Vraag een visum Australië aan voor u gaat reizen


Australië kent een streng immigratiebeleid. Dit betekent dat Nederlandse en Belgische reizigers verplicht in het bezit moeten zijn van een visum Australië. Het land kent namelijk een visumplicht voor reizigers die op vakantie of voor een zakenreis naar het land reizen.
Alleen als men al in het bezit is van een Australisch paspoort, is het niet nodig een visum Australië aan te vragen. In alle andere gevallen wel. Reist u met een baby of kind? Dan heeft ook het kind een eigen visum nodig. Het is dus niet mogelijk het kind bij het visum van de ouders te laten bijschrijven.

Het visum Australië


Australië controleert erg streng op het bezit van een geldig visum Australië. De visumcontrole vindt zelfs al voor vertrek op de luchthaven plaats. Bij het inchecken of het boarden controleert de airline of u in bezit bent van een geldig visum. Het is voor vliegmaatschappijen verboden reizigers mee te nemen die geen geldig paspoort of visum kunnen overleggen.
Vraag daarom tijdig een visum Australië aan. In de meeste gevallen is een visum binnen enkele dagen toegekend. De Australische immigratiedienst raadt aan al enkele weken voor vertrek een visum aan te vragen, zodat de reiziger er zeker van is dat hij op tijd in het bezit van de juiste papieren is.

Varianten visum Australië


Er bestaan twee varianten voor het visum Australië. Het gaat hier om het zogenaamde eVistor visum. Dit visum is bedoeld voor toeristische reizen en zakenreizen. Behalve vakanties en zakenreizen is het ook toegestaan vrijwilligerswerk op het visum te doen. Tevens mag er een korte studie of cursus worden gevolgd. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers komen in aanmerking voor het visum.
Een ander visum, is het ETA Australië. Dit visum is vaak veel duurder en kent dezelfde voorwaarden als het eVisitor visum Australië. ETA Aanvragen zijn alleen noodzakelijk voor reizigers die geen Nederlands of Belgisch paspoort hebben. Waar hier gesproken wordt over een visum, wordt het eVisitor visum bedoeld.

Geldigheid en voorwaarden visum Australië


Omdat Australië een strenge wetgeving rondom immigratie kent, is het belangrijk de voorwaarden en geldigheidsduur van een visum in acht te nemen. Het is toegestaan om vrijwilligerswerk te doen, maar betaald werken mag niet. Het schenden van de voorwaarden van het visum, kan ertoe leiden dat men een aantal jaren Australië niet meer in mag.
Voldoe daarom altijd aan de volgende voorwaarden:

  • Het paspoort moet nog tenminste zes maanden geldig zijn

  • De reiziger moet een Nederlandse of Belgische zorgverzekering hebben

  • De reiziger mag geen tuberculose hebben op het moment dat hij naar Australië reist

  • De reiziger mag geen studie of training volgen met een duur langer dan drie maanden

  • De reiziger heeft geen veroordelingen van in totaal meer dan twaalf maanden gevangenisstraf

  • De reiziger verkoopt tijdens het verblijf geen goederen of diensten aan Australische consumenten

  • De reiziger heeft geen schulden bij de Australische overheid


Het visum voor Australië is maximaal 12 maanden geldig. De termijn gaat in vanaf het moment dat het visum wordt verstrekt. Het is toegestaan vaker tussen Australië en andere landen te reizen. Het is niet toegestaan langer dan drie maanden in Australië te blijven. Verlengen is mogelijk, maar de aanvrager mag zich bij het aanvragen dan niet in Australië bevinden.

Visum Australië aanvragen


Er zijn behoorlijk wat voorwaarden om een visum Australië aan te vragen. Wie aan de voorwaarden voldoet, kan eenvoudig en snel een visum aanvragen. Het gaat hier om het zogenaamde eVisitor visum, bedoeld voor reizigers die in het bezit zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. Het aanvragen duurt enkele minuten. Het is mogelijk voor meerdere personen tegelijk een aanvraag te doen.
Bij het doen van een groepsaanvraag hoeft een deel van de gegevens maar eenmalig te worden ingevoerd en hoeft er maar één betaling gedaan te worden. Zorg ervoor dat de gegevens op de visumaanvraag correct zijn overgenomen. Gebruik bij het overnemen van de gegevens altijd het paspoort waarmee u Australië in wilt reizen. Een visum Australië kost 14,95 euro per persoon. De betaling is eenvoudig en veilig te voldoen via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Na de betaling neemt de Australische overheid de aanvraag in behandeling. Print voor de zekerheid het visum uit en voeg deze bij het paspoort.

Spoedaanvraag visum Australië


Het is verplicht tijdens het inchecken op de vlucht naar Australië in het bezit te zijn van een geldig visum. Het is mogelijk een spoedaanvraag te doen. Normaalgesproken duurt het enkele dagen totdat het visum wordt verstrekt, bij een spoedaanvraag gaat dit sneller. In 90 procent van de gevallen wordt een spoedaanvraag binnen drie dagen toegekend.
De Australische overheid adviseert tijdig een visum Australië aan te vragen. Zo kunnen ongemakken voorkomen worden.

Artikelen


   AUSTRALIE

New South Wales Australië
Victoria Australië
Queensland Australië
South Australia
Northern Territory Australië
Perth en omgeving
Lancelin Cervantes en Norcia
Hyden Goolgaardi Kalgoorlie en Norseman
Zuidkust Van Esperance tot Northcliff
Zuid Westpunt waar twee oceanen samenkomen
Perth en omgeving 2009
Het visum Australië aanvragen