Landenweb.nl

Albufeira
 

Albufeira Tui Reizen

To read about Albufeira in English - click here

advertentie
Albufeira Tui Reizen Naar Albufeira met Sunweb

Algemeen

Albufeira is één van de grootste toeristische trekpleisters van Portugal. Vroeger was het een klein vissersdorpje, maar nu komen er veel toeristen naartoe om er te genieten van het weer en de mooie omgeving. Albufeira ligt in de zuidelijkste regio van Portugal de Algarve. In Albufeira zal niemand zich vervelen, want er zijn veel recreatiemogelijkheden te vinden zoals golfbanen, stranden en leuke steden en dorpjes in de omgeving.

AlbufeiraAlbufeiraPhoto: Ekitaura CC 3.0 Generic no changes made

advertentie
Avontuurlijke & duurzame rondreizen voor reizigers tussen de 18 en 37 jaar Autoverhuur Sunny Cars Albufeira

Ligging

De Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal. Albufeira is zowel de naam van een gemeente als van de populairste badplaats binnen deze gemeente. Het stadje ligt in het district Faro, waarin ook de gelijknamige hoofdstad van de Algarve ligt. Albufeira bestaat uit twee delen: de oude stadskern van de stad en het nieuwe deel ‘Praia da Oura’ waar de meeste uitgaansgelegenheden te vinden zijn.

De stad ligt tegen een berg aan waardoor er veel sfeervolle, steile straatjes te vinden zijn.

advertentie
Hotels Algarve

Weer

De Algarve ligt in het uiterste zuiden van Portugal en dat betekent een prettig klimaat met veel zon en warmte. Het weer in Albufeira voelt subtropisch aan, maar is in feite een Middellands Zeeklimaat. De zomers zijn in Albufeira warm en droog, terwijl de winters er natter en mild zijn. Hieronder zijn de gemiddelde klimaatcijfers van Albufeira weergegeven (gemiddelde temperatuur, aantal uren zon per dag en aantal dagen neerslag per maand).

Geschiedenis

Romeinse Brug AlbufeiraRomeinse Brug AlbufeiraPhoto: Publiek Domein

De oudste archeologische resten die in Albufeira gevonden zijn, stammen uit 8.000 jaar voor Christus. Belangrijke bewoners van de regio waren de Kelten, de Lusitaniërs en de Romeinen die er meer dan 600 jaar verbleven. Er zijn vandaag de dag in en rondom Albufeira nog steeds sporen te aanschouwen van de Romeinse beschaving zoals bruggen en straten. Ook de Portugese taal heeft haar wortels in het Latijn.

Wapen van AlbufeiraWapen van AlbufeiraPhoto: Publiek Domein

Daarna brak de eeuwenlange heerschappij van de Moren in Portugal aan. De Moren brachten de Islam naar Portugal. De Moorse periode heeft haar invloed duidelijk uitgeoefend op de bouwwerken en de streekgerechten in Albufeira en de rest van de Algarve. De naam van de stad komt van het Moorse ‘Al-Buhera’ dat ‘kasteel aan zee’ betekent. In de periode daarna werd Portugal door verschillende landen en heersers zoals Spanje bezet. Zie ook de geschiedenis van Portugal op Landenweb

Bezienswaardigheden

Albufeira GrotAlbufeira GrotPhoto: Publiek Domein

In Albufeira en omgeving zijn veel grotten te vinden. Het is absoluut aan te raden eens naar een van deze grotten te gaan tijdens je verblijf in Albufeira. Zo is er de 'Gruto do Xorino' dat is een rotsformatie gelegen naast het strand Praia do Tunel in Oud-Albufeira. Hier hielden de Moren zich verscholen voor de Christenen. Je kunt hier per boot heen gaan en tegelijkertijd proberen om dolfijnen te spotten.

Falesia strand AlbufeiraFalesia strand AlbufeiraPhoto: Salgueiro CC 3.0 Unported no changes made

Het Falesia strand is ook een aanrader. Het is een van de mooiste zandstranden van heel Portugal en alle faciliteiten zijn er te vinden. Het Falesia strand van Albufeira is zelfs bekroond met de Blauwe Vlag voor de schoonste en veiligste stranden van Europa.

Het Archeologisch Museum van Albufeira is gevestigd in het oude stadhuis van de stad en ligt in de buurt van de kloktoren. Het museum heeft aan aantal zalen met een collectie die loopt vanaf de prehistorie tot aan de 17e eeuw. Zo geeft het museum een beeld van de geschiedenis van Albufeira door de eeuwen heen. Het Archeologisch Museum is van dinsdag tot zondag geopend.

Tips

TaviraTaviraPhoto: Marc Ryckaert CC 2.5 Unported no changes made

Vlakbij Albufeira ligt het prachtige stadje Tavira. Aan de kust van dit plaatsje is een mooi natuurgebied te vinden waar wandelingen gemaakt kunnen worden. Het is een indrukwekkend gebied.

In augustus wordt er in Albufeira het ‘Festa da Ourada’ gehouden ter ere van de patroonheilige van de vissers. Dit festival vormt een bijzondere ervaring met veel gezelligheid, kraampjes, eten en muziek. Zo proef je de echte sfeer van Albufeira.

Albufeira LINKS

Advertenties
• Albufeira Tui Reizen
• Avontuurlijke & duurzame rondreizen voor reizigers tussen de 18 en 37 jaar
• Naar Albufeira met Sunweb
• ANWB vakantie boeken Portugal
• Hotels Algarve
• Autoverhuur Sunny Cars Albufeira
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Albufeira bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Yivat Moses / Arie Verrijp / Geert Willems