Reizen door Kenia? Een visum Kenia is noodzakelijk!


Reizigers die naar Kenia willen reizen, moeten hun reis voor vertrek goed voorbereiden. Een vereiste aan de voorbereiding is dat Nederlandse en Belgische reizigers een visum moeten aanvragen. Voor reizigers geldt namelijk een visumplicht. Dat betekent dat de reiziger al voor vertrek in het bezit moet zijn van een visum Kenia.
Wie geen visum Kenia heeft, wordt de toegang tot het land geweigerd. Daarom is een visum Kenia aanvragen echte noodzaak. Het visum Kenia kost 74,95 euro per persoon. Het gaat hier om een zogenaamd e-visum; een digitaal bewijs van de Keniaanse overheid dat men het land in mag reizen. Het visum hoeft niet te worden aangevraagd voor kinderen onder de 15 jaar, of wanneer men een op doorreis is naar een andere bestemming dan Kenia.

Visum Kenia voor vertrek


Alle Nederlandse en Belgische reizigers dienen te voldoen aan de Keniaanse visumplicht. Dat betekent dat reizigers nog voor vertrek een visum Kenia moeten aanvragen. Het aanvragen van het visum Kenia kan eenvoudig via de website van VisumBuitenland.
Omdat het hier om een digitaal visum gaat, hoeft de reiziger niet meer naar de ambassade van Kenia. Het verkrijgen van het visum kan namelijk eenvoudig vanachter de computer. De elektronische reistoestemming wordt per e-mail toegestuurd. Reizigers zonder geldig visum krijgen geen toegang tot het land. Daarom is het belangrijk het visum op tijd aan te vragen.
Het e-visum Kenia is verkrijgbaar in twee soorten: voor zakelijke of toeristische reizen. Eenmaal het visum is uitgereikt, is het de reiziger toegestaan om maximaal 90 aaneengesloten dagen in het land te verblijven. Daarbij mag men slechts één keer inreizen.

Voorwaarden aan het visum Kenia


Om in aanmerking te komen voor het visum Kenia, heeft de Keniaanse overheid een aantal voorwaarden opgesteld. Er zijn voorwaarden om het visum aan te kunnen vragen en voorwaarden waar reizigers zich aan moeten houden als zij het visum eenmaal gekregen hebben.

 • Reizigers moeten een eigen paspoort te bezitten. Dit geldt ook voor kinderen. Het paspoort moet nog tenminste 6 maanden geldig te zijn bij aankomst. Daarnaast moet het paspoort nog tenminste één lege pagina hebben

 • Aankomst dient te geschieden op één van de 10 geselecteerde luchthavens, 10 geselecteerde zeehavens of 11 geselecteerde grensovergangen. Het land betreden op andere plekken is niet toegestaan. Daarvoor dient men een aanvraag in te dienen bij de ambassade van Kenia.

 • Voor aanvraag van het visum Kenia moet de dag van aankomst en vertrek definitief zijn. Ook moet de reiziger al één overnachting hebben geboekt.
 • Bij de aanvraag dient men een boekingsbevestiging van de retourvlucht, een boekingsbevestiging van de overnachtingsplaats of een uitnodigingsbrief van een Keniaanse organisatie of inwoner te kunnen overleggen. Anders is het niet mogelijk het visum Kenia aan te vragen

 • Wie eenmaal het visum heeft toegewezen gekregen, dient zich te houden aan een aantal voorwaarden van de overheid wanneer de reiziger zich in Kenia bevindt.

  • Reizigers moeten het visum en de boekingen van de terugvlucht, als mede een bevestiging van de eerste overnachting printen en tijdens het verblijf bij het paspoort bewaren. Er kan op ieder moment naar deze documenten worden gevraagd.

  • Reizigers mogen maximaal eenmalig voor negentig dagen Kenia inreizen. Meerdere malen inreizen op het visum is niet toegestaan

  • Reizigers mogen niet gaan werken voor een Keniaanse werkgever, tenzij ze daarvoor toestemming van de Keniaanse overheid hebben gevraagd

  • Reizigers die een risico vormen voor de veiligheid van het land worden geweigerd.

  • Iedere Nederlandse of Belgische reiziger moet in het bezit zijn van een eigen visum. Een uitzondering daarop zijn kinderen tot en met 15 jaar. Zij hebben geen visum nodig. Het is bovendien niet nodig als men een overstap maakt naar Kenia en op doorreis is naar een ander land. Voorwaarde is dan wel dat men de Keniaanse luchthaven niet mag verlaten.

   Visum Kenia aanvragen


   Een visum Kenia aanvragen kan gemakkelijk online, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Het visum dient uiterlijk zeven dagen voor vertrek naar Kenia aangevraagd te worden. In verband met eventuele wachttijden is het aangeraden al twee weken van tevoren de visumaanvraag in te dienen.
   Bij het aanvragen van het visum Kenia dient men het aanvraagformulier in te vullen. Vervolgens kan men de kosten van het visum à 74,95 euro per persoon afrekenen via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Na het afrekenen dient men een scan van het paspoort en een pasfoto te uploaden. Daarna wordt de aanvraag gecontroleerd op fouten. Als blijkt dat de aanvraag foutief is, neemt de overheid contact op om de aanvraag te corrigeren.
   Bij goedkeuring wordt het e-visum Kenia per mail toegestuurd. Het is belangrijk deze aan te vragen.

   Spoedaanvraag visum Kenia


   Te laat met de aanvraag van het visum Kenia? Regel dan een spoedaanvraag. De aanvraag wordt dan meestal binnen een paar uur al goedgekeurd. Het doen van een spoedaanvraag visum Kenia kost 5 euro per persoon, bovenop de normale prijs van het visum.

Artikelen


   KENIA

On safari in Kenya with Edward
Door Kenia in 2005
Jamboo Kenia
Hakuna Matata Van de rust in de chaos
Masai Mara
Naar Mombasa
Fly safari Masai Mara
Indrukwekkende roman over Kenia
Leuk nieuw boekje over Kenia
Kenia rondreis
Visum Kenia aanvragen