanvragen worden afgekeurd door een klein foutje in de opgegeven gegevens. Als een ESTA eenmaal is afgewezen dan is het niet meer mogelijk een ESTA te verkrijgen voor de betreffende persoon en zal er een visum aangevraagd moeten worden waarbij de wachttijd gemiddeld 2 weken is. Dit moet voorkomen kunnen worden werd bedacht en zodoende was het idee geboren een ESTA aanvraagservice op te richten om reizigers hierbij te helpen.
Evisa application services heeft de meest gemaakte fouten en veelvoorkomende problemen in kaart gebracht en hiervoor een ESTA aanvraagformulier ontworpen met alle mogelijke controles, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de gegevens verkeerd over te nemen uit het paspoort.
Enkele voorbeelden van ingebouwde controles die cruciaal zijn op een ESTA verklaring :
• Paspoortnummer: Bij een Nederlands paspoortnummer wordt het cijfer 0 vaak aangezien als de letter O. De letter O komt nooit voor in het Nederlands paspoort en is dus altijd het cijfer 0. Voor Nederlanders is het dus niet mogelijk de letter O in te vullen in het formulier.
• Paspoort vervaldatum en de verloopdatum: De periode die hier tussen ligt is altijd 2, 5 of 10 jaar. Selecteert men een datum die daar buiten valt dan is dit onmogelijk dankzij de controle.
• Achternaam getrouwde vrouw. Voor getrouwde vrouwen is er een heel slimme controle ingebouwd dat alleen de meisjesachternaam gebruikt zal worden. Er wordt nogal eens de fout gemaakt de aangetrouwde naam in te vullen wat juist niet de bedoeling is. Het is dan ook verwarrend, omdat bepaalde vliegmaatschappijen juist beide achternamen vragen in te voeren bij boekingen.
Buiten deze controles wordt de aanvraag ook nog eens handmatig gecontroleerd door een visumdeskundige. De aanvraag krijgt dus een dubbele check. Voorbeelden waar dan opgelet wordt door de visumdeskundige zijn:
• Klopt de nationaliteit bij het land van afgifte paspoort? Wanneer men bijvoorbeeld een paspoort bij een ambassade in een ander land heeft verkregen wordt dit nogal eens verkeerd ingevuld.
• Is de reisinformatie correct ingevuld? Hier moet namelijk een adres van de contactpersoon in de VS of van het verblijfsadres in de VS opgegeven worden, waar enkelen dan een adres van een contactpersoon in Nederland invoeren.
Wordt de ESTA uiteindelijk alsnog afgekeurd dan wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort.
Voor het gemak bij het invullen van het formulier is deze in 5 eenvoudige en overzichtelijke stappen opgezet. Bij elke vraag is een toelichting beschreven. Als men niet goed weet wat er ingevuld moet worden bij een bepaalde vraag hoeft men enkel de i knop te klikken voor extra uitleg bij de vraag.
Evisa application services heeft voor mensen die niet in het bezit zijn van een creditcard de oplossing dat men de aanvraag gewoon kan voltooien door middel van de betaalmethode iDEAL of Bancontact/Mistercash. Voor velen is dit dan ook een reden om de aanvraag via esta-aanvragen.nl te doen.
Buiten het probleem van het niet beschikken over een creditcard zijn er ook mensen die niet beschikken over een printer en het handig vinden als de ESTA verklaring per post verstuurd wordt. Uiteraard geeft Evisa application services ook de mogelijkheid om de ESTA verklaring per post te ontvangen.
Evisa application services biedt een Nederlandse klantenservice waar men tijdens kantooruren telefonisch terecht kan. Buiten kantooruren is deze klantenservice 7 dagen per week bereikbaar per e-mail . Dit is vooral handig voor het probleem dat mensen nogal eens met vragen blijven zitten over alle regeltjes of onduidelijkheden omtrent ESTA en daarbij het Amerikaanse infocenter niet of nauwelijks te bereiken is (ook ivm het tijdsverschil) en het probleem dat wanneer het infocenter wel te bereiken is men alleen in het Engels te woord wordt gestaan, wat velen toch lastig vinden.
Alle voordelen op een rij bij esta-aanvragen.nl :
• Betaling met iDEAL of Bancontact/Mister Cash
• Nederlandse klantenservice
• ESTA verklaring per post
• Handmatige controle van elke aanvraag
• Controles op de meest gemaakte fouten
• Afgekeurde ESTA is aankoopbedrag retour
De clienten van Evisa application services waarderen de geleverde diensten enorm, wat vertaald wordt in een beoordeling met een cijfer 9 gemeten door Kiyoh (een onafhankelijk kantenbeoordelingen bureau).
De slogan “Evisa application services, vertouwde service voor uw gemak” doet zijn naam dus eer aan.

Artikelen


   VERENIGDE STATEN

Bluesroute
Rondreis Verenigde Staten
Wanneer en waarheen in Amerika
ESTA AANVRAGEN BIJ EVISA APPLICATION SERVICES
Hiken in de Grand Canyon
ESTA aanvragen voor Amerika