Steden PORTUGAL

Populaire bestemmingen PORTUGAL

Albufeira   
To read about Albufeira in English - click here

Strandvakantie Albufeira

Albufeira is één van de grootste toeristische trekpleisters van Portugal. Vroeger was het een klein vissersdorpje, maar nu komen er veel toeristen naartoe om er te genieten van het weer en de mooie omgeving. Albufeira ligt in de zuidelijkste regio van Portugal de Algarve. In Albufeira zal niemand zich vervelen, want er zijn veel recreatiemogelijkheden te vinden zoals golfbanen, stranden en leuke steden en dorpjes in de omgeving.

Albufeira Photo:Ekitaura Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Generic no changes made

Ligging Albufeira

De Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal. Albufeira is zowel de naam van een gemeente als van de populairste badplaats binnen deze gemeente. Het stadje ligt in het district Faro, waarin ook de gelijknamige hoofdstad van de Algarve ligt. Albufeira bestaat uit twee delen: de oude stadskern van de stad en het nieuwe deel ‘Praia da Oura’ waar de meeste uitgaansgelegenheden te vinden zijn. De stad ligt tegen een berg aan waardoor er veel sfeervolle, steile straatjes te vinden zijn.

Weer Albufeira

De Algarve ligt in het uiterste zuiden van Portugal en dat betekent een prettig klimaat met veel zon en warmte. Het weer in Albufeira voelt subtropisch aan, maar is in feite een Middellands Zeeklimaat. De zomers zijn in Albufeira warm en droog, terwijl de winters er natter en mild zijn. Hieronder zijn de gemiddelde klimaatcijfers van Albufeira weergegeven (gemiddelde temperatuur, aantal uren zon per dag en aantal dagen neerslag per maand).

 • Weer Albufeira januari: 12°C, 5 uur zon, 14 dagen neerslag
 • Weer Albufeira februari: 12,5°C, 6 uur zon, 13 dagen neerslag
 • Weer Albufeira maart: 13,5°C, 7 uur zon, 12 dagen neerslag
 • Weer Albufeira april: 15°C, 8 uur zon, 11 dagen neerslag
 • Weer Albufeira mei: 12,5°C, 6 uur zon, 13 dagen neerslag
 • Weer Albufeira juni: 17,5°C, 11 uur zon, 5 dagen neerslag
 • Weer Albufeira juli: 23°C, 12 uur zon, 1 dag neerslag
 • Weer Albufeira augustus: 23°C, 11 uur zon, 2 dagen neerslag
 • Weer Albufeira september: 21°C, 9 uur zon, 5 dagen neerslag
 • Weer Albufeira oktober: 19°C, 7 uur zon, 10 dagen neerslag
 • Weer Albufeira november: 15°C, 6 uur zon, 12 dagen neerslag
 • Weer Albufeira december: 12,5°C, 5 uur zon, 14 dagen neerslag

Geschiedenis Albufeira

Romeinse Brug Albufeira Photo:Publiek Domein

De oudste archeologische resten die in Albufeira gevonden zijn, stammen uit 8.000 jaar voor Christus. Belangrijke bewoners van de regio waren de Kelten, de Lusitaniërs en de Romeinen die er meer dan 600 jaar verbleven. Er zijn vandaag de dag in en rondom Albufeira nog steeds sporen te aanschouwen van de Romeinse beschaving zoals bruggen en straten. Ook de Portugese taal heeft haar wortels in het Latijn.

Wapen van Albufeira

Photo:Publiek Domein

Daarna brak de eeuwenlange heerschappij van de Moren in Portugal aan. De Moren brachten de Islam naar Portugal. De Moorse periode heeft haar invloed duidelijk uitgeoefend op de bouwwerken en de streekgerechten in Albufeira en de rest van de Algarve. De naam van de stad komt van het Moorse ‘Al-Buhera’ dat ‘kasteel aan zee’ betekent. In de periode daarna werd Portugal door verschillende landen en heersers zoals Spanje bezet. Zie ook de geschiedenis van Portugal op Landenweb

Albufeira bezienswaardigheden

Albufeira Grot

Photo:Publiek Domein

In Albufeira en omgeving zijn veel grotten te vinden. Het is absoluut aan te raden eens naar een van deze grotten te gaan tijdens je verblijf in Albufeira. Zo is er de 'Gruto do Xorino' dat is een rotsformatie gelegen naast het strand Praia do Tunel in Oud-Albufeira. Hier hielden de Moren zich verscholen voor de Christenen. Je kunt hier per boot heen gaan en tegelijkertijd proberen om dolfijnen te spotten.

Falesia strand Albufeira Photo:Salgueiro Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Het Falesia strand is ook een aanrader. Het is een van de mooiste zandstranden van heel Portugal en alle faciliteiten zijn er te vinden. Het Falesia strand van Albufeira is zelfs bekroond met de Blauwe Vlag voor de schoonste en veiligste stranden van Europa.

Het Archeologisch Museum van Albufeira is gevestigd in het oude stadhuis van de stad en ligt in de buurt van de kloktoren. Het museum heeft aan aantal zalen met een collectie die loopt vanaf de prehistorie tot aan de 17e eeuw. Zo geeft het museum een beeld van de geschiedenis van Albufeira door de eeuwen heen. Het Archeologisch Museum is van dinsdag tot zondag geopend.

Tips Albufeira

Tavira Photo:Marc Ryckaert Creative Commons-licentie Naamsvermelding 2.5 Unported no changes made

Vlakbij Albufeira ligt het prachtige stadje Tavira. Aan de kust van dit plaatsje is een mooi natuurgebied te vinden waar wandelingen gemaakt kunnen worden. Het is een indrukwekkend gebied.

In augustus wordt er in Albufeira het ‘Festa da Ourada’ gehouden ter ere van de patroonheilige van de vissers. Dit festival vormt een bijzondere ervaring met veel gezelligheid, kraampjes, eten en muziek. Zo proef je de echte sfeer van Albufeira.


Artikelen en Reisverhalen over Albufeira
  Albufeira Algarve

Schrijf uw artikel over Albufeira

To read about Albufeira in English - click here

Albufeira LINKS

Advertenties
• Albufeira Tui Reizen
• Algarve Vliegtickets.nl
• Hotels Algarve
• Naar Albufeira met Sunweb
• Faro Vliegtickets Tix.nl
• Algarve Campings
• Autoverhuur Sunny Cars Albufeira


Nuttige links
Telefoongids

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Yivat Moses / Arie Verrijp / Geert Willems