Jeruzalem

3 redenen om op vakantie te gaan naar Israël


Israël is ongetwijfeld één van de mooiste landen van het Midden-Oosten, mede dankzij zijn rijke geschiedenis en de versmelting van verschillende Noord-Afrikaanse, Europese en zelfs Russische culturen. Als je ergens naar op reis gaat dan wil je natuurlijk op voorhand weten waar je je aan kan verwachten. De volgende drie redenen om op vakantie te gaan naar Israël geven je daar meer duidelijkheid over!


1. Verscheidene vervoermogelijkheden
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie naar het Midden-Oosten maar niettemin is het een belangrijk factor die ongetwijfeld bijdraagt aan je gevoel van ontspanning en comfort: vervoer. In Israël zijn er talloze mogelijkheden om eenvoudig van punt A naar punt B te reizen. Bijvoorbeeld het 'shared bike program' van Tel-O-Fun, dat je de mogelijkheid biedt om ecologische fietsen te gebruiken om de stad te ontdekken. De hoofdstad van het land kent tot wel 120 kilometer aan nieuw aangelegde fietspaden, waarvan een groot deel langs het strand loopt. Daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid beroep te doen op één van de vele taxi's of het openbaar vervoer in Israël als je het liever rustig aan doet!


2. De geweldige Israëlische keuken
Veel mensen weten niet dat Israël bekend staat om zijn keuken. De allerbeste restaurants van het land maken gebruik van verse seizoensproducten zodat je bij elk bezoek van een Israëlische eetgelegenheid terug wil komen. Restaurant Ha'achim in Tel Aviv staat bekend om zijn vleesgerechten en diverse mezze, een soort kleine hapjes afkomstig uit de Mediterraanse keuken. Ook de traditionele hummus in de restaurants voldoet aan alle verwachtingen!
Het land kenmerkt zich immers ook door de talloze markten waar je kan genieten van de smaak van unieke kaassoorten, groentesalades met een pittige dressing en gevulde olijven. De Israëlische keuken onderscheidt zich door het gebruik van verschillende sterke specerijen die gerechten een extra pittige smaak geven. Voor de gewone westerling is dit misschien even wennen maar zodra dat gelukt is gaat een hele nieuwe wereld van smaken voor je open!


3. Het uitbundige nachtleven
Tenslotte is Israël ook de favoriete vakantiebestemming van veel jonge toeristen. Grote steden zoals Tel Aviv en andere lopen over van de nachtelijke uitgaansgelegenheden zoals de Kuli Alma, een club waar verschillende bands en DJ's live hun kunsten vertonen en het publiek helemaal meeslepen in een onvergetelijke muzikale ervaring. Ook voor zij die het liever wat rustiger aan doen zijn er echter opties. Zo kan je één van de vele horecagelegenheden bezoeken nabij de Koning George Street in Tel Aviv, waar je op een warme avond kan genieten van een cocktail; voor veel mensen reden genoeg om meteen vliegtickets naar Tel Aviv te boeken!
Israël staat dan misschien niet even bekend als vakantiebestemming bij Westerse toeristen als bijvoorbeeld Spanje of Italië, het is ongetwijfeld een land dat heel wat meer herbergt dan men zou denken. De voorgaande drie redenen om het land te bezoeken zijn nog maar het begin, maar geven je alvast een goed beeld van wat Israël allemaal heeft te bieden!

Artikelen


   ISRAEL

3 redenen om op vakantie te gaan naar Israël
Motorreis naar Israel en Jordanie
Na alle indrukken die dit fascinerende land