Landenweb.nl

MADAGASKAR
7 redenen om naar Madagascar te reizen

Het eiland Madagascar ligt op 1.700 kilometer voor de kust van Oost-Afrika en dat betekent op bijna 9.000 kilometer van ons land. Het eiland is op 3 na het grootste ter wereld. Het toerisme is er nog beperkt op het moment, maar de belangstelling wordt ieder jaar groter.

Er zijn veel redenen op naar het eiland te reizen. Hieronder staan er een aantal.

1. Omdat ook hier de natuur bedreigd wordt

De natuur op Madagascar heeft zich onafhankelijk van Afrika en India ontwikkeld. Hier tref je dieren zoals de befaamde lemuren en planten aan die nergens anders voorkomen. Maar ook hier is die schitterende natuur bedreigd door ontbossing en klimaatverandering. Wellicht dat in de komende decennia veel van hetgeen Madagascar zo mooi maakt, zal verdwijnen.

2. Gastvrijheid

Toerisme staat in Madagascar in de kinderschoenen en de bewoners zien buitenlandse toeristen nog niet als wandelende geldmachines. Je bent hier welkom en exotisch en veel mensen willen graag een praatje met je maken of je behulpzaam zijn zonder daar iets voor terug te willen.

3. Om de locals te steunen

Gastvrijheid wil niet zeggen dat de bevolking op het eiland het goed heeft. Madagascar is een van de armste landen ter wereld. Daarbij komt het ook nog regelmatig voor dat sprinkhanenplagen het grootste deel van de oogst opeten die voor mensen was bedoeld. Als toerist kan je op beperkte schaal wat hulp bieden door te zorgen dat een deel van het geld dat je uitgeeft op vakantie terecht komt bij de lokale bevolking.

4. Het achtste continent

Reizen naar Madagascar met Sable Tours voelt als een wereldreis op zich. Het eiland wordt ook wel het 8ste continent genoemd, maar dat is eigenlijk nog te bescheiden. De afwisseling in landschap is groter dan je op enig ander continent aantreft. De regenwouden doen denken aan Zuid- en Midden-Amerika, Morondava toont gelijkenissen met een Bounty eiland, terwijl Ambalavao Schotse trekjes heeft en wie in Utah, VS is geweest zal dat herkennen in het Isalo National Park.

5. Het mooiste land ter wereld?

Er zijn plaatsen op Madagascar die zo mooi zijn dat je je ogen niet zal geloven. Lac Tritriva is een kratermeer dat smaragdgroen is. De omgeving is zo indrukwekkend dat deze soms buitenaards aandoet. Het is echter maar een van de vele bijzondere plekken op die bijzondere stukje aarde.

6. Nergens anders zal je maki’s in het wild kunnen zien

Misschien heb je ooit de doordringende ogen van een maki gezien in een natuurpark. Maar dat is niet te vergelijken met het optreden van deze halfapen in de omgeving waar ze thuishoren. De ringstaartmaki is de meest bekende van de familie maar een bezoek aan Madagascar is niet geslaagd zonder dat je de sifaka hebt zien dansen.

7. Lekker bijkomen aan het strand

Als je voordat je teruggaat nog even aan het strand wil bijkomen, vind je de mooiste stranden aan de oostkust. Rust vind je hier overal en als luxe helemaal jouw ding is, ga je naar Isle Sainte-Marie of Nosy Be.