Weekendje weg in de Belgische Ardennen

Vaak wordt België door Nederlanders over het hoofd gezien voor een vakantie juist omdat het zo dichtbij is. Maar België is wel degelijk een zeer aantrekkelijke weekendbestemming met prachtige natuurgebieden. Onder meer is een weekendje weg in de Belgische Ardennen erg de moeite waard. De onderstaande drie plaatsen liggen allemaal in de Belgische Ardennen en hebben u veel te bieden tijdens een weekendje weg.


Luik/Liege

Te midden van de Belgische Ardennen ligt de bekende plaats Liège, oftewel Luik. De stad ligt aan de grote rivier de Maas, iets dat veel watersportmogelijkheden geeft. Meer natuur is simpelweg overal rondom Luik te vinden, gelegen tussen de natuurgebieden de Hoge Venen, het Land van Herve en de Maasvallei. U gaat niet voor niks naar een stad in de Ardennen voor een weekendje weg, dus trek uw wandelschoenen aan, doe ze goed vast en ga de prachtige omgeving verkennen. Een dagje in Luik zelf spenderen is ook leuk vanwege de vele musea, monumentale kerken en winkeltjes.


Charleroi

Charleroi is de grootste gemeente in Wallonië en ligt vlakbij de Frans/Belgische grens. In het prachtige Ardennen-gebied gelegen, is dit een ideale plaats om bij te komen en te genieten van het beste dat de Ardennen te bieden heeft. Dat kunt u heel goed te voet of per fiets doen, maar ook met de auto of de mountainbike. Charleroi ligt aan de rivier de Samber, die in Picardië ontspringt en via deze stad naar Namen loopt. Daar sluit de rivier weer aan op de Maas. Op het eerste gezicht lijkt Charleroi voor een weekendje weg in België een vrij industriële stad, maar het heeft wel een historisch stadscentrum waar u vele prachtige oude gebouwen kunt bekijken zoals het stadshuis.


Namen/Namur

Deze stad ligt op een half uurtje rijden afstand van Charleroi en is het punt waar de rivier de Samber weer samenvloeit met de Maas. In Namen zijn meerdere bioscopen en een bekend theater te bezoeken voor een avondje vermaak. Ook kunt u overdag een van de musea bezoeken, zoals het archeologisch museum. Winkelen kan ook goed in Namen en het uitzicht van bovenaf over de Samber is erg mooi om te zien. Natuurlijk is bezienswaardigheid nummer één overal rondom de stad: De Ardennen.


 


Artikelen


   BELGIE

Scheepslift van Strepy Thieu
Stad Geel de barmhartige stede
De beste Belgische highlights
Enkele tips voor een weekendje weg in België
Ergonomie
Vakantieparken in België