Tandartspraktijk
Appartementen van de kliniek

Tandarts toerisme in Kroatië

Steeds meer Nederlanders en Belgen vinden hun weg naar Kroatië om een tandheelkundige ingreep te laten uitvoeren. Vooral Italianen, die iets dichterbij wonen vonden al veel eerder hun weg naar de Kroatische tandartspraktijken. Meestal wordt een vakantie gecombineerd met een tandheelkundige ingreep.

Er worden vooral implantaten, kronen en bruggen geplaatst. De all-on-4 of all-on-6 prostheses worden ook steeds populairder. Het heeft dan ook vele voordelen ten opzichten van een vals gebit. Voordelen zoals het gehemelte dat vrij is, beter voor de smaak, moet niet steeds uitgenomen worden, enz.
Er zijn verschillende redenen om naar Kroatië te gaan voor nieuwe tanden.
De belangrijkste reden is het grote prijsverschil voor een behandeling. Prijzen in Kroatië kunnen tot 70% voordeliger zijn. Het prijsverschil is enorm en de kwaliteit hetzelfde als bij ons.
Op één enkele kroon kan er tot 300 euro uitgespaard worden, voor een implantaat betaalt men zelfs meer dan 1000 euro minder. Als er dan verschillende ingrepen moeten gebeuren of het hele gebit moet vervangen worden, dan wordt er heel wat geld uitgespaard. Deze mooie som uitgespaard geld wordt vaak besteed aan een leuke vakantie in Kroatië zelf.
Waarom zijn de prijzen dan zoveel lager in Kroatië?
De levensstandaard, de lonen, het opstarten van een praktijk en de kosten van materialen liggen er veel lager. Ook beschikken de meeste klinieken over een eigen laboratorium waar ze zelf de protheses en kronen vervaardigen. Hierdoor is er geen tussenpersoon en kan alles veel sneller en goedkoper uitgevoerd worden.
Een andere reden is de hoge kwaliteit van de behandeling. De klinieken maken gebruik van de nieuwste technologieën en de meest professionele toestellen. De tandartspraktijken beschikken over een ISO 9001: 2008 kwaliteitscertificaat en zijn ingericht voor het ontvangen van buitenlanders.
logo ISO 9001
Tandartsen in Kroatië hebben een universitaire master opleiding net als in de rest van Europa en studeren aan de School of Dental Medicine in Zagreb. Deze opleiding duurt 5 jaar en vooraleer examens af te leggen moet er nog één jaar praktijk stage worden gedaan.
Ook het toerisme van Kroatië speelt een belangrijke rol voor de populariteit van tandartsreizen. Aan het begin of einde van de vakantie wordt een bezoek gebracht aan de kliniek waar de nodige ingreep wordt uitgevoerd. Zo kan men met een nieuwe glimlach en vol zelfvertrouwen de vakantie beginnen of terug naar huis vertrekken.
Lage prijzen, hoge kwaliteit en een leuke vakantiebestemming zijn de redenen waarom Kroatië zo populair is voor het uitvoeren van tandheelkundige ingrepen.
Vele klinieken bieden ook gratis accommodatie aan voor patiënten.
Op www.tandtoerisme.com kunt u terecht voor afspraken en informatie.
Er wordt Nederlandstalige begeleiding voorzien, gratis transport van en naar de luchthaven van Zagreb en Ljubljana (Slovenië) en gratis accommodatie.

Artikelen


   KROATIE

De Regio van Istrie
Kroatie vakantieland
Zagreb Kroatië
Peljesac en Korkula
Kroatië wordt steeds populairder
Tandarts toerisme Kroatië