Nederland is dan wel een klein landje, maar doet niet onder voor andere grote landen als we kijken naar leuke bezienswaardigheden. Een rijke historie en schitterende natuur vertalen zich naar bezienswaardigheden die ieder zeer de moeite waard zijn. Het is moeilijk om een keuze te maken uit al die bezienswaardigheden en daarom helpen wij je graag verder met een overzicht van de leukste bezienswaardigheden in Nederland.


Madurodam


Je vindt Madurodam in Den Haag en het is een ontzettend leuk uitje voor het hele gezin. Madurodam is een interactief park met Nederland in het klein uitgebeeld. Kinderen en ouders vermaken zich hier opperbest. Ben je uitgekeken in het park, dan is het een aanrader om nog een uitstap naar Den Haag of naar Kijkduin te maken, nu je er toch bent.


De Heineken Experience


Heineken is een van de grootste biermerken ter wereld. De oorspronkelijke brouwerij van Heineken staat in Amsterdam en wordt tegenwoordig gebruikt als attractie die de Heineken Experience wordt genoemd. Je maakt als bezoeker een keuze uit drie verschillende tours: een tour die je op eigen gelegenheid doet, met als extra twee biertjes en een plattegrond van de stad. Tour nummer twee is een 2,5 uur durende rondleiding met als afsluiter het drinken van premium bier en een persoonlijke Heineken fles. Tour nummer drie is een bezoek aan de Heineken Experience, een rondvaart en een bezoek aan de A'dam Lookout, een observatorium waar je een panorama van de stad te zien krijgt.


Wadlopen


Een weekendje naar de eilanden is heerlijk. Zit het weer niet mee, dan vermaak je je in je appartement op https://nl.unibet.be/betting, maar als het wel goed weer is, kun je hier wadlopen. De getijden zorgen ervoor dat je op de juiste momenten een aantal uren per dag kunt wadlopen, daar waar normaal de Waddenzee stroomt. Wadlopen doe je onder begeleiding van een ervaren gids die je allerlei leuke weetjes en feiten over de Waddenzee kan vertellen. Trek oude schoenen of, nog beter, laarzen aan, want het is een modderige boel.


Het Anne Frank Huis


Met de geschiedenis van het Anne Frank Huis is dit niet het meest vrolijke uitje uit de lijst, maar zeker een met bijzonder veel geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Anne Frank zich hier schuil gehouden. De schuilplaats bevindt zich in een kleine ruimte achter de boekenkast. Dit uitstapje verdient wel de kanttekening dat het een populaire bezienswaardigheid is waar het erg druk kan zijn. Desondanks is het wel een uitstapje die je zeker eens in je leven gedaan moet hebben.


Het Rijksmuseum


De Nederlandse geschiedenis heeft veel geweldige kunstenaars gekend. Denk aan Rembrandt, Van Gogh en Vermeer. Het Rijksmuseum in Amsterdam is de plaats waar je een aantal werken van deze meesters kunt bewonderen. Naast de vaste kunstwerken, is er ook een deel van het museum gebruikt voor wisselende tentoonstellingen waardoor bezoekers nooit uitgekeken raken. Het Rijksmuseum is een echte aanrader als je geïnteresseerd bent in de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Artikelen


   NEDERLAND

Voorouderbeelden Huisgoden en Totems
Tips voor bezienswaardigheden in Nederland
Zuiderzeeroute Fietsen
Elfstedenroute fietsen
Veluweroute Fietsen
Kastelenroute Fietsen
Een weekje Hunnebeddenland
Spakenburg
Weerzien na vele jaren
Vakantieparken in Nederland