Landenweb.nl

INDONESIE
A taste of Bali

In Indonesië lijkt het af en toe alsof de tijd heeft stil gestaan. Koloniale gevels en scheurende brommers, maar ook traditionele paardenkoetsen vormen het straatbeeld. Uitgestrekte rijstvelden, tropische regenwouden, rokende vulkanen en hagelwitte zandstranden kenmerken het land. Indonesië heeft voor elk wat wils. De reisspecialisten van Indonesië online , onderdeel van Riksja Travel , helpen je graag bij het samenstellen van een individuele route die aansluit bij je wensen.

Bali reis

Bali Rijstvelden

Begin de rondreis bijvoorbeeld in Ubud in het binnenland van Bali, waar rijstvelden als groene watervallen naar beneden golven. Wij kregen de tip om de omgeving per fiets te verkennen. We reden door de rijstvelden en zagen hoe deze werden omgeploegd door de lokale bevolking. Het voordeel van de fiets is dat je makkelijk kunt stoppen, zo ontdekten we een tempeltje, waar een oud Balinees vrouwtje een bloemoffer bracht bij een van de heilige altaartjes.

Vanuit Ubud kun je verder reizen naar het oosten van Bali. Verblijf vooral eens in een knusse homestay; het is de ideale gelegenheid om de locals beter te leren kennen. Lopend door de rijstvelden kom je langs kleine dorpjes, waar kippen rondscharrelen en de bevolking je lachend begroet. De vrouw des huizes maakt bij terugkomst met liefde een heerlijke maaltijd voor je klaar en kan je alles over de Indonesische keuken vertellen.

Een bezoek aan de waterpaleizen van Tirtagangga mag niet ontbreken aan je rondreis. Deze unieke plek werd vroeger door de Indonische koning en zijn familie gebruikt om te rusten en te ontspannen. Wij sliepen vanavond in een bungalow met buitenbadkamer in de tuinen van het paleis en kunnen je vertellen: je wordt betoverd door de sprookjesachtige omgeving en rust.

Lovina Bali

Lovina Bali

Vanuit Tirtagangga reisden wij naar de badplaats Lovina, die bekend staat om het glinsterende lavakleurige zandstrand. ’s Avonds smulden we van een versgevangen vis, klaargemaakt op de barbecue. Sta de volgende dag vroeg op zodat je dolfijnen kunt spotten in de spiegelgladde zee, terwijl de zon op komt achter de hoge pieken van de vulkaan.

Een mooie volgende stop is koele bergdorpje Munduk. Samen met een enthousiaste gids kun je langs een aantal heldere vulkanische meren naar een vallei met felgroene rijstterrassen wandelen. Wie wil, kan zich onderweg opfrissen onder een in het groen verscholen waterval.\Een perfecte plek om de reis af te sluiten, zijn de stranden van Sanur in het zuiden van Bali. Geniet na van de rondreis en probeer de vele indrukken te verwerken met een verfrissende cocktail onder een palmboom.

Bovenstaande reis neemt 2 weken in beslag, voldoende tijd om Bali te verkennen. Heb je meer tijd? Bereid dan gerust de reis uit, Indonesië biedt volop mogelijkheden. Kijk voor inspiratie eens bij de bouwstenen van Indonesië online . De reisspecialisten helpen je graag verder om jouw ideale reis samen te stellen.