Laan van de Baobab in het westen
Het eiland Sainte Marie in het oosten
Het hoogland van Madagaskar
De Indri lemuur in Perinet Park in het oosten
Onderweg richting Isalo NP in het zuiden

 

Madagaskar is eiland met Afrikaanse en Aziatische invloeden maar kan als een waar continent worden beschouwd, het is het op drie naar grootste eiland ter wereld en zo groot als Frankrijk en de Benelux samen. Het land heeft een grote verscheidenheid aan klimaten en landschappen met een ongekend aantal bijzondere planten en dieren. Lemuren (halfapen) bijvoorbeeld, leven uitsluitend op Madagaskar en nergens ter wereld vind je zoveel soorten kameleons.

 

De eerste inwoners van Madagaskar kwamen 2000 jaar geleden uit Zuidoost-Azie en invloeden uit het Midden -Oosten, Afrika en Europa hebben bijgedragen tot een smeltkroes van culturen met talloze festiviteiten en kleurrijke rituelen waaronder herbegrafenisrituelen en verering van gestorven koningen die verwijzen naar een complex verleden. In de miljoenen jaren oude geschiedenis van het eiland speelt de mens pas 2500 jaar een rol. Migranten die in de loop van de eeuwen vanuit alle verschillende richtingen het land hebben bevolkt vormen een natie die vandaag de dag officieel uit achttien verschillende etnische groepen bestaat.

 

Wat Madagaskar anders maakt is dat er nog steeds geen grote aantallen toeristen rondreizen, waar het grote massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Je waant je hier in gebieden waar de tijd heeft stil gestaan. Flora en fauna die je nergens anders ziet op de wereld, kilometers lange zandstranden en kleinere eilanden waar het goed toeven is als je houdt van kleinschalige hotels.

 

Regenwouden vind je over het hele eiland van goed bereikbare tot minder goed bereikbare. Een must voor de natuurliefhebber en reiziger die van kleinschaligheid houdt.

De zeer vriendelijke, behulpzame en nieuwschierige bevolking maakt het reizen op Madagaskar heel erg prettig. De infrastructuur laat soms wel wat te wensen over, de wegen zijn niet allemaal even goed maar geeft juist net dat echte Afrika gevoel. Als je flexibel bent ingesteld kun je terugkijken op een unieke reis en vakantie: zie o.a. onze reizigersrevieuws op onze website: www.tsaratravel.nl

 

Tsara Travel organiseert al 20 jaar individuele reizen naar Madagaskar en denkt met je mee over alle reismogelijkheden binnen jouw budget vooral ook buiten de gebaande paden van eenvoudig tot luxe. 

 

 

 

 

 

Artikelen


   MADAGASKAR

Tsara Travel de Madagaskarspecialist