Op reis naar Myanmar? Dan eerst een visum Myanmar aanvragen


Reizigers die op vakantie gaan naar Myanmar, moeten al voor vertrek een visum Myanmar aanvragen. Het aanvragen van het visum Myanmar kan eenvoudig online. Dit werkt aan de hand van een online aanvraagformulier.
Een visum voor deze bestemming kost 69,95 euro per persoon en moet aangevraagd worden door alle Nederlandse en Belgische reizigers. Ook kinderen moeten zelf beschikken over een paspoort en geldig visum. Print het visum daarom altijd voor vertrek.

Visum Myanmar is noodzakelijk


Het visum Myanmar geeft recht op het inreizen van het land. Alle reizigers die naar Myanmar willen reizen, moeten een visum aanvragen. Enkel inwoners van Myanmar die in het bezit zijn van een paspoort van het land, hoeven geen visum aan te vragen.
Voor alle andere landen geldt de visumplicht. Dat geldt ook voor Nederlandse en Belgische toeristen. De leeftijd maakt daarbij niet uit. Dat betekent dat zowel meerderjarigen als minderjarigen zelf in het bezit moeten zijn van een eigen visum Myanmar. De overheid van Myanmar heeft de visumaanvragen de afgelopen jaren een stuk gemakkelijker gemaakt, want het is mogelijk de aanvraag visum Myanmar online in te dienen.
Dat betekent dat men dus niet meer naar de ambassade van Myanmar hoeft om een visum aan te vragen.
Het Myanmarese visum is een volledig elektronisch document. Daarom noemt men het ook wel een e-visum Vietnam. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het visum Vietnam per e-mail toegekend. Het gaat hier niet om een echt visum, maar om een ‘approval letter’. Dat is een brief waarin bevestigd wordt dat de overheid de reiziger zal toelaten als hij het land wil betreden. Pas bij de paspoortcontrole wordt het echte visum in het paspoort geplaatst en afgestempeld. Bewaar deze documenten daarom goed.
De kosten van het dit document dienen al betaald te worden tijdens de aanvraagprocedure. Dat betekent dat men de kosten niet nog eens hoeft te betalen wanneer hij in Myanmar arriveert.

Voorwaarden visum Myanmar


Het visum Myanmar is in totaal 90 dagen geldig. Tijdens deze periode is het toegestaan maximaal 28 dagen achter elkaar in Myanmar te blijven. Reizigers die pas op de 90e dag na toekenning het land binnenkomen, mogen alsnog maximaal 28 aaneengesloten dagen in Myanmar verblijven. Daarom is het mogelijk na het indienen van de aanvraag visum Myanmar te schuiven met de aankomstdatum.
Let wel: het is met dit visum toegestaan slechts één keer het land in te reizen. Daarnaast zijn er een aantal andere voorwaarden waar de reiziger aan dient te voldoen:

  • Het paspoort moet bij aankomst in Myanmar nog tenminste zes maanden geldig zijn

  • Bij aanvraag van het visum Myanmar wordt gevraagd naar de overnachtingsplek. Daarom moet er al tenminste één overnachting geboekt zijn

  • Met dit specifieke visum mag men geen werkzaamheden uitvoeren. Ook vrijwilligerswerk is niet toegestaan

  • Bij aankomst moeten reizigers kunnen aantonen dat ze een terug- of doorreis ticket hebben. Anders kan de toegang geweigerd worden.


Bovendien zijn er slechts een beperkt aantal locaties waar men het land in mag reizen. Dat zijn de volgende locaties:

  • Yangon (RGN)

  • Mandalay (MDL)

  • Nay Pyi Taw (NYT)

  • Tachileik

  • Myawaddy

  • Kawthaung


Wie in een andere plek dan de hierboven genoemde plaatsen wil inreizen, heeft daarvoor speciale toestemming nodig van de overheid van Myanmar. Hiervoor dient men een bezoek te brengen aan de ambassade in Brussel. Nederland geen heeft ambassade of consulaat voor Myanmar. Daarom is het belangrijk altijd aan de voorwaarden van het visum Myanmar te voldoen.

Aanvragen visum Myanmar


Het aanvragen van een visum Myanmar kan gemakkelijk online. Wanneer men als toerist naar Myanmar wil reizen, hoeft hij voor de aanvraag niet meer naar de ambassade in Brussel. Het aanvragen kan namelijk eenvoudig online, 24 uur per dag, zeven dagen per week.
VisumBuitenland raadt aan om tenminste enkele weken voor vertrek visum Myanmar aan te vragen. Tijdens de aanvraag wordt er niet gevraagd naar een bewijs van boeking betreft vliegtickets. Dat betekent dat men de vlucht nog niet voor de aanvraag geboekt hoeft te hebben. Over het algemeen duurt het ongeveer een week totdat de aanvraag wordt goedgekeurd. Zorg er daarom voor dat de aanvraag visum Myanmar ruim op tijd binnen is.
Reizigers die binnen tien dagen al aankomen in Myanmar maar nog geen visum hebben, dienen gebruik te maken van de spoedprocedure.

Aanvragen visum Myanmar met spoed


Vergeten een visum Myanmar aan te vragen? Maak dan gebruik van de spoedprocedure. Vul het aanvraagformulier en vink de optie ‘spoed’ aan. Binnen 24 uur volgt dan de uitslag van de aanvraag. Meestal wordt het visum binnen enkele uren toegekend. Voor de spoedprocedure geldt een toeslag van 15 euro per persoon.
De aanvraag van het visum kan voldaan worden middels betaling aan de hand van iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Na de aanvraag moet men een pasfoto uploaden. Dit mag ook een selfie zijn. De toekenning gebeurt doorgaans binnen zeven dagen. Het visum wordt dan per e-mail toegestuurd. Het is belangrijk het visum voor vertrek te printen.

Artikelen


   MYANMAR

opstand in Birma
rondreis MH deel 1c
rondreis MH deel 2c
Lekker weer in Myanmar
Veel pagodes en heel veel kloosters
Aanvragen visum Myanmar