Naar India? Vraag tijdig een visum aan!


Wie naar India wil reizen, heeft daarvoor een visum nodig. Het visum India is verplicht voor alle Nederlanders en Belgen die naar India willen reizen. Tegenwoordig hoeft men geen aanvragen meer te doen bij het de Ambassade van India in Nederland. Het aanvragen van een visum India kan gemakkelijk online en is binnen een paar minuten geregeld.
Het enige wat u hoeft te doen, is een aanvraag in te dienen bij VisumBuitenland. Het is niet langer noodzakelijk met uw paspoort naar de balie te gaan. De aanvraag is binnen vijftien minuten voltooid en het visum India wordt vervolgens binnen enkele werkdagen per e-mail toegestuurd.

Visum India: altijd verplicht


Er zijn maar weinig uitzonderingssituaties waarbij Nederlanders en Belgen zonder visum naar India mogen reizen. Als uitgangspunt is het verstandig aan te houden dat wanneer men naar India wil reizen, men daarvoor een visum moet aanvragen. Dat geldt dus ook voor toeristen en zakenreizigers. Kinderen en baby’s moeten ook in het bezit zijn van een apart visum. Ook wanneer de kinderen bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders, is een persoonlijk visum voor het kind noodzakelijk.
Het is dus niet mogelijk om met het paspoort en het visum van de ouders India te betreden. Ook een kind wordt gezien als een aparte reiziger en heeft dus apart een visum nodig. Wanneer de ouders reizen met twee kinderen, zijn er dus vier visa nodig.

Over het visum India


Het is sinds 2015 mogelijk om een visum India online aan te vragen. Bij het aanvragen van dit visum, is het noodzakelijk de verschillen te kennen tussen de drie aangeboden visa. Het elektronische visum is alleen geldig als men korter dan 60 dagen in India wil verblijven. Bij de aanvraag kan de reiziger kiezen tussen ‘eTourist visa India’, ‘eMedical visa India’ en ‘eBusiness visa India’.

Soorten visa


Voor toeristische doeleinden vraagt men het eTourist visum aan. Gaat men vanwege een operatie of een behandeling naar India, dan is het eMedical visum de juiste keuze. Voor zakenreizen geldt het eBusiness visum. Vraag dus het juiste visum voor het juiste reisdoel aan!

Geldigheid visum India


Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen een visum India met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen aanvragen. Deze periode gaat in zodra men in India aankomt. Vul daarom op het aanvraagformulier de verwachte aankomstdatum in. Dit hoeft niet precies; de aankomstdatum in India mag maximaal 30 dagen afwijken van de datum op de aanvraag. Bovendien is het niet mogelijk om vaker dan twee keer per kalenderjaar een visum India aan te vragen.
Bij het aanvragen moet de reiziger een paspoort hebben dat nog tenminste zes maanden geldig is vanaf het moment dat men in India aankomt. Ten slotte moet de reiziger een duidelijke scan of foto van het paspoort overleggen, evenals een recente pasfoto. Bij een zakelijke reis moet ook een foto van het visitekaartje van het bedrijf overlegd worden.
Het is belangrijk te weten dat men in bepaalde zeehavens en op bepaalde luchthavens mag arriveren met het visum India. Een aantal regio’s zijn niet te betreden met het visum, te weten: Arunachal Pradesh, Panipur, Mizoram, Nagaland en Sikkim.
Als het visum verstrekt is, dient de reiziger het visum te printen en deze bij het paspoort te bewaren. Let op: het visum is alleen geldig voor reizigers die korter dan 60 dagen in India verblijven. Wie in India wil gaan studeren, werken of wonen, kan geen online visum aanvragen. Het is noodzakelijk een fysiek visum voor India aan te vragen. Dit kan alleen bij de Ambassade van India in Den Haag.

Visum India aanvragen


Houd bij het aanvragen van het visum India het paspoort bij de hand. Er zijn drie type visa waaruit gekozen kan worden: ‘eTourist visum’, ‘eMedical visum’ en ‘eBusiness visum’. Het is mogelijk meerdere personen op één aanvraag te zetten. Het aanvragen van een visum India neemt ongeveer vijftien minuten in beslag. Wel dient men per persoon af te rekenen. Een visum kost 84,95 euro per visum en kan eenvoudig worden afgerekend met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.
Vervolgens wordt het visum binnen maximaal vier werkdagen, maar meestal al binnen twee dagen per e-mail verzonden. Het is noodzaak dit document te printen en te bewaren bij het paspoort. Lukt dat niet, dan kan het visum India ook verzonden worden.
Wie met spoed een visum voor India nodig heeft, kan een spoedaanvraag doen. Vul het normale formulier in en klik vervolgens ‘spoed’ aan. Een visum wordt dan in 90% van de gevallen de volgende dag al goedgekeurd en per e-mail verstuurd. Het gaat hier om een handmatige controle, waardoor er geen belofte kan worden gedaan dat het visum ook echt op tijd aan komt. Soms laat een spoedaanvraag toch nog drie of vier dagen op zich wachten. Vraag het visum India daarom op tijd aan!

Artikelen


   INDIA

Hello Mister Ghandi
Delhi Churu Bikaner
Jaisalmer en Jodhpur
Udaipur
Bharatpur en de Tai Mahal in Agra
Veranasi
Goa en Kerala
rondreis MH deel 1g
rondreis MH deel 2g
rondreis MH deel 3b
Roman over India Terug naar Nepal
In Mysore hebben we genoten van een festival
Visum voor India aanvragen