Vraag voor de reis naar Egypte een visum Egypte aan


Op vakantie naar Egypte? Nederlandse en Belgische reizigers moeten daarvoor in het bezit zijn van een visum Egypte. Het visum Egypte is gemakkelijk online aan te vragen aan de hand van een digitaal aanvraagformulier.
Een visum Egypte aanvragen kost 34,95 euro per persoon. De visumplicht geldt voor alle reizigers met zowel de Nederlandse als de Belgische nationaliteit. Wanneer men een van deze nationaliteiten heeft, kan hij het visum eenvoudig online aan te vragen. Het is niet meer nodig om naar de ambassade van Egypte te gaan. Let op: enkel met een geldig visum Egypte is het mogelijk het land in te reizen.

Een visum Egypte: noodzakelijk


Wie naar Egypte wil reizen, moet daarvoor een visum Egypte aanvragen. Zonder visum is het niet mogelijk het land in te reizen. Deze regel geldt ook voor meereizende kinderen. Dat betekent dat iedereen in het bezit moet zijn van een eigen paspoort en een eigen visum. Het visum is een officiële reistoestemming van de Egyptische immigratiedienst.
Met een visum Egypte kan de reiziger aantonen dat hij toestemming heeft om het land in te reizen. Egypte werkt met speciale soorten visums voor het land. Zo is het mogelijk een visum aan te vragen voor vakantie, zakenreizen, werkvisums en emigreren. Reizigers die op vakantie naar Egypte gaan, kunnen het visum eenvoudig online aan te vragen.
Wie op zakenreis wil, wil werken of wil emigreren, komt niet in aanmerking voor het digitale aanvraagproces. In dat geval moeten reizigers zich wenden tot het consulaat van Egypte om een visum aan te vragen. Egypte werkt met twee soorten visums: het single entry visum en het mulitple entry visum. Met het single entry visum mag men slechts eenmalig het land inreizen. Met een mulitple entry visum mag men zo vaak het land in- en uitreizen als hij wil, zo lang het visum Egypte geldig is.

Voorwaarden visum Egypte


Uiteraard stelt de Egyptische overheid een aantal voorwaarden aan het gebruik van het Egypte visum.

 • Men dient in het bezit te zijn van een paspoort. Dit betekent dat een noodpaspoort, ID-kaart, verblijfsdocument of rijbewijs niet geldig is. Enkel het paspoort is geldig. Deze dient nog tenminste 8 maanden na aankomst geldig te zijn.

 • Wie vrienden of familie in Egypte bezoekt, dient tijdens de reis in het bezit te zijn van een uitnodigingsbrief

 • Maak van tevoren een reisschema. Maak een overzicht van alle geboekte vluchten en hotels. Print het schema samen met het visum en neem deze mee op reis naar Egypte. Houd de documenten in de handbagage. Zo is het mogelijk aan te tonen wat de reiziger in Egypte komt doen.

 • In het geval van een groepsreis, dient men een groepsaanvraag in te dienen

 • Het toeristenvisum Egypte is altijd 90 dagen geldig. Tijdens de periode is het mogelijk maximaal 30 aangesloten dagen in Egypte te verblijven. Wie kiest voor het multiple entry visum mag een onbeperkt aantal keer Egypte in- en uitreizen. Het visum is 90 dagen geldig en geeft recht op 30 dagen maximaal verblijf. De reisplannen mogen op elk moment gewijzigd worden, zolang men binnen 90 dagen arriveert en vertrekt. De eerste en de laatste dag tellen mee op het visum.

  Aanvragen visum Egypte


  Een visum Egypte nodig? Vraag dan nu een visum aan. Dit is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk. Men vult hiervoor een online aanvraagformulier in. Houd daarom de gegevens van het paspoort en hotelgegevens bij de hand. Wanneer men eerder in Egypte is geweest, dient hij de data van aankomst en vertrek in te vullen. Hier is belangrijk deze gegevens correct in te vullen.
  Wie met een groep naar Egypte reist, bijvoorbeeld in geval van vrienden of familie, moet voor iedereen tegelijk een visum aanvragen. Vul daarom slechts één aanvraagformulier in. Na het invullen van het formulier dient men een bedrag van 34,95 euro per persoon voor een single entry visum of 69,90 euro per persoon voor een multiple entry visum betalen. Dit kan eenvoudig met iDEAL, Bancontact, PayPal en creditcard. Het visum wordt dan per e-mail toegestuurd.
  Het is belangrijk het visum te printen en mee te nemen op reis naar Egypte. Vraag voor vertrek alvast een visum Egypte aan. Het is niet noodzakelijk eerst een vliegticket te boeken. Toekenning van het visum vindt pas plaats vanaf 30 dagen voor de aankomstdatum die op het formulier wordt ingevuld. Vraag het visum daarom op tijd aan.

  Met spoed een visum Egypte aanvragen


  Wie zeer binnenkort al naar Egypte reist, dient met spoed een visum Egypte aan te vragen. Het duurt enkele dagen totdat het visum wordt goedgekeurd en toegekend. Vraag tenminste zeven dagen voor vertrek het visum aan. Wie binnen zeven dagen in Egypte arriveert, kan met spoed een visum Egypte aanvragen. Daarvoor geldt een toeslag van vijf euro per persoon. Er zijn geen garanties voor de levertijden, maar doorgaans wordt het visum binnen twee tot vijf werkdagen goedgekeurd.

Artikelen


   EGYPTE

Egypte Reisverslag
Cairo Luxor Aswan in Eypte
Cruise op de Nijl
Rondreis Egypte
Vakantieland Egypte
Excursies in Egypte met Nederlandstalige gids
Tips voor Egypte vakanties
Visum Egypte aanvragen