Vakantie aan het Gardameer
Het Gardameer is ongekend populair als vakantiebestemming. Jaarlijks gaan tienduizenden Nederlanders naar het Gardmeer. Meestal verblijven zo op één van de campings aan het Gardameer. Wat maakt het Gardmeer nu zo’n aantrekkelijke bestemming?
Het Gardameer ligt in merengebied in het noorden van Italië. Andere meren die je er vindt zijn het Lago Magiorre en het Comomeer. Italië heeft natuurlijk een heerlijk klimaat en zeker als je aan een meer vertoefd, is het er zeker uit te houden.
Het Gardameer biedt allerlei watersport mogelijkheden. Zo is windsurfen op het Gardameer populair, vooral in het noorden van het meer. Daarnaast liggen er langs het Gardameer vele stranden. Meestal zijn het kiezelstranden, maar soms ook zandstranden.
Langs het Gardameer vind je vele grote campings. Denk aan Bella Italia of bijvoorbeeld Camping Cisano .Deze campings beschikken over vele faciliteiten en bieden vermaak voor het hele gezin. Er zijn annimatieteams die de kinderen de hele dag kunnen bezighouden en de grote campings beschikken over meer dan één zwembad.
Wie wil kan zich prima dus op de camping vermaken, maar wil je er op uit trekken dan is er ook genoeg te doen in de omgeving. Je kunt de bergen intrekken. Wandeltochten maken of bijvoorbeeld mountain biken.
In de omgeving zijn vele leuke kleine plaatsjes te vinden waar je heerlijk kunt rondstruinen over de lokale markt op zoek naar de typische lekkernijen uit de streek. Culinair kun je zeker aan je trekken komen. Probeer dus niet alleen de bekende pasta’s en pizza’s. Er zijn vele vissoorten, direct uit het Gardameer, risotto’s en bijzondere Italiaanse kazen.
Een plaats die ook zeker het bezoeken waard is, is Verona. Verona is een prachtige oude stad met diverse indrukwekkende pleinen en historische gebouwen. Bent u bereid om wat verder te rijden, dan is het zelf mogelijk Venetië te bezoeken, bekend om zijn prachtige kanalen en architectuur.
Kortom het Gardameer is een fantastische bestemming. Het Gardameer ligt op ongeveer 800 kilometer van Utrecht. Een beetje doorrijden en je kunt er over 12 uur al zijn!

Artikelen


   ITALIE

Vakantie aan het Gardameer
Wat zeggen klanten over Italian residence
Italie Fietsvakantie
Italie Fietsvakantie 2
Florence
Vinci
San Gimignano
Volterra
Lucca
Ontdek Florence per boot
De Oltrepo Pavese een onontdekt Toscane
Italiaanse Toestanden
Fietsen in Le Marche Italie
Wandelen in Le Marche Italie