Landenweb.nl

INDONESIE
Tropisch Gili

De woorden ‘tropisch eiland’ lijken uitgevonden op de Gili eilanden. De hagelwitte stranden, helder blauwe water en de drie kleine tropische eilandjes zijn voor vele het hoogtepunt tijdens hun reis door Indonesië. De drie eilanden, Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air, hebben allemaal hun eigen unieke karakter maar hebben één ding gemeen; de stranden, het water en de temperatuur.

De Gili’s

Gili Eilanden

De Gili eilanden is een eilandengroep van drie kleine eilanden tussen Bali en Lombok. De eilanden, die ook wel de Gili’s worden genoemd, zijn één van de topattracties in Indonesië. De eilanden zijn meer dan geschikt voor een heerlijke relax vakantie. Het leven van de vakantieganger bestaat hier voornamelijk uit snorkelen of duiken, ontspannen in je hangmat op één van de hagelwitte stranden, een hapje eten en nog een keer snorkelen. Met een heerlijke watertemperatuur, het bizar heldere water (en dus goed zicht met duiken), honderden tropische vissen en schilpadden en schitterend koraal zijn de Gili eilanden één van de leukste en mooiste snorkellocaties in de regio.

Gili

Er zijn drie eilandjes onderdeel van de Gili eilanden zijn; Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Gili Trawangan is het eiland wat het beste omschreven kan worden als party-eiland. Het is tevens het meest ontwikkelde eilanden met veel accommodatie, restaurants en ATM’s (de andere twee hebben geen ATM’s). Gili Trawangan is ook het grootste eiland van allemaal. Op Gili Trawangan vind je ook de meeste backpackers. Het tegenovergestelde van Gili Trawangan vind je op Gili Meno. Het kleinste eiland van de drie staat ook wel bekend als “honeymoon island”. Dit vanwege de afgelegen locatie. Je hebt er minder accommodatie en bars zijn er eigenlijk niet, restaurants wel. Gili Air is eigenlijk een mix van de twee en het dichts gelegen bij het vaste land. Dit is ook de reden dat hier veel locals komen.

Als je op zoek bent naar zon, een schitterend heldere zee en een prachtig strand dan ben je op de Gili’s aan het juiste adres. Het is een typische locatie waar je maar een paar dagen plant maar uiteindelijk langer blijft hangen!