Landenweb.nl

INDONESIE
Rondreis Indonesiƫ

Monnikken

Indonesië bestaat uit een groep eilanden waarvan de bekendste waarschijnlijk de eilanden Java en Bali zijn. Tijdens een rondreis Indonesië zul je al snel gecharmeerd raken van de bijzonder vriendelijke bevolking van het land en de prachtige natuur. Je vindt hier niet alleen de witste stranden, maar ook de zwartste stranden, naast de hoogste bergen, de mooiste valleien en de meest actieve vulkanen.

Indonesië wordt niet voor niets ook wel de archipel van uitersten genoemd, vanwege deze grote diversiteit aan natuur, cultuur en talen die het land rijk is. Ieder eiland, eigenlijk zelfs ieder dorp, kent zijn eigen tradities. Belangrijke onderdelen van deze tradities zijn godsdienst, kunst, muziek en dans. Op veel plaatsen zul je dan ook prachtig zilver- en houtsnijwerk tegenkomen.

Kustlijn

De Indonesische samenleving is in de landbouwgemeenschappen opgebouwd op basis van dorps- en familieloyaliteit. Familie bestaat niet alleen uit wat wij kennen als een gezin, maar ook uit grootouders, neven en nichten en ze wonen vaak allemaal samen onder een dak. Volwassen kinderen werken mee om in het onderhoud van hun jongere broertjes en zusjes te kunnen voorzien. Mensen zijn gelukkig met deze structuur van voor elkaar zorgen. Er wordt uitgebreid gekookt met veel verse ingrediënten en tropische vruchten. De basis is rijst, daarnaast verbouwen mensen in de hooglanden veel groenten en aan de kust wordt verse vis gevangen.

Rondreizen in Indonesië

Tijdens een rondreis door Indonesië mag een bezoek aan de hoofdstad Jakarta natuurlijk niet ontbreken. Jakarta ligt op Java, dat zeer dichtbevolkt is. Je vindt er een oud, koloniaal stadscentrum en talloze overdekte winkelcentra. In Glodok, de Chinese buurt, bevindt zich het centrum van de handel in elektronische spullen. Reizen kan met de auto of per trein, maar je zult zeker niet de enige reiziger zijn. Centraal op Java ligt Yogyakarta, kortweg Yogya genoemd.

Tempel

Deze stad bevindt zich in een uiterst vruchtbaar gebied en je vindt hier dan ook volop rijstvelden en plantages voor tabak en suikerriet. Waar je nu zeker naartoe moet gaan is de Borobudur, een boeddhistische tempel die in het noordwesten van Yogyakarta ligt. Vlakbij vind je ook de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië. Bezoek op Java ook de 'kraton', paleizen die een indruk geven van de vroegere beschavingen.

Breng tijdens je rondreizen Indonesië ook een bezoek aan Bali. Hier vind je niet alleen een rijke cultuur maar ook fantastische mogelijkheden om te surfen. Geniet van ceremonieën en dansen bij maanlicht in een Balinese tempel. Bezoek op Bali zeker ook het bergplaatsje Ubud, dat bekend is om de vele kunstenaars die er leven en werken.

Komodo

In de jungle van Sumatra vind je bijzonder veel unieke diersoorten. Raften door het oerwoud, rijden op een olifant en Orang Oetan’s in het wild zien, het is hier allemaal mogelijk. Als je op zoek bent naar een mooi privéstrand kun je het best naar een kleiner eilandje reizen en voor een echt unieke ervaring zijn de binnenlanden van Indonesië een aanrader. In de Baliemvallei kun je bijvoorbeeld kennis maken met het verleden, de prehistorische cultuur van de Papua bevolking.

Zelf een prachtige reis in Indonesië maken? Maak dan een keus uit een individuele rondreis Indonesië of een groepsrondreis door Indonesië. Een reis met een groep is natuurlijk iets goedkoper.

De onderwaterwereld tijdens het duiken

Voor meer Indonesië informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids Indonesië van ReisMee.nl.

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie