Op reis naar Turkije? Vraag een visum Turkije aan!


Iedereen die op reis wil naar Turkije, dient in het bezit te zijn van een visum Turkije. Het maakt niet uit of men op vakantie of op zakenreis gaat; voor beide doelen heeft Turkije een visum verplicht gesteld.
Dit noemt Turkije de visumplicht. Deze plicht geldt voor zowel Nederlandse als Belgische reizigers. Alle toeristische en zakelijke reizigers moeten bij aankomst op de luchthaven in Turkije een geldig visum en legitimatie kunnen overleggen. Deze regel geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook minderjarige kinderen worden alleen toegelaten als ze in het bezit zijn van een eigen, geldig visum.

Waarom u een visum Turkije nodig heeft


Het is noodzakelijk om voor vertrek een visum Turkije aan te vragen. Wanneer men bij aankomst in het land niet blijkt te beschikken over een geldig visum of een geldig legitimatiebewijs, houdt de Turkse immigratiedienst de reiziger tegen. In Turkije geldt er een strenge paspoortcontrole.
Het visum Turkije is een officieel document waarin de Turkse overheid de reiziger toestemming geeft om het land binnen te komen. Het maakt niet uit op welke manier de reiziger binnenkomt, voor zowel land, zee of lucht is een visum noodzakelijk. Een visum aanvragen kan nog steeds op papier, maar het is gemakkelijker om een elektronisch visum Turkije aan te vragen. Een elektronisch visum Turkije wordt ook wel een e-visum genoemd. Het aanvragen van een elektronisch visum kent vele voordelen: het visum Turkije wordt binnen twee dagen per mail opgestuurd en men hoeft niet naar de ambassade om een visum op te halen. Bovendien is het mogelijk meerdere visa in één keer aan te vragen.

Voorwaarden van een Turks visum


Iedereen die naar Turkije wil reizen, heeft een elektronisch visum Turkije nodig. Een visum Turkije is in ieder geval nodig als:

 • Men reist met een Nederlandse of Belgische legitimatie

 • Men reist met een toeristisch of zakelijk doel

 • Het paspoort dient tenminste tot 6 maanden na aankomst in Turkije geldig te zijn

 • Men mag op dit visum niet werken voor een Turkse werkgever

 • Men mag op dit visum niet studeren bij een Turkse instelling

 • In sommige gevallen heeft men geen visum Turkije nodig. Bijvoorbeeld als men per cruiseschip komt, en korter dan 72 uur aan wal blijft. Het maken van een overstap op de Turkse luchthaven kan zonder visum Turkije, maar het is dan verboden de luchthaven te verlaten. Vrachtwagenchauffeurs, documentairemakers en archeologen dienen een stickervisum bij het Turkse consulaat aan te vragen. Het e-visum is dan niet geldig.

  De geldigheidsduur van het visum Turkije


  Het visum Turkije is na uitgifte 180 dagen geldig. De geldigheidsduur loopt af vanaf de aankomstdatum die men op het aanvraagformulier heeft opgegeven. Hoewel het visum Turkije 180 dagen geldig is, mag men maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Dat mogen 90 dagen achter elkaar zijn, maar ook opgeknipt in een paar weken. Zorg ervoor dat u zich aan de regels houdt, om zo een boete, uitzetting en een toegangsverbod te voorkomen.

  Visum Turkije aanvragen


  Het is 24 uur per dag, zeven dagen per week mogelijk om online een elektronisch visum Turkije aan te vragen. Het aanvragen van een dergelijk visum is erg eenvoudig. Het visum Turkije aanvragen duurt slechts vijf minuten. Het is mogelijk om meerdere visa aan te vragen binnen één aanvraag. Dit betekent dat de vader van een gezin in dezelfde aanvraag een visum kan aanvragen voor zijn twee kinderen en zijn vrouw. Wel moet er per reiziger worden afgerekend.
  De betaalmethodes op VisumBuitenland.nl zijn onder meer: iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard. De betaling wordt meteen verwerkt, waardoor de aanvraag direct in behandeling wordt genomen. Het is belangrijk dat de aanvrager de Nederlandse of Belgische legitimatiebewijzen bij de hand heeft. Op die manier is het eenvoudiger om de aanvraag snel af te ronden en de gegevens over te nemen. Controleer voor het versturen van de aanvraag of alle gegevens correct zijn overgenomen. Een typefout op de visumaanvraag kan ertoe leiden dat het visum ongeldig wordt verklaard.

  Spoedaanvragen Turks visum


  Het is mogelijk om een visum Turkije met spoed aan te vragen. Normaalgesproken wordt een visum binnen twee dagen per e-mail geleverd. Wie vandaag of morgen al naar Turkije vertrekt, kan een spoedaanvraag indienen. Gemiddeld worden de spoedaanvragen al binnen 14 minuten toegekend. Na het uitvoeren van de betaling heeft de reiziger binnen een kwartier een mail met het visum. Het met spoed aanvragen van een visum kost 5 euro extra.
  Het is belangrijk het visum te printen alvorens naar Turkije te vertrekken. Indien men niet in het bezit is van een printer, is het ook mogelijk het visum digitaal te laten zien op de telefoon of tablet.

Artikelen


   TURKIJE

Hoe decadent kan het leven zijn
Zo decadent kan het leven zijn
Van Atalya naar Istanbul en terug
Op vakantie naar Turkije
Eerst bij een tentje een broodje Döner Kebab
eVisum Turkije aanvragen
Het Visum voor Turkije aanvragen
Visums Turkije aanvragen