Vraag voor het reizen eerst een visum Cambodja aan


Reizigers die op reis gaan naar Cambodja, moeten beschikken over het juiste visum Cambodja. Het visum Cambodja kan eenvoudig online worden aangevraagd. Voordeel van het visum online aanvragen, is dat men het visum niet op papier krijgt uitgereikt. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, krijgt de aanvrager een e-mail met daarin het digitale visum. Dat scheelt een hoop tijd.
Wel is het belangrijk het visum alsnog te printen. Door online visum Cambodja aan te vragen.kan men veel tijd besparen. De kosten van de aanvraag van het visum bedragen 54,95 euro per persoon.

De noodzaak van een visum Cambodja


Alle Europese reizigers, waaronder Nederlanders en Belgen moeten voldoen aan de visumplicht als zij naar Cambodja willen reizen. Het is verplicht een toegangsbewijs Cambodja aan te vragen; zonder het kunnen tonen van het visum wordt de toegang tot het land ontzegd.
Het is belangrijk te weten dat niet alleen meerderjarige reizigers een visum moeten aanvragen. Ook wanneer men reist met kinderen, dienen de kinderen zelf over een paspoort en visum te beschikken. Het is dus niet mogelijk het paspoort van de ouders hiervoor te gebruiken. Een visum van enkel de ouders is om die reden niet voldoende.
Een dergelijk reisdocument is noodzakelijk, omdat het een document is van het Cambodjaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het visum moet gezien worden als een speciale reistoestemming. Het visum Cambodja wordt uitgegeven aan toeristen en zakenreizigers die korter dan 30 dagen in het land verblijven. In dit geval is het mogelijk het visum Cambodja online aan te vragen. Men hoeft dan dus geen afspraak te maken bij het consulaat in Brussel. Nederland beschikt niet over een Cambodjaanse ambassade of consulaat.
Om deze reden is het erg voordelig het visum Cambodja gemakkelijk online aan te vragen.

De voorwaarden aan het visum Cambodja


De Cambodjaanse overheid stelt een aantal voorwaarden aan de geldigheid van het toegangsbewijs. Zo is het online visum alleen bedoeld voor mensen die voor een vakantie of zakenreis naar het land reizen. Het is belangrijk een aantal zaken mee te nemen op reis naar Cambodja. Anders is het niet mogelijk de paspoortcontrole van de immigratiedienst te passeren.

  • Het paspoort waarmee het visum is aangevraagd dient nog tenminste zes maanden geldig te zijn op het moment dat men arriveert in Cambodja

  • Het visum Cambodja moet tweemaal geprint zijn. Bij het inreizen in Cambodja moet men één van de twee exemplaren inleveren aan de immigratiepost. Houd tijdens de reis het andere exemplaar goed bij zich. Dit exemplaar moet namelijk bij het uitreizen ingeleverd worden.


Ten slotte mag er slechts op een beperkt aantal locaties worden binnengekomen. Anders is het online visum Cambodja niet geldig. De aangewezen locaties zijn als volgt:

  • Internationale luchthaven: Phnom Penh

  • Internationale luchthaven: Siem Reap

  • Internationale luchthaven: Sihanoukville (Preah Sihanouk)

  • Grenslocatie Thailand: Cham Yeam (Koh Kong)
  • Grenslocatie Thailand: Poi Pet (Banteay Meanchey)

  • Grenslocatie Vietnam: Bavet (Svay Rieng)

  • Grenslocatie Laos: Tropaeng Kreal (Stung Treng)


Visum Cambodja aanvragen


Het visum Cambodja aanvragen gaat heel eenvoudig. Men dient drie stappen te doorlopen. Ten eerste dient men het aanvraagformulier visum Cambodja in te vullen. Het is noodzakelijk om na de aanvraag de betaling uit te voeren. Het visum betalen kan middels iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. De kosten van het visum bedragen 54,95 euro per persoon. Dit bedrag geldt ook voor kinderen.
Ten slotte moet men na het afrekenen van het visum een pasfoto en scan van het papsoort uploaden. Dit gaat gemakkelijk aan de hand van een online tool, waarbij afbeeldingen gemakkelijk kunnen worden bijgesneden. Daarna controleert de Cambodjaanse overheid de aanvraag. Dit gebeurt handmatig. Dit betekent wanneer de aanvraag onvolledig is of er sprake is van invulfouten, de overheid contact opneemt. Op die manier kan de aanvraag gecorrigeerd worden. Toch is het de verantwoordelijkheid van de aanvrager de juiste gegevens in te vullen.
Het visum Cambodja aanvragen kan overal, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Het is ook mogelijk het visum aan te vragen in bijvoorbeeld het weekend en op feestdagen. De aanvraag mag zowel in Nederland als in het buitenland worden aangevraagd. Men mag Cambodja pas inreizen als hij in het bezit is van een goedgekeurde visumaanvraag.
De aanvraag kan pas 30 dagen voor vertrek naar Cambodja worden aangevraagd. De geldigheidstermijn van het visum gaat namelijk in op het moment van goedkeuring en niet op het moment dat de reiziger in Cambodja arriveert.

Spoedaanvraag visum Cambodja


Met spoed een visum nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Gebruik daarvoor hetzelfde aanvraagformulier als bij een normale aanvraag. Klik op de optie ‘spoed’ aan. Er wordt dan per persoon een toeslag van 5 euro berekend. Aanvragen worden dan doorgaans binnen 24 uur goedgekeurd. De immigratiedienst van Cambodja kan echter geen garanties op levertijden geven.

Artikelen


   CAMBODJA

Cambodja Fietsvakantie
Siem reap en de Killing Fields
rondreis MH deel 1h
rondreis MH deel 2h
Visum Cambodja aanvragen