Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels / siSwati
   HoofdstadMbabane
   Oppervlakte17.364 km²
   Inwoners1.412.114 (mei 2019)
   Munteenheidlilangeni (SZL)
   Tijdsverschil+1
   Web | Code | Tel..sz | SWZ | +268

Vakantie en bezienswaardigheden

De toeristische attracties in Swaziland zijn vooral te zijn gericht op cultuur of zijn van ambachtelijke aard. Je kunt in Swaziland dagtochten maken naar het glazen dorp Ngwenya. Hier krijg je een fascinerend inzicht in hoe de lokale bevolking nog steeds handgemaakte voorwerpen met traditionele processen produceert. Bijzonder is dat het vaak gaat om lokaal gerecycleerd glas dat wordt verzameld door schoolkinderen.

Bijzonder populair is het Mantenga Swazi Cultural Village, dat ligt binnen de Mantenga Nature Reserve. Dit dorp is een replica van een typisch Swazi dorp zoals het zou hebben bestaan in het midden van de 19e eeuw. Sommige van de 16 traditionele hutten en tal van artefacten verbeelden levendig hoe het leven er indertijd uitzag. De hutten zijn gebouwd met behulp van niets meer dan houten palen, riet en leer en met gedroogde koeienmest.

In Lobamba staat het Somhlolo Nationale Stadion. Het stadion is gebouwd in de late jaren zestig en ligt direct tegenover het parlementsgebouw en dicht bij zowel het Mlilwane Wildlife Sanctuary en de Royal Botanical Gardens. Het stadion is vernoemd naar Koning Somhlolo, die alom wordt beschouwd als de vader van het land. Het heeft een capaciteit voor ongeveer 20.000 toeschouwers. Naast het spelen van voetbalwedstrijden wordt het stadion ook gebruikt als locatie voor concerten en nationale evenementen, die in het verleden hebben plaatsgevonden zoals kroningen.Het bekendste culturele evenement van Swaziland is de Umhlanga Reed Dance, een acht dagen durende ceremonie, waarbij jonge meisjes gesneden riet presenteren aan de koningin-moeder (Indlovukazi) - zogenaamd om het windscherm rond haar koninklijke residentie te herstellen - om het daarna te vieren met een dansfestijn. Tot 40.000 meisjes nemen deel, gekleed in felgekleurde kostuums, waardoor het een van de grootste en meest spectaculaire culturele evenementen in Afrika is. Het is grotendeels een besloten feest, maar de laatste twee dagen mogen ook buitenstaanders (toeristen) van het feest genieten.

SWAZILAND LINKS

Advertenties
• Fox verre reizen van ANWB
• Safari Swaziland Tui Reizen
• Djoser Rondreis Swaziland
• Hotels Swaziland
• Swaziland Vliegtickets.nl
• Rondreizen Swaziland
• Autoverhuur Sunny Cars Swaziland

Nuttige links

Reisinformatie Swaziland (N)
Swaziland Startnederland (N+E)
Telefoongids Swaziland
Artikelen en Reisverhalen over SWAZILAND
  Swaziland en het Krugerpark

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems