Vraag voor vertrek een eTA aan!


Wie binnenkort naar Canada vertrekt, dient daarvoor uitdrukkelijke toestemming van de Canadese overheid te hebben. Alle Nederlandse en Belgische reizigers die van plan zijn in 2018 of 2019 naar Canada te vliegen, moeten van tevoren een eTA Canada aanvragen.
Het maakt niet uit of het doel een vakantie, zakenreis, studie of familiebezoek is. Zelfs als men een overstap maakt in Canada en een ander land als bestemming heeft, dient men in het bezit te zijn van een eTA Canada.

Voor vertrek


Een eTA Canada is niet hetzelfde als een reisvisum. ‘eTA’ staat voor ‘electronic Travel Authorization’. Dit betekent dat de Canadese overheid de reiziger toestemming verleent om het land te betreden. Zelfs bij een overstap naar een andere reisbestemming is het noodzakelijk een dergelijk document aan te vragen. In principe betekent dit: zodra de reiziger een voet op Canadese bodem zet, heeft hij daar toestemming voor nodig.
De meeste reizigers kopen een eTA, omdat het goedkoper, eenvoudiger en sneller aan te vragen is dan een visum. Een eTA Canada aanvragen kan gemakkelijk online, terwijl men bij een visum een bezoek aan het Canadese consulaat moet brengen.
Het is belangrijk nog voordat u vertrekt naar het vliegveld in Nederland, al in het bezit te zijn van de eTA Canada. Reizigers die het document niet bezitten, kunnen niet inchecken op de vlucht naar Canada. De vliegmaatschappij zal daarom de reiziger weigeren. Ook bij een overstap is een eTA verplicht. Dat geldt ook als de reiziger op het vliegveld in Canada blijft, totdat hij de volgende overstap kan maken.

Over eTA Canada


Een eTA Canada is een elektronische toestemming om Canada per vliegtuig te mogen bezoeken. Het aanvragen van het bewijs kan eenvoudig online. Het invullen van het formulier duurt slechts vijf minuten. Vervolgens bekijkt de Canadese immigratiedienst of er mogelijke veiligheidsrisico’s zijn. Een risico kan bijvoorbeeld een eerdere veroordeling in het land van herkomst zijn. Als de immigratiedienst geen bedreigingen of problemen verwacht voor de rechtshandhaving in Canada, dan wordt het eTA Canada toegekend.
Het is belangrijk de gegevens op het paspoort goed over te nemen. De toestemming wordt namelijk gekoppeld aan het paspoortnummer. Ook de luchtvaartmaatschappij en de autoriteiten ontvangen een bericht waarin staat dat de reiziger naar Canada mag reizen. Daarom is het niet verplicht het eTA te printen en mee te nemen naar het vliegveld, al is het raadzaam dit toch te doen om eventuele geschillen op te lossen.

Geldigheid eTA Canada


De geldigheid van een eTA Canada is bepaald voor vijf jaar, na de datum van toekenning. Wel gelden hiervoor een aantal aanvullende regels. Als het paspoort waarmee de toestemming is aangevraagd eerder verloopt dan de geldigheid van het eTA, dan vervalt daarmee ook de toestemming om Canada te betreden op de datum dat het paspoort afloopt.
Er is dan een nieuwe aanvraag met een nieuw paspoort nodig. Gedurende de geldigheidsperiode van het eTA mag men onbeperkt naar Canada vliegen. Elk bezoek mag maximaal zes maanden duren. Het paspoort dient tenminste nog één dag geldig te zijn, nadat men uit Canada vertrokken is.

Voorwaarden eTA Canada


Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden om in aanmerking te komen voor een eTA Canada.
Ten eerste mag de Canadese immigratiedienst op elk moment de geldigheid van het elektronische toestemmingsdocument intrekken of verkorten. Dit betekent dat het eTA Canada verkort geldig kan worden verklaard, als de overheid daar een reden toe ziet.
Bij aankomst in Canada is het noodzakelijk een ticket voor een doorvlucht of terugvlucht te kunnen overleggen. Anders is het mogelijk dat men de toegang tot Canada geweigerd wordt.
Bovendien moet het reisdoel zakelijk of toeristisch zijn. Daaronder valt ook: familiebezoek, het maken van een overstap naar een andere vlucht of een studie in Canada. Zakenreizen zijn toegestaan, maar het is niet toegestaan met een eTA Canada voor een Canadese opdrachtgever te werken.

eTA Canada aanvragen


Een eTA Canada is een elektronisch document waarin de Canadese overheid toestemming geeft om het land te betreden. Het document is niet te vergelijken met een visum. Het verplichte eTA Canada kan snel en eenvoudig worden aangevraagd bij VisumBuitenland.nl. Het is mogelijk een document op te vragen op ieder moment, ook op zon- en feestdagen.
Een aanvraag duurt ongeveer vijf minuten. Het is mogelijk de toestemming voor meerdere personen in één aanvraag aan te vragen. Het is belangrijk om alle ingevulde formulieren op fouten te controleren. Als er foutieve gegevens worden ingevuld, kan dit vervelende gevolgen hebben voor uw reis.
Een eTA Canada kost 19,95 euro per persoon en is af te rekenen met iDEAL, BanContact, PayPal of creditcard. Een eTA Canada wordt binnen 72 uur per e-mail toegestuurd. Het is verstandig enkele weken voor de reis een verzoek in te dienen. Het is mogelijk een spoedaanvraag in te dienen. Het eTA wordt dan binnen 18 minuten toegekend. Het kan voorkomen dat de immigratiedienst meer tijd nodig heeft. Er is dus geen garantie dat de spoedaanvraag op tijd wordt toegekend.

Artikelen


   CANADA

ETA aanvragen voor Canada
British Columbia en Alberta in Canada
Het zuidwesten
Canada steeds populairder onder wintersporters
Het eTA Canada aanvragen