Klooster steenhouwen
Dineren bij een gastvrije Armeense familie
Romeinse tempel in Armenie
Armenia meer Levan
van oud naar nieuwe auto's

Welkom in Armenie, het land van de legendes.
Fred Vorstenbosch bezocht Armenie van 27/07 – 08.08.2010.
Op slechts 4 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam is Yerevan gelegen, de bruisende – en groene hoofdstad van Armenie. De buurlanden zijn Georgie, Turkije, Iran en Azarbadjan.
Alhoewel de temperatuur overdag gedurende de zomer 40 graden aangeeft, is het gezien de bijna ontbrekende vochtigheidsgraad, niet heet te noemen. In de winter kan men er wintersporten.
Yerevan is een fijne en veilige stad met veel modern geklede jonge mensen die ook graag tot laat in de avond op straat zijn, genietend van bijvoorbeeld een hapje en een drankje in 1 van de vele restaurants en barretjes, waarvan de meeste gelegen zijn aan het Zwanenmeer, vlakbij het standbeeld van de componist Katcheturian, bekend om het muziekstuk de Zwaarddans.
Voor een prikkie eet en drink je gezond en smakelijk in Armenie. In moderne auto’s tot aan oude Wolga auto’s toe rijden de mensen af en aan. Een heerlijke plek om te zijn in Yerevan is het waterorgel, die bijna elke avond zijn kleurrijke fonteinen doet opspuiten met begeleiding van licht klassieke tot moderne muziek. Duizenden jonge en oude mensen slaan bijna dagelijks dit spektakel gade.
Sinds het jaar 301 is de staatgodsdienst Apostolisch Christelijk. In het land kan men vele kloosters en kerken zien en bezoeken. De een nog mooier dan de andere.
De natuur is zeer afwisselend. Hoge groene bergen, dorre bergkammen, laagvlakten, allemaal niet alleen indrukwekkend maar ook mooi om te zien. Men maakt er heerlijke cognac en wijn.
In het hoogste blauwe meer van Europa kan men heerlijk watersporten. De naam van het meer is Sevan. In Armenie zijn de oudste leren schoenen ooit door mensen gemaakt gevonden. In een hol in de bergen zijn archelologen bezig met veel meer opgravingen en hopen nog meer bodemschatten uit een ver verleden te vinden.
Cultuur is er volop , Armeniaholidays.com biedt een scala aan reismogelijkheden aan. Wat dacht u van fietsreizen, eco reizen, individuele reizen, gegarandeerde rondreizen en natuurlijk wordt er hard gewerkt aan no single supplement – gedurende bepaalde seizoenen in het jaar. Doet u het liever zelf, Hertz Rent a Car staat voor uw klaar, met of zonder chauffeur / reisleiding.
Het land is mij als heel erg gastrij en veilig overgekomen. Gedurende de nacht gewoon op straat wandelen zonder door vervelende mensen gestoord te worden. Waar vind je dat. Natuurlijk in Armenie. Armenie heeft de toerist veel te bieden.
Het meest indrukkende wat ik gezien heb is het genocide museum in Yerevan dat ter nagedachtenis even buiten Yerevan is gebouwd. Een eeuwig brandende fakkel, laat ons herinneren aan de moorden die er rond 1915 in Armenia door buitenlanders hier hebben plaatsgevonden.
Ik heb een geweldige tijd in Armenie gehad. In april ga ik weer terug.
Mijn vraag aan U, wanneer gaat U? U zult ontdekken, genieten,ervaren en nog veel meer in dit fantatastische nieuwe oude vakantieland. 10.08.2010 Fred Vorstenbosch


Met ingang van 2013 worden via Global Cyclist fietsvakanties in rmenie en Georgia aangeboden.

ARMENIE LINKS

• Hotels Armenie
• Cheaptickets Armenie
• Armenie Sawadee Reizen
• Armenie WTC
• Transport Armenië - TTS Quality Logistics B.V
• Vergelijk Vliegtickets vanaf Schiphol
• Autoverhuur Sunny Cars Armenië
• Jerevan Vliegtickets Tix.nl
• Eliza was here

Artikelen


   ARMENIE

Armenie vakanties